Марш на Мирот @14:00 17 Март Школка - Градски Парк

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Black Guard

Гостин
:icon_lol:
Од сега само од политичари и мафијаши ќе чекаме да сменат нешто, за ние да си имаме време да мрчиме од страна.

И да, никој не ти забрани да мрчиш, слободно, баш поинтересно, само си помислив да не има некоја подлога тоа мрчење...

п.с. гледај пренос утре на ТВ, ќе ти мафнам :icon_lol:
А па вие со Мраш ќе смените нешто...ете бидна и марш на толеранцијата ама..ништо од тоа.

Она што ситуацијата го наложува не е марш и музика туку протест-протест пред институциите кои се задолжени за безбедноста на граѓаните согласно уставот.

Од сега само од политичари и мафијаши ќе чекаме да сменат нешто, за ние да си имаме време да мрчиме од страна.
Епаа многу ги гласаа бе..имаа одлична гебелсова лоботомија.

Каде се сега патриотиве да се јават,бар да се јават вака виртуелно оти за тоа најмногу ги бива.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Слободна земја. Нека прават што сакаат. Ако е за марш за мир - нека биде тоа. Не знам зашто ви смета. Колку и да ви е непотребно и безвезе за вас - остајте ги. Нивна работа. Не знам зашто уствари се дискутира за ова...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
оваа од Пулсирања, Трендо и Русајков !? Хм... чудно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.968
Поени од реакции
83.301
За да се биде про-активен во практична смисла, потребно е најпрвин, да се има објективна перспектива на реалноста.
Ако тоа се постигне, тогаш до продуктивната пракса ќе се стигне секако, на овој или оној начин. Проактивноста според мене, има повеќе нивоа: на некои од нив се доаѓа во колизија со законите, а некои не се спротивни на поредокот.

Кога пред сопствени очи имате гола вистина: документирани педесетина напади на Албанци врз Македонци (само за оваа година) и еден-два обратни, во таков случај секакво израмнување и истоветување на жртвите со насилниците, е најблаго кажано - дебилно.
Гледам - акција против македонскиот и албанскиот национализам. А зошто во акцијата не е вклучен и јапонскиот империјализам, импактот врз денешнава состојба му е скоро ист како и импактот на македонскиот национализам. (карикирам, ама ми ја сфаќате поентата, ваљда)

Проактивноста може да вклучува бојкот на албанските производи и услуги (Албанците цело време обратното го прават, па никому ништо), социјализација на микро план, во маалото, комуникација со останатите од сопственото опкружување, кои исто така се (потенцијални) жртви, разговор и притисок врз нашите претставници во власта (идат локални, тоа е добра прилика за тоа)...
А тоа се само некои од работите кои може да се направат (и кои веќе ги прават некои + друго), без да се дојде во колизија со законот.

-Младинскиот Исламски Форум, е најблаго кажано религиозна организациа со екстремни погледи: исклучивост, нетолеранција.... (знаеме какви се муслиманските организации)
Тоа многу лесно може да се види од нивните активности. Тука нема некоја дилема. Погоре е споменат само еден пример за нивното дејствување.

-Артан Груби го знаеме добро. Исто и неговата разбуди се.
Тоа беше првата и најгласната организација која бараше амнестија и за воените злосторници (знаеме што правеа). Значи да повторам, бараше амнестија, а не викаше невини се. Пошто дури и на нив им се познати деталите од документацијата која стигна од Хаг.
Покрај многуте други активности, тие и нивниот лидер беа први во рушењето на музејот на Кале (само затоа што личел на црква) и први во тепањето таму.

Кога би имало некој вистински космополит, либерал, слободар/левичар...Тој ни на сон не би прифатил да биде заедно, во било каква комбинација со горенаведениве.

А нашиве "космополити" сигурно би се дистанцирале од протест каде што би имало христијанско-македонски оранизации со дејствување како погорните, само во обратна насока.

Не може тепачите и напаѓачите во слободно време да идат во македонски средини и да продаваат антинационализам, а навечер да идат и да тепаат каури по улиците.
- вам тој филм ви е продаден, без никаков проблем.

Не ми треба мировен марш, со кој ќе им помогнам на најголемите мразачи на Македонците и Христијанството, да си ствараат алиби.

оваа од Пулсирања, Трендо и Русајков !? Хм... чудно.
Ако се стварно они таму заедно со АлКаеда и УЧК, онда можат само да ми го попушат.

Вие ќе праите маршови на мирот, они ќе ве тепаат. Свака част. Вазелин ќе има обезбедено на маршот или сами си го купувате?
Знам дека сте навикнати и голем фи имате, али може на Артан нема да му е удобно ако не му лизга. А никој од нас не сака нешто непријатно да му се случи на било кој Албанец...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Строев чекор пред школка, марш напред или марш у пичку мајчину :icon_lol:.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не може бе еден народ заради некои нивни постапки да ги сметаме за нецивилизирано племе, а после да ги правиме потполно истите постапки. Нели тоа и нас не‘ прави племе? Или па реформулирано, нели е тоа прелицемерно?

Да расчистиме, конкретнава идеја за марш не ми се свиѓа мене, како што и се изјаснив во мојот прв пост во темава, ама да обвинувам неосновано се‘ живо и диво дека се виновници, продадени души, соросоиди, „освестени“ и да се сметам себеси за најдобар е ван секој разум.

Еве видевце од иницијативата заедно за мир:
Brace yourselves, enemies are coming! :icon_lol:
Јас мислам од денес Пеце и Енко да ги прогласиме за државни непријатели, на мир ќе повикуваат, ц ц ц ц!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.968
Поени од реакции
83.301
1. Не може бе еден народ заради некои нивни постапки да ги сметаме за нецивилизирано племе, 2.а после да ги правиме потполно истите постапки. Нели тоа и нас не‘ прави племе? Или па реформулирано, нели е тоа прелицемерно?
1. Не само што може, туку и мора. Многу лесно можам да ја оправдам исправноста на тој став, во моментов. (нормално, не да ги сметаме за нецивилизирано племе, туку да имаме ист третман кон сите Албанци)
2. Ме интересира, колкумина виде тука кои повикуваат на тоа и ние да излеземе во групи и да напаѓаме Албанци, исто ко они што прават?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Утре ќе биде убаво времето за во парк, а ќе има и нешто музика... Толку.​

A

AnFem

Гостин
Фејк енд геј. И Атран Убави ќе бил таму, така да поубаво не може да биде. Веќе го замислувам ефектот од оваа собиранка. Ќе отидат млади, ќе љокаат Горско од литро и пол и ќе дуваат трава и ќе расфрлат се наоколу и ќе си отидат дома, меѓутоа енергијата од алкохолот и дрогата аеробно ќе се пренесат низ цела држава. Што значи ако не дај Боже на космополитени како АнФем утре ако и се з'гнат едно 12-13 орки, она фино љепо ќе им го објасни концептот на Космополитен и како ние се сакаме и се гушкаме сите вери, народи и народности, тоа објаснување не само што ќе го сфатат него и ќе ги трогне и ќе гргнат во солзи и заедно ќе ја кренат на раце и во тон ќе ја запејат онаа од Шачири Бшкум мај брат, бшкум мај френд, љамини група, љамини бенд, за отпосле сложно и заедно грижејќи се за мајката природа ќе ги однесат боксирачите, шипките, синџирите и ножевите на рециклажа на метали, за да се употребат истите продуктивно во изработка на нова барокна статуа каде што двоглав орев се ракува со двоопашест лав на раскрсницата на улиците Факи Тити, Сулејман Величанствени, Дедо Иљо Малешевски и Лека Зогу. Настанот на школка телепатски ќе влезе во мозоците и ќе ги описмени и изкултивира сите, и никогаш повеќе нема да биде исто, во 57-ца, 2-ка и 12-ка кога ќе ги поминат мостовите на вардар, патниците ќе бидат дочекани со чај и слатки, а во обратната насока патниците ќе бидат дочекувани со тегла ајвар и туршија а за викенди и сарма од кисел купус.
Бла бла... Ама мораш да признаеш дека е далеку попродукивно од одење во кафани и гледање ред тјуб ;)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.968
Поени од реакции
83.301
Бла бла... Ама мораш да признаеш дека е далеку попродукивно од одење во кафани и гледање ред тјуб ;)
По продуктивно за кого?

За тие кои им треба алиби и оправдание?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Сонце, не дај Боже, скраја да е, да ти се случи да ти се здадат од некаде, па тогаш ќе те прашам колку е продуктивно.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
1. Не само што може, туку и мора. Многу лесно можам да ја оправдам исправноста на тој став, во моментов. (нормално, не да ги сметаме за нецивилизирано племе, туку да имаме ист третман кон сите Албанци)
2. Ме интересира, колкумина виде тука кои повикуваат на тоа и ние да излеземе во групи и да напаѓаме Албанци, исто ко они што прават?
Цела тема има бе момак, и тоа овде на овој форум, кај што се повикува на слични активности.
Јас не сакам мојот народ да се понаша дивјачки, пошто знам дека не е таков.
Инаку темава не е за тоа, темава е за иницијатива за мир. Ако мислиш дека е непотребно, не одиш, ама да плукаш по твои сонародници што не мислат како тебе не иде бе, барем мене не ми иде таа логика..

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Не може бе еден народ заради некои нивни постапки да ги сметаме за нецивилизирано племе, а после да ги правиме потполно истите постапки. Нели тоа и нас не‘ прави племе? Или па реформулирано, нели е тоа прелицемерно?

Да расчистиме, конкретнава идеја за марш не ми се свиѓа мене, како што и се изјаснив во мојот прв пост во темава, ама да обвинувам неосновано се‘ живо и диво дека се виновници, продадени души, соросоиди, „освестени“ и да се сметам себеси за најдобар е ван секој разум.

Еве видевце од иницијативата заедно за мир:
Brace yourselves, enemies are coming! :icon_lol:
Јас мислам од денес Пеце и Енко да ги прогласиме за државни непријатели, на мир ќе повикуваат, ц ц ц ц!
5:01 ---------> :facepalm:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ви се чудам.Сте се изненадиле што Артан Груби кој "само" тeпаше Македонци на Кале е дел од маршов.Па Македонците дозволија Али Ахмети и неговите 40 разбојници кои се одговорни за смртта на 100 Македонци и ранување на уште неколку стотина да биде во власта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom