, и автоматски ќе паднат сите глупости што ни ги пишаа нашите ни мили "браќа" тука на форумов, за тоа како треба да тераме соживот.
Но нивните форумски глупости веќе се на дното од океанот, одмана се паднати.
Со бранењето, барањето алиби за секое едно дело направено од Албанец-Муслиман врз неалбанец-немуслиман. Ако немаат алиби и све е докаажано, тогаш одат на оправдување на делото, демек имал добар разлог (како во случајот на разбојникот од Грчец, кој го уби детето на кое му го крадеше точакот).
Мене лично ова ми стана сосема јасно, сосема ми се расчисти оваа состојба, конечно, кога излегоа да ги подржат хашките случаи (кои заради таа подршка, меѓу другото, успеаја да ги протнат во амнестија, заедно со другите борци на она).
До тогаш, мислев дека можеби има барем мал кворум кај нив со барем малку разум, со кој е можен нормален дијалог. Но, кога видов како сите албански фактори стануваат како еден во одбрана на луѓе (кои знаете што правеа, да не се повторувам повеќе пати), илузиите ми се растурија.
Смилковско и другите настани, само ми го потврдија исправниот колосек и тогаш исто така сфатив дека луѓето кои сум ги нарекувал национал-шовинисти всушност биле цело време во право, а јас сум бил будалата, кој им верувал дека Албанците се нормални. (цело време зборувам за огромното мнозинство од Албанци-Муслимани)