- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
Да да уживај... за вакво убиство сите ние ќе се сложиме да има само 15 години казна ... !! Уживај си ...И ти гледаш многу филмови. Никој нема да одлежи повеќе од 20 години.
Рибарот е убиен затоа што бил сведок.прееска на вестите го заслушав Латас кај што викаше демек овие 5мина биле убиени по случаен избор, само за Македонците да не се чувствуваат безбедно во својата земја.
Како прво од кај знаеле дека дечкиве биле македонци? на чело да не им пишува? мора да биле некое време следени, па да ги убијат. па ај ќе речеш неколку дена пред убиството ги следеле виделе дека потекнуваат од православни семејства, а за рибарот? од кај знаеле дека и тој е македонец? тој сосема случајно таму се појавил, во погрешно време.
а што ако бил албанец? или турчин или ром?
по случаен избор жими газов.
Латас пред месец дена пишува колумна Малколм Икс во врска со албанците во која без влакно на јазик опиша како Македонците со право ги перецепираат поголемиот дел од Албанците. Сега после ова не убедува не е битно кои се упасените по националност, не е битно убиените кои се...се глупира со еден збор. Ова убиство е своевидна кулминација на беззаконието кое им се овозможува на голем дел од албанците. За жал нормално е вакви лудаци да се изродуваат од целава ситуација...прееска на вестите го заслушав Латас кај што викаше демек овие 5мина биле убиени по случаен избор, само за Македонците да не се чувствуваат безбедно во својата земја.
Како прво од кај знаеле дека дечкиве биле македонци? на чело да не им пишува? мора да биле некое време следени, па да ги убијат. па ај ќе речеш неколку дена пред убиството ги следеле виделе дека потекнуваат од православни семејства, а за рибарот? од кај знаеле дека и тој е македонец? тој сосема случајно таму се појавил, во погрешно време.
а што ако бил албанец? или турчин или ром?
по случаен избор жими газов.
Мислиш Албанци, па тие сами си се викаат Албанци на нивниот јазик. Јас не знам што им е навредливо тоа во нивните ограничени мозоци. Мислам дека ако се направи истражување кај поголемиот дел Албанци ќе се докаже дека мозоците физиолошки им се помали. Немат место во кутијана, па морат да се истаит малку мозокНие не се навредуваме ако некој ни каже каур,ама тие толку се навредуваат кога некој ќе им каже албанец,тоа е чудо едно.
А и државата им се вика Шкиперија или Шкиптарија,што ти јас знам како е правилно...
Него прашањето е зошто се навредувате од тоа албанец,а ние не се навредуваме од тоа каур ?
А да се пријавиш за адвокат на уапсените вака да ги ослободиш што се они виновни убиле 5 лица што не се ни криви ни должни и плус им нашле оружје голема работа плус амблеми и и слики како припадници на UCK голема работа за тоа не се иде во затвор така ли е PRINC.Ова иритира... дури и ако имало ДНК во возилото и во тоа се возеле убијците, не е можно после толку кратко време од апсењето да се настапи во јавност со муабети "убијците се фатени". Осомничени има, но дали се убијците што ги бараме, и дали ДНК-то се совпаѓа, треба многу време за споредба (3-4 недели, нека ме поправи некој ако грешам... во секој случај тој рок не е 6 часа).
Поголем дел од членовите имаат повеќе проблеми:
- мораат Албанци да се сторителите
- мора некој да биде уапсен за тоа дело што поскоро
Јас од друга страна поинаку размислувам... вистинските убијци/помагачи/нарачатели ме интересираат.
Убеден сум дека на семејствата на убиените не им врши никаква работа било кој да биде уапсен и осуден за делото. Убеден сум дека и тие ги бараат вистинските.
Ги кажаа со име и презиме ...И зошто сеуште не ја кажуваат националноста на убиците ?
Мислат дека сме толку наивни ?