Епа ајде , да организираме протест против радикален ислам во земјава? Ќе има ли некаков ефект?
Протест ................ кај нас друже може да има протест само против Н.Г.(пред влада) или протест против Б.Ц.(на Бихачка) ......... за каков друг протест збориш ?!
Мислиш дека во МКД некој ќе излезе да протестира ако претходно не добие амин од некој партиски лидер ?!
Мислиш дека во МКД некој ќе излезе на протест ако претходно некој не му стави нешто во џепчето ?!
Мислиш дека во МКД би можел да се направи (непартиски) протест, а притоа да има повеќе од 500 души ? јас мислам дека не !
Кај нас Македонците дури сум приметил, а и сум се зачудил како тоа дури и се исмејуваат и ги плукаат таквите кои излегле на непартиски протест, било против промена на име, било против Албанскиот национализам, било против Исламскиот радикализам и.т.н.
На пр. Комитите беа направени парам парче и осудени и плукани и тоа од самите Македонци како тоа биле хулигани, багабонти, неваспитани дечишта... бидејќи ете замислете излегле да протестираат !
Каде се сега Кумановските стечајци(онаа со легенот) да протестираат, како лани им се протестираше секој ден, ај сега нека излезат !
Каде се оние транзиционите ’’жртви‘‘ кои лани секој ден носеа телиња на Бихачка, каде се сега !
Не не навистина го допревме дното како народ и како држава, несакам да кобам и да бидам песимист, но работиве се поебаа оваа година бајаги, ако се продолжи вака ништо чудно во иднина да имаме граница после Ѓорче !
Еве на пр. Албанците правеа протест во ГВ пред два месеца и притоа искршија пола град, па никој од нивните сограѓани Алб. не ја осуди таа постапка, денеска пак протестираа и пак никој од нивните сограњани Алб. не ги осудува, сплотени се и се држат заедно како лепак тоа е тоа !