Марш на Мирот @14:00 17 Март Школка - Градски Парк

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
За мене ““правење нешто’’, се конретни предлози за подобрување на некоја ситуација.
Собирање по паркови за да ми повторува некој ““мир, соживот, мир, соживот’’ е губење време. Ја тоа го слушам 24/7 од Грујо, Али, Рикер и компанија, не ми треба да ми каже друг.

Ги ценам ликовите што стојат позади ова (Трендо, Јовковска, Русјаков) али изглеа и они влегоа во шаблонот на кобајаги-активизам што го гледаме одамна.

Единствено добро овде е ко што рече ти е добрата мисла.
Тоа го кажувам и јас, проблемот е што не се разви до сега граѓанството во Македонија и ова се бебешки чекори (да не кажам детски болести) за секоја нова држава, нормално е да се тргне на најбениген начин.

Не можеш ти на зелкар (како ментален склоп, не како професија) да му продаваш Џон Ленон филозофија и неохипицизам, пошто е зелкар. Не е ова начинот за даденава ситуација. За даденава ситуација треба оној стар полициски ќотек кој сега е забранет. Алтернативно треба реорганизација на установите на малолетниците престапници и овие автобусџииве да се стрпаат внатре и да им се воведе војнички режим на секојдневие како што прават во повеќе држави во САД со вакви копуци. Исто како и кај свое дете. Ако утре задутре прави бељи треба да го подбереш а не да го носиш на некои си фестивали како Златно Славејче за да се смири.
Ако се сметаме за поцивилизиран народ, мора со цивилизациските придобивки НИЕ да ги решаваме проблемите во нашата држава, а не да се враќаме на истрошени непродуктивни модели или пак да се спуштаме на ниво на кое наводно сметаме дека не сме.

Иначе ќе резервирам прв ред у Универзална за Златно славејче специјално за тебе :icon_lol:

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ова не е првпат Разбуди се да пробува да "киднапира" настани. после убиството во Гостивар пред еден месец, Разбуди се дојде со албански знамиња и заедно со дел од Стоп на полициската бруталност парадираа низ град. Сега пак се вклучуваат и во овој марш. Дали на некого му е страв да му рече на тепачот од Кале - вие не сте пожелни? Зошто сите сорос организации го сметаат Груби за партнер и му вршат промоција (Плоштад слобода организираше протест заедно со нив, МОФ ги вика по емисии) на неговата шовинистичка организација Разбуди се која во неколку наврати со своите изјави и мали протести беше повод за инциденти?(кале, бурмали џамија,македонски навивачи...)На марш на кој дел од поддржувачите се можеби и учесници во најновите тепачки, не одам.
P.S. уште една организација поддржувач на маршот...
Исламски Младински Форум -
Македонија се соочува со исламскиот радикализам, а подметнувањето на пожарот во тетовското Теќе и посети на личности кои проповедаат радикален ислам се докази за тоа, пишува во своето последно издание американски конзервативен неделник „Викли стандард“. Ва написот се наведува дека посебно загрижувачко било организирањето прослава на 3 август од страна на Исламскиот младински форум во Тетово. На оваа конференција зборувал Хани Рамадан, брат на познатиот исламски интелектуалец Тарик Рамадан, кој пред 9 години го шокира европското јавно мислење со изјавата за париски „Монд“ дека сите што сториле неверство треба да бидат каменувани.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Тоа го кажувам и јас, проблемот е што не се разви до сега граѓанството во Македонија и ова се бебешки чекори (да не кажам детски болести) за секоја нова држава, нормално е да се тргне на најбениген начин.

Ако се сметаме за поцивилизиран народ, мора со цивилизациските придобивки НИЕ да ги решаваме проблемите во нашата држава, а не да се враќаме на истрошени непродуктивни модели или пак да се спуштаме на ниво на кое наводно сметаме дека не сме.

Иначе ќе резервирам прв ред у Универзална за Златно славејче специјално за тебе :icon_lol:
Не се разбираме очигледно. Ајде просто. Ти идат зелкари во автобус со шипки и синџири да те маваат пошто не си од нивна. Ајде молим те објасни ми ти што ти правиш во таква ситуација за да не го јадеш стапот. Ама пази методот треба да ти биде цивилизиран, да не се спушаш на нивно ниво и ти да маваш со шипка, ајде реши го проблемот на нивоу.
Друго на разбраните граѓани не им треба фестивал за да сфатат дека не треба да се однесуваме како кромањонци. А што се тиче зелкари ем нема да ти дојдат на таков настан, ем и да дојдат да не мислиш дека одеднаш ќе се преобрази во Ганди затоа што Вишка, Беличанец и тако даље ќе излезат на бина и ќе речат-Аман луѓе ајде да се сакаме? Зелкарот кога гледа дека му настапуваш толерантно и цивилизирано-само повеќе зима замав во своите потфати. Иначе не ми смета фестивалот. Има и Боб Марли ден, и Плагијат на школка, луѓе слушаат музика се тоа е убаво ако има некој интересен бенд дури и јас ќе одам. Само што жими ашимов што ќе имаат ефект. Џабе верглаат, џабе енергија, џабе пари. Мислам неписмени и нецивилизирани шутраци шо 2% не им фаќа црпка тепаат и дивеат, некој си прави фестивал за да смирел ситуација и пренесел порака. Колку што Лајв Еид и она пичлемето Боно Вокс имаат придонесено за да се нахранат Африканците. Смешно и патетично.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Да де, очигледно е дека не се разбираме. Ама стварно не сакам да должам, а гледам почна да се остриш :icon_lol: , па затоа ќе ти одговорам во твој стил:
Ајде молим те објасни ми ти што ти правиш во таква ситуација за да не го јадеш стапот.
Седнувам на форум и почнувам да мрчам.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Шубо си се поделивте, јас мрчам за националистички протести, ама ваков протест колку и да има соросоиди во него (ах без нив не се можи) поддржувам.
Сигурно имало и во времето некои му рекле на протестентите на Мартин Л. Кинг, не бе немој немој да одиш на протести нема разбирачка со белците, ќе не умрат од мавање и ќе не затворат, џабе ќе протестираме без разлика дека сме во право.
На протест се оди лично за тебе, не се оди за тие што се во публика или пак за некоја корист.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Да де, очигледно е дека не се разбираме. Ама стварно не сакам да должам, а гледам почна да се остриш :icon_lol: , па затоа ќе ти одговорам во твој стил:

Седнувам на форум и почнувам да мрчам.
Доколку изборот ми е сведен на две опции и се состои од тоа да седам и да не правам ништо или да вложувам сопствено време, енергија и пари за нешто за коешто мислам дека нема да даде апсолутно никаков резултат го одбирам првото. Ако ти мислиш дека мижи Асани да ти баам, може да донесе резултати слободно одбери си ја втората опција. Во тоа се состои демократија и цивилизираност. Кога ќе влезеш во автобус или да прошеташ на кеј нема демократија, нема цивилизираност. Ти имаш опција да си останеш цивилизирана до крај со голем фактор да завршиш во болница, или да станеш нецивилизирана и да паднеш на нивно ниво за да се заштитиш себе или некој близок од семејство во тие моменти. И во вториот случај ќе завршиш во болница, ама може и нема, а и да завршиш барем знаеш дека си направила се што е во твоја моќ да се одбраниш себе и некого.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Шубо си се поделивте, јас мрчам за националистички протести, ама ваков протест колку и да има соросоиди во него (ах без нив не се можи) поддржувам.
Сигурно имало и во времето некои му рекле на протестентите на Мартин Л. Кинг, не бе немој немој да одиш на протести нема разбирачка со белците, ќе не умрат од мавање и ќе не затворат, џабе ќе протестираме без разлика дека сме во право.
На протест се оди лично за тебе, не се оди за тие што се во публика или пак за некоја корист.
Си се прашал ти лично која е целта на овој протест? Во државава уште 100 години ќе има национална поделба бидејќи така се заговара одпозади, и така веќе една деценија некој ги крои политиките во регионов и му оди во прилог. Народот никогаш не бил и нема да биде поделен се додека не започнат да го дуваат ветриштата на две одвоени страни.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Доколку изборот ми е сведен на две опции и се состои од тоа да седам и да не правам ништо или да вложувам сопствено време, енергија и пари за нешто за коешто мислам дека нема да даде апсолутно никаков резултат го одбирам првото.
А ти што СИ направил што има резултат во врска со проблемиве во МК? Си направил ли нешто воопшто?
Ако не ти се иде не одиш бе човек, ама потребата да се мрчи дека некој решил да проба јас не ја разбирам воопшто, и тоа е она што ме потикна првенствено да те цитирам.
Можеш сега комотно уште еднаш да ми објасниш како не може она, како не може ова..

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Се концентрираат на место каде знаат дека нема да имаат проблеми, и ќе праќаат пораки во стилот на Ленон и Ганди. Ако сакаат да бидат од корист нека се поделат на две групи и нека се возат едните во 12-ка другите во 57-ца или пак едните на бит пазар, другите во Чаир.
А да сите што ќе одите, не заборавајте цвикери шема без нив исто како да не сте дел од маршот.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
А ти што СИ направил што има резултат во врска со проблемиве во МК? Си направил ли нешто воопшто?
Ако не ти се иде не одиш бе човек, ама потребата да се мрчи дека некој решил да проба јас не ја разбирам воопшто, и тоа е она што ме потикна првенствено да те цитирам.
Можеш сега комотно уште еднаш да ми објасниш како не може она, како не може ова..
Јас немам моќ, углед, капацитет, енергија итн за да сменам нешто што е од таков крупен калибар. И мене не ми е сеедно на темава и доколку се најде некој мајчин со добра идеја ќе го подржам колку можам. Ама разумна идеја која држи вода. Што се тиче остало, ова е отворен форум и се дискутира, не може на секој се да му се допаѓа, а и мрчењето е мое право. Исто и јас можам да ти кажам, ако ти се иде иди бре, што ми мрчиш мене зошто мислам дека методот и начинот се тотален промашај?

B

Black Guard

Гостин
За време на окупацијата на западна Македонија од страна на балистите коцентрацијата на нивните полицајци била 1 полицаец на 18 цивили-па даај напрајте го така скопје па да видам дали некој абдал ќе помисли да носи ладно оружје а камо ли да го употребува.

П.С Проект на В. На Р.М Метални детектори пред влезот во училиштата;)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Јас немам моќ, углед, капацитет, енергија итн за да сменам нешто што е од таков крупен калибар. И мене не ми е сеедно на темава и доколку се најде некој мајчин со добра идеја ќе го подржам колку можам. Ама разумна идеја која држи вода. Што се тиче остало, ова е отворен форум и се дискутира, не може на секој се да му се допаѓа, а и мрчењето е мое право. Исто и јас можам да ти кажам, ако ти се иде иди бре, што ми мрчиш мене зошто мислам дека методот и начинот се тотален промашај?
:icon_lol:
Од сега само од политичари и мафијаши ќе чекаме да сменат нешто, за ние да си имаме време да мрчиме од страна.

И да, никој не ти забрани да мрчиш, слободно, баш поинтересно, само си помислив да не има некоја подлога тоа мрчење...

п.с. гледај пренос утре на ТВ, ќе ти мафнам :icon_lol:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Да немав толку многу за учење ќе поминев сигурно ама осеќам дека би се разочарал :/ имињава вака ги гледам не ми се некој достојни , а и осеќам ќе треба да одите позади знамиња со орли .... ќе видиме сега да не баксузирам ама јас осеќам дека ќе биде разочарувачки и големо-Албански настроено ..

едит - едино Јовковска прочитав негде дека е у организација ши ис океј ааа од кај ви е идејата за Русјаков o_O ?

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
:icon_lol:
Од сега само од политичари и мафијаши ќе чекаме да сменат нешто, за ние да си имаме време да мрчиме од страна.

И да, никој не ти забрани да мрчиш, слободно, баш поинтересно, само си помислив да не има некоја подлога тоа мрчење...

п.с. гледај пренос утре на ТВ, ќе ти мафнам :icon_lol:
Не мора политичари и мафијаши, нека биде некој обичен граѓанин кој има знаење, можност и компетенција да направи некој преокрет. Иначе јас си го сакам мрчењето и не секогаш ми треба подлога иако во случајов идејата е фина, симпатична, дизнилендовска и е so cute ама нема да вроди плод. Не мора да ми мафнеш на ТВ ако ми фати нешто око од бендовите и јас ќе одам зошто да не, ќе се видиме таму.

TORPEEDOOZ

+_-SNIPER-_+
Член од
6 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
25
Марш на мирот :D спонзорирано од СОРОС :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop