Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа ја докажува тезата дека си нацист или фашист. Значи имаш омраза кон некоја етничка заедница. Патриотизам во наводници. Накратко ти си чкорче кој некој ќе го запали. А кој ќе гори, некој ни крив ни должен.
Веќе изгореа Македончиња нит криви нит должни.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.390
Поени од реакции
18.541
да се вртевме у круг добро ќе е,ова на права линија ми личи:icon_lol:
Ако ако малце ни е :) Греота за децава ,не само што нивните нема да дочекаат правда туку и ништо не напраивме за да спречиме тоа да се случи во иднина.Дури ни размислувањето кај некој луѓе не се смени.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.860
колку сакаш фејспалмови мавај си. Се додека има вакви ко тебе на двете страни, другите ќе го кркаат.
Па не е баш дека и двете страни го кркаат. Состојбата е таа, Албанците напаѓаат, а неалбанците, немуслимани - го кркаат.

Но, да не лупаме за џабе, кога можеме со факти.
Еве ти постави ми тука линкови од случаи во изминативе, еве три нека бидат, месеци, за тоа како Албанците биваат напаѓани, а јас ќе ти поставам линкови од обратни случаи. да го видиме соодносот. Може?

Инаку вака можеме и да напишеме што сакаме, на пример, дека Ромите одат по улица и силуваат жени, но тоа нема да биде ни блиску до вистината ако немаме доказ.

Така да, веројатно имаш покритие кога велиш дека и Македонците ги напаѓаат Албанците. Гарант се барем приближни по број двете врсти случаи, штом така може да се каже. Ја викам да видиме, црно на бело, каква е фактичката состојба, па после ќе видиме дали твојот или неговиот или мојот суд е по блиску до вистината.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Па не е баш дека и двете страни го кркаат. Состојбата е таа, Албанците напаѓаат, а неалбанците, немуслимани - го кркаат.

Но, да не лупаме за џабе, кога можеме со факти.
Еве ти постави ми тука линкови од случаи во изминативе, еве три нека бидат, месеци, за тоа како Албанците биваат напаѓани, а јас ќе ти поставам линкови од обратни случаи. да го видиме соодносот. Може?

Инаку вака можеме и да напишеме што сакаме, на пример, дека Ромите одат по улица и силуваат жени, но тоа нема да биде ни блиску до вистината ако немаме доказ.

Така да, веројатно имаш покритие кога велиш дека и Македонците ги напаѓаат Албанците. Гарант се барем приближни по број двете врсти случаи, штом така може да се каже. Ја викам да видиме, црно на бело, каква е фактичката состојба, па после ќе видиме дали твојот или неговиот или мојот суд е по блиску до вистината.
Слободно колете се

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Зашто не тепа грци, и за нив има доволна причина да ги мрази. Или ќе млатиме албанчиња и роми, кои не се ни криви ни должни за масакрот.
Грците е политика.Албанците се нешто сосема друго.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Да де, Грците слободно ги избркаа Македонците од Егејот. Политика.
Ц,ај врати се илјада години наназад...така секој со секого си има замерено.ФАКТ дека Албанците ни имаат нанесено најголемо зло на НАРОДОТ,заеби државата,заеби политиката,последниве 20-30 години.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.860
Слободно колете се
Тоа ти е уште една намерно погрешна констатација.
Воопшто не се колеме.
Албанците нас не колат.
За да кажеш дека се колеме би требало да имаш нешто што те натерало да помислиш дека едните ги колат другите, а и другите ги колат едниве. Сепак, одбиваш да бидеш соочен со фактите од реалноста. Одбиваш да ми ги посочиш примерите, според кои нели, би добиле таков впечаток. Ти велам повторно, дај да видиме колку има случаи на напад врз Албанци, а колку обратни. Сигурно, никој со барем два грама ум, не вели дека и Евреите ги тепаа Германците и Германците ги тепаа Евреите.

Но знај дека, таа необјективна перспектива на божемен баланс, во злочините инспирирани од омраза (верско-национална), нема никако да те претстави како некој условно кажано, нормален човек, кој сака да се дистанцира од тие нискости. Непризнавањето на реалноста нема да те прикаже ни како космополит ни како либерал.

Проблемот со таквите како тебе е типично македонски - сосема очекуванa духовна девијација: - Ако мене ништо не ми направиле, тогаш нема везе.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Слободно млатете албанци бре, никој не ви запира, уживајте во кругот.

Kajgana Shop

На врв Bottom