Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
:D

И Србите се утепаа од собирање докази дека на Косово меѓу учките во војната имаше Алкаедовци, па пак НАТО ги подржуваше УЧКите. И во Либија против Гадафи се бореа алкаидовци, па пак нато ги подржуваше. И во Афганистан пред 30 и кусур години против Русите се бореа муџахедини, па УСА ги подржуваше муџите и во Босна се бореа Алкаидовци, па НАТО ги подржуваше и и и и.......................

Сакаш уште 100 примери???
Секако дека ке ги подржува Алкаидовци, си видел мајка да не си го сака детето ;)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ајде сите што коемнтирате тука ве советувам да почнете пак од прва страна па натаму да читнете малку да видите како се развиаше дебатата, мислам дека доста ќе ви се разбистри како се во македонија се користи во политички цели.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
a sto im pravat vo zatvorot vo sutka sega???:vozbud:
Кога бев во војска, Воена Полиција фати двајца, албанец и македонец за поседување на марихуана. По 2-3 саата се врати македонецот, претепан, осакатен од ќотек. Му дававме вода со шекер да се совземе. И вика: "Браќа, да не сте му во кожата на шиптaрот. Мене ме убија од тепање, а него фали уште да му напикаат пенрак у г`з."
Цела ноќ го тепаа шиптарoт, и сабајлето го однесоа некаде. Никој не дојде ни алиштата да му ги земе, ни името негово се спомна некогаш во касарната. Eeeeее, ми фали тоа време кога ги теравме Албанците во војска да чистат говна од вецињата со голи раце. :vozbud:
Во едно сум сигурен, дека нема со лесно да си поминат тие што се уапсени. За 1-2 години ке умрат од целиот ќотек што ке го добијат вечерва. Во никој случај нема да си поминат со лесно. Ни тој берберот, ни бабата ни дедото, ако ги има такви. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
:D

И Србите се утепаа од собирање докази дека на Косово меѓу учките во војната имаше Алкаедовци, па пак НАТО ги подржуваше УЧКите. И во Либија против Гадафи се бореа алкаидовци, па пак нато ги подржуваше. И во Афганистан пред 30 и кусур години против Русите се бореа муџахедини, па УСА ги подржуваше муџите и во Босна се бореа Алкаидовци, па НАТО ги подржуваше и и и и.......................

Сакаш уште 100 примери???

Не е тоа поентата, дали има алкаидовци во МКд, ИМА, туку поентата е тука кој ги уби децата и чичето кај езерото.
океј, сфаќам што сакаш да кажеш, донекаде ти држи вода тоа, но факт е дека и моментално у Македонија се шетаат алкаедовци, а за тој период да не зборам.

Дали се од подружница Багдад или подружница Пришитина, небитно, ги има...

али нмв, да не одиме офтопик понатаму.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ајде сите што коемнтирате тука ве советувам да почнете пак од прва страна па натаму да читнете малку да видите како се развиаше дебатата, мислам дека доста ќе ви се разбистри како се во македонија се користи во политички цели.

Абе брат може има и политика но неможе Шпониве да се бранат со тоа дека не се сите тие исти со убијците. А ако еден полицаец направи нешто лошо сиве овие маваат со дрва и камења по цела полиција па бруталност па незнам шо. Имам другари кои работат во ЕБР и не се како многу тука си ги замислуваат, тие се ко мене,тебе само се обучени да не штитат за да јас и ти мирно спиеме и не завршиме у ендек некој покрај езеро!

Јас немам страв од полиција незнам како воопшто може на поштен човек полиција да му смета...

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Ни кажуваш познати настани, кажи што сакаш да ни кажеш? Точната поента
Не настани. Настаните ни се познати.

Види вака, Еден тип, многу е неблагородно и не е воопшто популарно (благо кажано) во ова време, да тврдам дека МВР и државата лажат. Воопшто МВР, тоа е цела една институција со војнички менталитет и хиреархија. Систем, Наредба, правам, не прашувам.
Јас сакам што се однесува за тоа убиство, да настрадаат навистина убијците. За да бидат обелоденети, кои се итн., не си свесен колку е тешко на државава доколку се навистина на Косово. Такво обеледување е директно плукање на УСА во лице. Се разбира дека УСА не е нарачателот на тоа убиство (не дај Боже тоа сега да мислите дека мислам), но Косово Репубљик е чедо на УСА. А доказ дека такви типови има на Косово и слободно шетаат значи дека директно плукаш на УСА.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Уф... ко што се шпекулираше, дигнаа фама демек ги фатиле, колку да добијат поени кај народот. Стандард шема, ги научивме веќе... па и Мијалков зас танал позади Јанкуловска за пресот... Ми смрди мене нешто тука...

Една пушка, неколку пиштоли и бомба = 800 специјалци... Смешно е ова...
И литература нашле хехеххе :)

Па у било која рендом куќа на албанец да влезат таму кај што влегле ќе најдат x2 од ова што го нашле кај убијците...

Да не грешам душа, али неко меџу нама није наш :)
Единствено смешно нешто си ти, и уште неколку на форумов кои замарате константно со теории на заговор, и серете за луѓето кои го ставаат животот на коцка за да си ја извршат својата должност. Добро нели ви е срам политиката да ве става над животот на 4 деца и еден средновековен маж, си размислил ли што збориш?

Биле 800? и 2000 да биле не ме интересира, важно гадовите ќе платат!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе брат може има и политика но неможе Шпониве да се бранат со тоа дека не се сите тие исти со убијците. А ако еден полицаец направи нешто лошо сиве овие маваат со дрва и камења по цела полиција па бруталност па незнам шо. Имам другари кои работат во ЕБР и не се како многу тука си ги замислуваат, тие се ко мене,тебе само се обучени да не штитат за да јас и ти мирно спиеме и не завршиме у ендек некој покрај езеро!

Јас немам страв од полиција незнам како воопшто може на поштен човек полиција да му смета...

Па тоа ти викам јас, почни од почеток да читаш од прва страна ќе видиш дека 10 страни не смееше да помсилишп дека се албанци извршитлеите, не убдуваа дека никој не знае и слично. Читја од почеток ќе видите како се одвиваше целата ситуација и ќе ви стнае јасно со сега акцијата што се презема.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
На Раштански лозја во екот на војната, се убија пакистански емигранти, а кои бие монтирани дека биле демек Алкаидовци и тоа во редовите на УЧК, за да добиеме симпатии од нато, уса итн.., а истовремено ги дескридитираме учките.
Ич не е темата за тоа, ама гледам дека на оваа карта ќе се игра и идните протести за мир и толеранција ќе носат парола "НЕ за новите раштански лозја, НЕ за уште еден Ел Масри". Уште сега се почна и ќе се повторува доволно често за да ни влезе во системот и да не' разјадува сомнеж. Да се отвори бришан простор за Најчевисти, Секуловисти и остала багра да пишуваат за "глупото македонче од гоцевата раса кое наседнало на финтата на МВР и сега треба колективно да ги сноси последиците и осудата оти поддржало така грозоморно апсење на невини бербери и старци".
Симптоматично е како Вејце еднаш не се спомна на темава, а се затупи со кутрите рандом потепани пакистанци.
Демек акцијава била премногу добра за да биде вистинита. Ако цвикнеа некој, ќе беше премногу сурова. Ако ги затепаат малку за да признаат, ќе се вадат со Хабеас Корпус...

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Да јас верувам дека Македонија е најдемократска држава во околина! Кажи ми друг пример на држава со поголема демократија?
Може јас?
Косово Бугарија Албанија Србија...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Симптоматично е како Вејце еднаш не се спомна на темава, а се затупи со кутрите рандом потепани пакистанци, за кои сите одговорни си одлежаа соодветно.
Мала исправка. Никој во Македонија не лежеше за Раштански лозја. Обвинетите во Македонија беа ослободени од судот, Хаг не го прифати случајот, додека во Хрватска сеуште се води и се чека на Бошковски. Значи македонските судски власти одлучија дека акцијата не била противзаконска.

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Те разбирам, случајот Раштански Лозја стана познат затоа што една партија сакаше на секој начин да ги уништи тие што се бореа 2001.. а ова со емигрантиве, алал да ти е ако веруваш дека кај што се води војна, си шетаат емигранти..што да ти кажам.
Абе дете, емигрант кога преминува граници преку зелен појас до спасот на запад, појма нема, кој политички систем, војна, мир, колку ќе остане во која земја, дали ќе има или веќе има војна, итн, он плаќа да го носат до ветената земја...
Ти познаваш ли луѓе во Мкд, кои немаат што да јадат и кои немаат појма што се случува во Сирија? Јас познавам. И ако Македонија е Пакистан, а запад накај Сирија, такви луѓе ќе завршат у Сирија у сред војна. Капито?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ич не е темата за тоа, ама гледам дека на оваа карта ќе се игра и идните протести за мир и толеранција ќе носат парола "НЕ за новите раштански лозја, НЕ за уште еден Ел Масри". Уште сега се почна и ќе се повторува доволно често за да ни влезе во системот и да не' разјадува сомнеж. Да се отвори бришан простор за Најчевисти, Секуловисти и остала багра да пишуваат за "глупото македонче од гоцевата раса кое наседнало на финтата на МВР и сега треба колективно да ги сноси последиците и осудата оти поддржало така грозоморно апсење на невини бербери и старци".
Симптоматично е како Вејце еднаш не се спомна на темава, а се затупи со кутрите рандом потепани пакистанци, за кои сите одговорни си одлежаа соодветно.
Демек акцијава била премногу добра за да биде вистинита. Ако цвикнеа некој, ќе беше премногу сурова. Ако ги затепаат малку за да признаат, ќе се вадат со Хабеас Корпус...

Тоа и ѓи боли сите што не и мислат добро на Македонија. како можеше министерството да спроведе ваква акција перфектна. А сигурен сум дека имаат сите тие информации околу доказите. Имаат и они луѓе у МВР и знаат одприлика дали доказите се вистинити. И сега ќе лаат за да оцрнат. Утре би требало да има поконкретни информации што и како. Ке се стрпиме до утре.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Како се бранат Албанциве значи.. Ние одма од Гостивар го нападнавме човекот во самоодбрана што било. Ама гледате они какви се - никогаш ништо не виделе, никогаш ништо не чуле и никогаш ништо не знаат кога се работи за нивни, одма може да приметите што ѓубре од народ сме ние. Затоа и да има некој наш следниот пат постапено во обратна ситуација јас ќе го бранам! И да е крив јас ќе викам не е виновен. Па сеа вие мислете му ја...
Не ти е срам! фашиста и националиста! :pos:

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Немој да набивате тензија за џабе и несвесно да играте според туѓа свирка.

Најважно е без сомнеж да се утврди КОЈ ТОЧНО е виновен за злосторот, па ако сака нека се тоа и Ескими.
Тие што го извршиле злосоторот се навистина МОНСТРУМИ и заслужуваат најстрога казна, многу пострашна од тепање.

Kajgana Shop

На врв Bottom