Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Не рекоа дека се вахабисти, туку исламистички радикали, тоа е доста воопштена изјава. И доколку е така како што викаш, многу е тогаш пацерски направена сликата кај што јасно се гледа поврзаноста со УЧК или пак, се дава на знаење дека ова е некое исламистичко крило на УЧК.

Според изјавата на ДУИ, МВР да не го крие идентитетот на осомничените, дека се тие само убијци, јасно говори дека ДУИ ќе се огради од нив и ќе ги осуди. Дури и повеќе, мислам дека Али ги има испорачано, дека целата ситуација многу лесно може да излезе од контрола. Пак ќе повторам како пред неколку стотици страни, дека посетата на Америчкиот амбасадор во Мала Речица на состанок на нога, многу јасно имплицираше на сторителите. Резултат на тоа, беше денешната акција. Се надевам дека набргу ќе видиме уште многу вакви акции и редно е веќе.
1. А која е разликата помеѓу вахабисти и исламски радикали?
2. И дали е доволен доказ за тебе ако на зидовите има слики од УЧК? И јас и ти можеме дома да имаме слики по зидови од било кој (Аркан, Љубе, Ахмети, Бин Ладен), но тоа не значи дека сме припадници на нивните паравоени групации!

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Што знам , некако не сум баш уверен во целава ситуација. Значи тие се фатени, го направиле убиство. Е сега, дали се толку глупи за да седат во Македонија, и тоа во Скопје и да чекаат да бидат уапсени. Ма колку и да се заштитени, а испадна дека не се, ќе им гори под нозе. Според целава ситуација ако тие се убијците излегува дека се најглупите створења у цел свет. Друга работа, не ми се верува дека онака чисто од глупост ќе им текне и ќе идат да направат 5 убиства на Велигден. Значи или стои некој над нив кој им издал таква наредба, или се најглупите створења у цел свет. Трето, доколку се тие , баш ме интересира причината заради која се извршени убиствата, се надевам дека ќе дадат барем некој информација.
Ајде да кажам дека верувам дека тие се убијците и дека МВР си ја извршија добро работава, ама ако постои некој над тие убијци кој влече конци, тогаш се е за џабе особено ако не ги фатат тие што вистински стојат зад убиствата. Ова би му дошло добро мачкање на очи за ВМРО, колку да си го обелат образот додека вистинските убијци се надвор слободни. Тогаш нема пречка да се извршат вакви убиства повторно, овци за стрижење ги има доста.

Па не се глупи оставиле траги дека ко демек заминале на Косово. Возилото е таква трага. И мислеа до толку ќе спијат во МВР. И ве молам МВР не ја споредувајте со МВР од времето на сдсм и љубчо. Се е поинаку сега.
Ко шо ни го рокнаа претседателот у сред Скопје и не мафтаа после со овие биле оние биле. Такви филмови во Македонија нема да гледаме повеќе!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Зашо мислете дека не се фатени вистинските убијци ?? Оти имат по 60 години и оти се фризери ?? Или оти 99,99% од тие шо зборат така се од СДСМ ...

Ја не сум од ниедна партија ( и двете се исто гомна за мене ) , ама мислам дека се фанати убијците. Зашо да лажат дека се фатени невини луѓе ?
Пошто има глупи луѓе.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
"Полицијата дојде во 4 часот наутро и без да сакаме не држеше затворени во куќата до 7 часот наутро. Ние не ни знаевме што беше причината, полицијата не ни кажа"

А во другите места мори кога иде полиција да апси, влегва во куќа и вика, тие шо сакат надвор тие шо сакат внатре ке апсиме сеа, претходно и писмо им оставаат една недела унапред, да си знаат.....ви ебам манипулаторите инцестни.....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Зашо мислете дека не се фатени вистинските убијци ?? Оти имат по 60 години и оти се фризери ?? Или оти 99,99% од тие шо зборат така се од СДСМ ...

Ја не сум од ниедна партија ( и двете се исто гомна за мене ) , ама мислам дека се фанати убијците. Зашо да лажат дека се фатени невини луѓе ?
Затоа што се е заговор. Ни јас не сфаќам стварно..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.056
Чисто сумњам дека во Франција имале информации за типот зошто убиството на еврејските деца и професори (ако не се лажам) не му бил прв терористички напад.. предходно истиот убил и неколку војници или полицајци беа така нешто. Е сега може и намерно да го оставиле бидејки беше предизборна кампања тие денови, којзнае се е можно за власт да се направи ама дури и да е така можеш да видиш колку е всушност “професионално“ и кај нив во таквите Европски држави.

Инаку шансите за некој да ти открие план таков е се мали да не речам никакви, еве мене во моментов ми текнува можам комотно да убијам 20+ луѓе без никој да ме открие но поентата е како ќе се извлечам ? лесна работа е да убиеш некого но многу тешко е да се скриеш после, со ваква напредна технологија. Шансите да се спасиш/избегаш од такво нешто се минимални 1% освен ако немаш помош/заштита од политичкиот врв на некоја држава на пример како случајот во Куманово со Линка.. убиецот негов чисто сумњам дека некогаш ќе го најдат.. се знаеше што се вика дека ќе го убијат и ако сакаа да го заштитат ќе го направеа тоа ама ..
Како бе скоро никакви, доволни се 2 збора по телефон да се изговорат за да бидат следени од органите за внатрешни работи.
Дали се минимални или не, шанси секогаш постојат за да се превземат некакви превентивни мерки, дали ќе бидат успешни тоа е друг муабет, но како што реков, ние бевме празен лист хартија. Според твојов муабет испаѓа дека секој втор ден можат по 5 рандом луѓе да ни кинат без проблем, што е недозволиво.

Ние се однесуваме ко да живееме у некое утопично општество каде Се е во ред а се десија низа немили настани кои налагаа дополнително влошување на состојбата. Зар требаше 5 луѓе да умрат за да се укапира ова ? Нормално дека не, секој со грам мозок знаеше дека работиве не штимаат а и дополнително истите се влошуваа, постоеше една дигресија во тој поглед, нит стагнирање имаше, за прогрес па да не правиме муабет.

Ја не викам дека во земјава не смее да се деси ваква работа,, зашто како што кажа и самиот во многу други западни земји кои се каде каде пред нас во сите сегменти од нивното функционирање се дешаваат вакви срања, она што сакам да го потенцирам е дека не смееме да дозволиме да бидеме табула раса, да бидеме неподготвени, буквално ништо да не се превземе за некаква превенција ...

Сега е многу битно да видиме како ќе се одвиваат работиве, ова е класичен терористички чин, дело на радикални исламисти кои не треба да се поистоветуваат со сите албанци во земјава што е у принцип грешка во чекори ( тоа уствари претпоставувам е и една од целите ), или пак турци, бошњаци и остали, нив па ова најмалку им одговара, поготово на албанците кои после 2001 имаат поголеми права од црнците у Америка, освен оние што играат баскет, безбол, рагби. Ова е новост за нашево општество, не смееме да дозволиме уште еден ваков чин, можете и сами да замислите каква параноја ќе завладее во земјава со оглед на фактот дека по случаен избор се убиваат луѓе, без разлика за кого станува збор. :eek:

Член од
15 април 2012
Мислења
37
Поени од реакции
64
Ja mislam da trgneme na islamot za odmazda, li ko picki ke cutite?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 00:08 ---

Ja mislam da trgneme na islamot za odmazda, li ko picki ke cutite?
Јас мислам, тебе прво на обука и специјализација кај вахабистиве да те пратиме, немој вака неспремен.. навежбај се прво, простудирај ги техниките на освета.. па после викни, да им ја скршиме кичмата на учките ..

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
На вакви им е дозволено слободно да се движат по Скопје???
За самото појавување у јавност треба да се уапсат и казнат за недолично однесување и заплашување.
Па не е ова Авганистан, да му се плукнам.
Кога во Германија и Франција му е дозволено не се чуди за кај нас!

Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
Сакаш да кажеш дека сите албанци се во крвна врска?
Личи така..дека се бранат сите.. а и личат така.
Не се во крвна врска, ваљда. Сите си се бранат, тоа да, поентата беше дека без разлика на националност и вера, секој би го бранел своето дете, без разлика дали извршил терористички чин или не. Секако дека сите албанци ке ги штитат, така им наложува сигурно и верата.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Некој што убивал македонци и малтертирал македонци во 2001 мислам на припадници на UCK и после тоа за награда добиле амнестија, тешко им е да сфатат ако го повторат тоа дело дека ќе идат во затвор, зошто кај нас ако си рамковен они го имаат сфатено тоа како да можат да прават се што сакаат а при тоа да останат неказнети после амнестијата на терористите во 2001 се појави моралниот хазард. Да не беше амнестијата се сомневам дека некој ќе се дрзнеше да убие 5 недолжни македонци.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
битно им е да заработат плус некое евро.
Заборавивме да ја сакаме и почитуваме татковината.....и се продаваме за некое евро....половно возило....или бг пасапорт.....а потоа кога не убиваат и не бркаат од нашите домови...Цацко ни е крив. Крајно време е да се освестиме, да видиме каде сме и каде одиме. Време е да се разбудиме од овој дводецениски кошмар.

неколку евра вишок во нечиј џеб во Гевгелија или некој цариник на Блаце може да коштаат 5 животи кај Смиљковско езеро
РАЗМИСЛЕТЕ

Член од
12 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
34
И ние обичните муслимани си имаме проблеми со вехабистите.Ова е најопасната секта од сите секти во сите религии.Стана глобален светски проблем ама џабе е многу пддршка имаат.Америка е во ситуација и Пентагон да и го нападнат само да си остане на нафтените саудиски извори.Знаете колку опасни се?Ако не ги прифатиш нивните заостанати конзервативни мислења во ситуација се да те убијат.Не сакам да сфатите дека на некој начин се обидувам да ја бранам религијата ама навистина имаат извитоперени нечовечки идеи кои ги нема во традиционалниот ислам и не верувам дека постои позаостаната фракција во светот.Злосторството што го сториле е едно од најсуровите во историјата на овој народ и не верувам дека и диви животни,ѕверови не верувам дека би направиле такво нешто.Секој ден мислам на тагата на семејствата.Не знам како полошо би ги казнил да ми ги дадат тие волци.Немам зборови веќе...

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Се се вред ги фатија шо ги фатија ама кај беше МИЈАЛКОВ кога се знае дека се вахабисти и биле во пакистан,авганистан .Размислете тоа тајната служба требало уште од поодамна кога се вратиле во државава да ги држи под контрола

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Никој, сами ги примивме, за да победи одредена партија во минатото, им даде државјанства.
Знам на што алудираш...Јас многупати имам напишано тука за тие 300.000 и нешто косовски бегалци кои ги истоварија како стока на меѓугранична зона и ние ги примивме овде и им дадовме државјанство...Бегајќи од српската националистичка војска и српските паравоени формации на Аркан и Легија, кои ги колеа како овци, овде избегаа кај нас и секакви права добија...Во право си за ова...
Но, и да не беше така, зар ние ќе се ослободевме од нив...? Се котат како болви, имаат подршка од запад и не може никој ниту кај нас ниту во Србија да направи етнички чисти територии...Кога Милошевич, Младич, Шешељ, Аркан, Анте Готовина и др. не направија, веќе никој нема да направи...Напротив ќе ни фрла Америка бомби над глава...
Ај јас офтопик отидов...
Иначе овие што ги уапсија сега ќе треба да ги кажат главните нарачатели на овој грозоморен чин...И гарант од утре натаму ќе има повторно тензии и нетрпеливост...Ќе искачаат да ги бранат како овој фризеров и сличните како него, дека демек не се ништо криви... :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom