Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ние не се навредуваме ако некој ни каже каур,ама тие толку се навредуваат кога некој ќе им каже албанец,тоа е чудо едно.
А и државата им се вика Шкиперија или Шкиптарија,што ти јас знам како е правилно...
Него прашањето е зошто се навредувате од тоа албанец,а ние не се навредуваме од тоа каур ?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
И ти гледаш многу филмови. Никој нема да одлежи повеќе од 20 години.
Да да уживај... за вакво убиство сите ние ќе се сложиме да има само 15 години казна ... !! Уживај си ...
--- надополнето: 2 мај 2012 во 19:04 ---
На СИТЕЛ гостин Министерката Горданче Б. Јанкуловска гледајте !! :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
прееска на вестите го заслушав Латас кај што викаше демек овие 5мина биле убиени по случаен избор, само за Македонците да не се чувствуваат безбедно во својата земја.
Како прво од кај знаеле дека дечкиве биле македонци? на чело да не им пишува? мора да биле некое време следени, па да ги убијат. па ај ќе речеш неколку дена пред убиството ги следеле виделе дека потекнуваат од православни семејства, а за рибарот? од кај знаеле дека и тој е македонец? тој сосема случајно таму се појавил, во погрешно време.
а што ако бил албанец? или турчин или ром?
по случаен избор жими газов.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Кае лиглето сеа да се лигај на телевизија дека има овде соживот.....мајката да ви ја ебам Албанци гнасни, еден од вас да не остани.....

M

Moon Child

Гостин
прееска на вестите го заслушав Латас кај што викаше демек овие 5мина биле убиени по случаен избор, само за Македонците да не се чувствуваат безбедно во својата земја.
Како прво од кај знаеле дека дечкиве биле македонци? на чело да не им пишува? мора да биле некое време следени, па да ги убијат. па ај ќе речеш неколку дена пред убиството ги следеле виделе дека потекнуваат од православни семејства, а за рибарот? од кај знаеле дека и тој е македонец? тој сосема случајно таму се појавил, во погрешно време.
Рибарот е убиен затоа што бил сведок.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Латас пред месец дена пишува колумна Малколм Икс во врска со албанците во која без влакно на јазик опиша како Македонците со право ги перецепираат поголемиот дел од Албанците. Сега после ова не убедува не е битно кои се упасените по националност, не е битно убиените кои се...се глупира со еден збор. Ова убиство е своевидна кулминација на беззаконието кое им се овозможува на голем дел од албанците. За жал нормално е вакви лудаци да се изродуваат од целава ситуација...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.929
Поени од реакции
73.378
Извршители:
Алил Демири
Африм Исмаиловиќ
Агим Исмаиловиќ

Помагачи:
Фејзи Азири
Рамиз Сејди

Кај Фериде Биљаљи од Отља ги криеле оружјата и се останато како и кај некои браќа од Арачиново. Кај сите останати се најдени нелегални оружја и дека се поврзани во организацијата на убиството.

Од убијциве само тој Агим е уапсен, другите двајца избегале во Косово.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Од 5торицата што биле главни извршители 2 биле Бошњаци !! И двајцата браќа .. Агим и Африм презимето им завршува на -иќ !!! Исмаиловиќ !!!

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Ние не се навредуваме ако некој ни каже каур,ама тие толку се навредуваат кога некој ќе им каже албанец,тоа е чудо едно.
А и државата им се вика Шкиперија или Шкиптарија,што ти јас знам како е правилно...
Него прашањето е зошто се навредувате од тоа албанец,а ние не се навредуваме од тоа каур ?
Мислиш Албанци, па тие сами си се викаат Албанци на нивниот јазик. Јас не знам што им е навредливо тоа во нивните ограничени мозоци. Мислам дека ако се направи истражување кај поголемиот дел Албанци ќе се докаже дека мозоците физиолошки им се помали. Немат место во кутијана, па морат да се истаит малку мозок :pos:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ова иритира... дури и ако имало ДНК во возилото и во тоа се возеле убијците, не е можно после толку кратко време од апсењето да се настапи во јавност со муабети "убијците се фатени". Осомничени има, но дали се убијците што ги бараме, и дали ДНК-то се совпаѓа, треба многу време за споредба (3-4 недели, нека ме поправи некој ако грешам... во секој случај тој рок не е 6 часа).
Поголем дел од членовите имаат повеќе проблеми:
- мораат Албанци да се сторителите
- мора некој да биде уапсен за тоа дело што поскоро
Јас од друга страна поинаку размислувам... вистинските убијци/помагачи/нарачатели ме интересираат.
Убеден сум дека на семејствата на убиените не им врши никаква работа било кој да биде уапсен и осуден за делото. Убеден сум дека и тие ги бараат вистинските.
А да се пријавиш за адвокат на уапсените вака да ги ослободиш што се они виновни убиле 5 лица што не се ни криви ни должни и плус им нашле оружје голема работа плус амблеми и и слики како припадници на UCK голема работа за тоа не се иде во затвор така ли е PRINC.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Да надополнам....Ако УЧК конечно не се дорасчисти ова пак ке ни се деси, денес утре а можеби во 2022 година...и не го лажете народот туку потврдете го тоа што се знаеше од почеток....дека само терористите од 2001 ова го направија.....а овде им се даде и министерски места нив......

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
И зошто сеуште не ја кажуваат националноста на убиците ?
Мислат дека сме толку наивни ?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
И зошто сеуште не ја кажуваат националноста на убиците ?
Мислат дека сме толку наивни ?
Ги кажаа со име и презиме ...
Од 5торицата главни извршители 2ца се Босанци !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom