- Член од
- 18 октомври 2010
- Мислења
- 1.824
- Поени од реакции
- 6.093
Тоа го кажувам и јас, проблемот е што не се разви до сега граѓанството во Македонија и ова се бебешки чекори (да не кажам детски болести) за секоја нова држава, нормално е да се тргне на најбениген начин.За мене ““правење нешто’’, се конретни предлози за подобрување на некоја ситуација.
Собирање по паркови за да ми повторува некој ““мир, соживот, мир, соживот’’ е губење време. Ја тоа го слушам 24/7 од Грујо, Али, Рикер и компанија, не ми треба да ми каже друг.
Ги ценам ликовите што стојат позади ова (Трендо, Јовковска, Русјаков) али изглеа и они влегоа во шаблонот на кобајаги-активизам што го гледаме одамна.
Единствено добро овде е ко што рече ти е добрата мисла.
Ако се сметаме за поцивилизиран народ, мора со цивилизациските придобивки НИЕ да ги решаваме проблемите во нашата држава, а не да се враќаме на истрошени непродуктивни модели или пак да се спуштаме на ниво на кое наводно сметаме дека не сме.Не можеш ти на зелкар (како ментален склоп, не како професија) да му продаваш Џон Ленон филозофија и неохипицизам, пошто е зелкар. Не е ова начинот за даденава ситуација. За даденава ситуација треба оној стар полициски ќотек кој сега е забранет. Алтернативно треба реорганизација на установите на малолетниците престапници и овие автобусџииве да се стрпаат внатре и да им се воведе војнички режим на секојдневие како што прават во повеќе држави во САД со вакви копуци. Исто како и кај свое дете. Ако утре задутре прави бељи треба да го подбереш а не да го носиш на некои си фестивали како Златно Славејче за да се смири.
Иначе ќе резервирам прв ред у Универзална за Златно славејче специјално за тебе