Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

P

Princ

Гостин
Епа што тогаш гличевте на протестите за жената која ја приведоа, кога таа жена дома имаше оружје.
Протестите не беа за жената која ја привеле и и нашле оружје. Протестите беа (и ќе бидат) против монтираните случаи.
Докази јас немам, МВР има, ти реков, да не сакаш специјално да ве викнат тебе и другарчињата од форумов да ви презентираат?
Ако ти немаш докази, зошто ги правиш убијци обвинетите? Така и јас, без докази ќе ги бранам. Не правам грев, бидејќи секаде во светот е прифатлива опцијата "невин додека не се докаже спротивното". Океј, освен кај нас. Во моментов никаков силен доказ нема јавноста, а сепак Македонците се осмелуваат да ги обвинат како вистинските убијци. Бог да чува и да брани.
Значи го нема оружјето со кое е извршено делото, го нема вистинскиот мотив... и пак убијци, уште неосудени.

Зошто се во бегство кажи ми ти мене?
Во бегство според МВР се 2 (двајца) од 6 (шест) замешани во убиството. Според истото МВР, Хазири (последниот обвинет, најновиот) ги пренесол до Косово после убиството обвинетите. Кажи ми ти мене зошто се вратиле 3 (тројца) од 5 (пет) ако овие се навистина сторителите?

P

Princ

Гостин
Сега кога прозбореа ќе го кажат и оружјето ако ти е толку важно оружјето. А за мене и за цел свет и самот признание на обвинетите е доволно. Но за заблудените радикали ништо не е доволно ;-)
Точно, во друга земја признанието е прилично важно. Освен во Македонија (види случај Сопот), и освен кога обвинетиот кој признава делото мистериозно исчезнува 8-9 дена. Што знам, за 8-9 дена може му напишале признание, го тепале дур не го научил напамет... хехе, заборавив дека точно ова се случи со случајот Сопот :)))

T

Tetro

Гостин
Точно, во друга земја признанието е прилично важно. Освен во Македонија (види случај Сопот), и освен кога обвинетиот кој признава делото мистериозно исчезнува 8-9 дена. Што знам, за 8-9 дена може му напишале признание, го тепале дур не го научил напамет... хехе, заборавив дека точно ова се случи со случајот Сопот :)))
Не мешај Сопот со овој случај. Не знаеме ништо за Сопот, оти има и такви кои не следат политика.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zoshto-zashtiteniot-svedok-pobaral-da-bide-obvinet
Ако го обвинат и му се суди за соучество, ќе си поживее троа. Ако не го осудат, ќе му судат роднините, нели?

Член од
13 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
8
Протестите не беа за жената која ја привеле и и нашле оружје. Протестите беа (и ќе бидат) против монтираните случаи.
Ти имаш доказ дека е монтиран случај?

Ако ти немаш докази, зошто ги правиш убијци обвинетите? Така и јас, без докази ќе ги бранам.
????

Не правам грев, бидејќи секаде во светот е прифатлива опцијата "невин додека не се докаже спротивното". Океј, освен кај нас. Во моментов никаков силен доказ нема јавноста, а сепак Македонците се осмелуваат да ги обвинат како вистинските убијци. Бог да чува и да брани.
Значи го нема оружјето со кое е извршено делото, го нема вистинскиот мотив... и пак убијци, уште неосудени.
Значи гарантирам дека си некое детиште. Ова го имаш научено од филм така? Освен кај нас? Вистинскиот мотив го нема? Би те замолил да не коментираш глупости на форумов ок е се гледа дека си за "твоите" поштеди не од слични срања во иднина.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
:pos::pos::pos::pos::pos::pos: Значи навистина не знаете за што протестирате. Едни кажуваат за жената што ја влечеле, други за "монтирани" случаи.......:pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
13 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
8
Ти имаш доказ дека е монтиран случај?

Ако ти немаш докази, зошто ги правиш убијци обвинетите? Така и јас, без докази ќе ги бранам.
????

Не правам грев, бидејќи секаде во светот е прифатлива опцијата "невин додека не се докаже спротивното". Океј, освен кај нас. Во моментов никаков силен доказ нема јавноста, а сепак Македонците се осмелуваат да ги обвинат како вистинските убијци. Бог да чува и да брани.
Значи гарантирам дека си некое детиште. Ова го имаш научено од филм така? Освен кај нас? Вистинскиот мотив го нема? Би те замолил да не коментираш глупости на форумов ок е се гледа дека си за "твоите" поштеди не од слични срања во иднина.

T

Tetro

Гостин
Не мешај Сопот со овој случај. Не знаеме ништо за Сопот, оти има и такви кои не следат политика.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zoshto-zashtiteniot-svedok-pobaral-da-bide-obvinet
Ако го обвинат и му се суди за соучество, ќе си поживее троа. Ако не го осудат, ќе му судат роднините, нели?

Член од
3 мај 2012
Мислења
61
Поени од реакции
127
Освен во Македонија каде што заменикот Министер на полицијата е Албанец, полицајците што апсеја беа и Албанци, Министерот за Одбрана Албанец :) Мора да е ова некоја анти-Албанска завера на ДУИ против Албанците. Тоа ќе да е, нема друго ;-)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
На денешен ден пред точно 2 години албанците протестираа...погодете за што? За правда и права! Тогаш протестираа за случаите Сопот и Бродец.
ДЕСЕТИНА НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИ НА АЛБАНЦИТЕ НА ПРОТЕСТЕН МАРШ ВО СКОПЈЕ

Албански притисок врз судовите
Организаторите на протестот побараа запирање на процесуирањето на четирите хашки случаи, ослободување на затворените за случаите Бродец и Сопот и прекин на проектот "Скопје 2014", што според нив предизвикува етничка и верска дискриминација

Со извици УЧК, етничка Албанија, слобода, правда, еднаквост, недолични скандирања на адреса на Владата и премиерот Никола Груевски и развиорени албански знамиња, десетина невладини организации на Албанците вчера низ улиците на Скопје го одржаа антивладиниот марш под мотото "За правдина".
Под силно полициско обезбедување, протестот започна и заврши пред Судската палата, а учесниците револтот го искажаа и пред Владата и пред Собранието. Со поддршка од Нова демократија на Имер Селмани околу 1500-2000 учесници на протестот бараа прекин на, според нив, монтираните судски процеси и дискриминаторската политика кон Албанците на верска и етничка основа, која, според нив, ја води Владата.
Организаторите на протестот бараат запирање на процесуирањето на четирите хашки случаи, ослободување на затворените за случаите Бродец и Сопот и прекин на проектот "Скопје 2014", што според нив предизвикува етничка и верска дискриминација.
Иако организаторите рекоа дека протестот нема да има политичка позадина, тие добија поддршка дури и од неколку парламентарци. Пратениците Абедин Зумбери, Сулејман Рушити и Флора Кадриу од НД учествуваа на протестите. Се појави и Невзат Халили, поранешен претседател на ПДП и промотор на движењето за Илирида.
ДПА одлучи граѓаните и членството на партијата сами да решат дали ќе им дадат поддршка. Владејачката ДУИ се огради од протестот.
Портпаролот на Владата, Шефик Дураку, вчера изјави дека малиот одзив на протестот е доказ за тоа дека Албанците во Македонија се подготвени нивните проблеми да ги решаваат преку институциите на системот.
- Ставот на ДУИ беше дека не ги поддржува протестите. Нашето учество во Владата е доволен доказ за тоа дека поголемиот број на Албанците поддржува институционално решавање на проблемите. Протестите се уставно загарантирано право на сите граѓани и на тој начин можат да го иразат нивното незадоволство, изјави Дураку.
По завршувањето на маршот организаторите на протестот дадоа изјава само на албански јазик. Одбија да дадат изјава за медиумите на македонски јазик.
(Г.Ма)

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Некој нека му го пушти видеото со Ем Си Хавуз. :facepalm:

А за другото, ќе видиме после судењето, џабе се шпекулира сеа, ама јас лично ставам илјдарка дека овие фатениве јајуши (Јајуши бе ееејј :pos: ) се убиците. И не дека се албанци, него поради тоа што никој неможе да ме убеди дека не се исламско радикални терористи. Ама ај ќе се види после судот, да не испадне ура, ура па кура.. :) што реално мислам дека нема шанси.

P

Princ

Гостин
Тие што не знаат за случајот Сопот, би требало да прочитаат ако веќе ве интересира зошто не веруваме овие да се вистинските сторители. Значи во случајот Сопот, целото обвинение се основаше врз изјавата на еден сведок, кого го тепале, му напишале изјава и го натерале да ја научи напамет. Читај
Сителова претпоставка. Јас сеуште мислам дека бил тепан и му се заканиле со семејството за да признае дело што не го извршил.
Морам да продолжам да работам, вие продолжете со прашања. Оние према мене кои се однесуваат на случајов ќе ги одговорам наредната недела, во Среда поточно.

B

Black Guard

Гостин
Мене, никој!
Фактите го докажуваат она што го пишувам,Г.Албанија не остварена како проект,нит па некој ке ја дозволи,нека не не плашат со истата.

Ние сме зрел народ и толерантен,докажавме 2001 го сменивме уставот па ги интегриравме албанците во институциите им дадовме јазик и започнавме да градиме нов политички систем кој требаше да функционира(и ќе успееше ако се укинеа националните партии бидејќи веќе малцинствата имаа права=нема потреба од малцински партии) но наместо да функционира се создаде втор,паралелен систем и со тоа всушност македонија дефакто е федерализирана.

Ние немаме некој лидер како Садам па во една вечер да пушти боеви отрови и да истепа десетици илјади курди за да 200 000 избегаат(скраја да е) така тивко...на ирачки начин а кај нас моментално постои опасност од босанско сценарио и тоа се гледа од Марс.

нит па некој ке ја дозволи
Кој владее(е на власт) тој дозволува-така било та е и ќе биде во цел свет.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 19:09 ---
Јас упатувам апел до Армијата и Полицијата (специјалните единици) да бидат спремни за плескање на брадоњите.
Само гвантанамо.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 19:09 ---
Јас упатувам апел до Армијата и Полицијата (специјалните единици) да бидат спремни за плескање на брадоњите.
Само гвантанамо.

Kajgana Shop

На врв Bottom