Малтретирање од страна на родителите и последици

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Тури им курот на твоите одма и не им се умарај,фокусирај се за тебе и за твоите потреби,најди си работа спечали некоја пара ако можеш да отидеш во странство тоа ке ти дојде како премија нова околина нови пријателства.
Сега имаш 20 години и не може да си играат со тебе курот,можеш да ги уништиш ако сакаш,нема многу да филозофирам само едно знај дека кругот се врти ке дојде ден кога ти на нив ке им бидеш потребен а ти ке ги одјебеш најако на светот,peace :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Во времето кога најмногу ти требале родители, тие не биле со тебе и никаква поддршка и љубов не ти пружиле..Затоа сега не ти требаат повеќе...Пробај да ги исклучиш од твојот живот, игнорирај си скрос како да не постојат...Не подлегнувај повеќе на нивни провокации, гледај ги како предмети, затоа што ако фатиш со лошо со нив само ќе се пуниш со негативна енергија и стресови, а ништо нема да им докажеш...
Сконцетрирај се стриктно на својот живот и не фермај никој...Пробај за почеток да најдеш било каква пристојна работа (шанкер, келнер, чувар, било што...) - да застанеш малку на нозе, затоа што било каков месечен приход ќе ти дојде одлично во оваа ситуација...
Себе си немој да се сожалуваш во никој случај, затоа што во секое семејство постојат проблеми (помали или поголеми)...Ти не си крив за ништо...Сега си возрасен и можеш постепено да ги оправаш работите...
Социјалниот живот, самиот постепено ќе ти се поправи...Што мора па секој што тазе си го запознал да ти ја знае ситуацијата дома...?
И имаш од нас голема поддршка од нас тука...
И пробај да доаѓаш на разни собиранки и сл што ги организираат форумџиите, затоа што и така можеш да склопиш квалитетни пријателства...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
...
P.S. Еден поздрав од мене...
Ми требаше време да го процесирам твојов пост. Мада знам за што збориш. Првиот услов го имаш; очај, за подобро. Тоа е добро. Ај сеа од практичен аспект:

1. Мислам дека треба да збориш со сестрите, дали може да се вселиш со нив или ако уште живеат дома со тебе, прашај ги кога мислат да се селат и дали може и ти со нив. Дали се сеа отселени или ќе се селат за месеци или година/и, муабетот што треба да го напраиш со нив е дали е подобро да работиш или учиш следнава година, колку можат они да те покриваат финансиски, дали може да ти предложат идеи за работа која нема да го оптоварува твојот здравствен проблем и што пари се зимаат од тоа. Дознај колку се плаќа година на факс и размисли дали факс ќе моеш истоврмено да тераш со работа, а тука не биди многу оптимиста...

2. со родителите моеш да се караш и тепаш, тоа дури и да функционира со такви луѓе, само ќе те пуни уште поише со горчина. Трпи ги, тргај им се од патот, у секој случај останува уште малце дур да се иселиш пошо рачунај 20тина год веќе си издржал. Уште малце. Раздели се со нив со добро, бар од твоја страна што се однесува.

3. иам ја другари од твоја населба - ако живееш таму кај што мислам дека живееш според постовите, те сталкирав малце :D - ... другариве фини луѓе од 25,6 години се, се собираме ретко али квалитетно на пивце у мое маало, па можам да те викнам кога ќе ме викнат следен пат... сега ја сум доста зафатена и они се ваму-таму, така да не очекувај у брзо време, а дотогаш упознај кајганџии или нешто.

4. И покрај фините постови погоре и слично, не очекувај луѓе да ти помогнат од аспект на РЕАЛНО соживување, така да боље дружи се уз заебанции и општи муабети за да не се разочаруваш.

5. Сѐ најдобро.

V

Vollstandig

Гостин
Додека во некои семејства владее нехармонија, други се деструктивни. Што ТИ подразбираш под ''нехармонично'' семејство и дали имаш основа врз која го градиш твојот став?
Според исказот, дечкото трпел физичко и психичко насилство како дете(ова е есенцијално битен момент).
Не бе чоек оти трескаш зелени, ја ти кажав, немање подршка детето од фамилија, или повремени расправии се далеку од психо-физичко насилство, и се потиснати емоции за имање хармонична фамилија каде сите со сите се сакаат фамилијарно.

O

Orion.

Гостин
Не бе чоек оти трескаш зелени, ја ти кажав, немање подршка детето од фамилија, или повремени расправии се далеку од психо-физичко насилство, и се потиснати емоции за имање хармонична фамилија каде сите со сите се сакаат фамилијарно.
Ти стави патетична слика која е крајно неприлагодна и тотално некомпатибилна на ситуацијата која ја живее дечкото. Плус додаде дека голем дел од нас живеат во нехармонични семејства. Неговиот случат е ''малку'' посериозен од типично нехармонично семејство.
Дечкото кажа дека од мал живее со алкохоличар и преживувал психофизички тортури.
Тоа е пријателе потенцијално деструктивно, многу деструктивно за неговата психа, се надевам дека нема трауми, сепак тоа зависи од повеќе фактори.

V

Vollstandig

Гостин
Ти стави патетична слика која е крајно неприлагодна и тотално некомпатибилна на ситуацијата која ја живее дечкото. Плус додаде дека голем дел од нас живеат во нехармонични семејства. Неговиот случат е ''малку'' посериозен од типично нехармонично семејство.
Дечкото кажа дека од мал живее со алкохоличар и преживувал психофизички тортури.
Тоа е пријателе потенцијално деструктивно, многу деструктивно за неговата психа, се надевам дека нема трауми, сепак тоа зависи од повеќе фактори.
А тебе брат ти е, роднина ти е, беше до кај него, или само те стегна емотивното копче?
Напиши го точниот одговор овде: ________

O

Orion.

Гостин
А тебе брат ти е, роднина ти е, беше до кај него, или само те стегна емотивното копче?
Напиши го точниот одговор овде: ________
Единствен начин да го разбереш тоа, е да го доживееш. Во секој случај кога не можеш со сигурност да процениш дали дечкото навистина имал тешко детство или е atention whore, сепак не постирај глупи слики.

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Значи жениве ако не не излечат нема кој да не излечи, затоа и се измислени жените нели, да направат се да заборавиме само на нив да мислиме, али и тука има пролем, за да ја возиш колата треба бензин да ставиш нели ;)) али нема везе има и такви што на точак се возат, јас мојава на точак ја возам што ја ебам...друже фрли мисла малце на позитивна страна тоа сакам да ти кажам, сегде има проблеми , кој вика дека нема тој лажЕ!! П.С Утре идам да го стегнам точакот! :D

V

Vollstandig

Гостин
Единствен начин да го разбереш тоа, е да го доживееш. Во секој случај кога не можеш со сигурност да процениш дали дечкото навистина имал тешко детство или е atention whore, сепак не постирај глупи слики.
Kaко тоа единствен начин да го разберам е да го доживеам? Доволна е логиката и да се процени одредена ситуацијаљ. Мое е правото јас каква слика ќе постирам,јас му ја донесов “сликата“ што ми ја создаде преку текстот.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Последици не може да нема. Тортура врз дете е за мене најлошата работа која може човек да ја стори и затоа се расправам со мкд владе во темана за брливи деца и ќотек, луѓе не се свесни што може да резултира од малтретирање на дете.

Туку слушајте, ајде бидете фини и ако знаете некој што бара вработен ова она, да му помогнеме на детево да излезе од дома, друг воздух да го фати, зашто финансиската независност во случајов е клучна.

Хип хоп мкд, времето е на твоја страна, колку и да звучи патетично и клише, најдобрата работа е што животот е пред тебе. Можеш да менуваш, да се бориш, а човек кој веќе ги минал побитните животни станици не може да се врати, ти можеш само да одиш напред.

Во петок сме на одбојка, дојди дружи не, ја ќе бидам публика така да ќе има некој и на трибини и на терен :)

Стегни заби и биди свесен дека секогаш човек може да се извлече. Нема предавање. Еден ден во скут ќе ти седи мал хип хоп мкд, и тогаш ќе видиш дека вреди да се издржи, речиси секоја тешкотија е само ветер во грб.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Не сум бил малтретиран од родителите напротив ми било све угодено па затоа неможам да ги разберам овие односи кога родители не си го сакаат или го тормозат психички и физички своето дете. Незнам што да кажам кога читам вакви потресни животни приказни.Толку млади а такви лоши искуства е страшно. Можам само да ви кажам издржете ,најлошото сте го поминале сега може само на подобро да ви се сврти работата.Главата горе !!

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
E
Не сум бил малтретиран од родителите напротив ми било све угодено па затоа неможам да ги разберам овие односи кога родители не си го сакаат или го тормозат психички и физички своето дете. Незнам што да кажам кога читам вакви потресни животни приказни.Толку млади а такви лоши искуства е страшно. Можам само да ви кажам издржете ,најлошото сте го поминале сега може само на подобро да ви се сврти работата.Главата горе !!
АКо незнаеш што да кажеш , тогаш што коментираш ?? одсекогаш сум мразел размазени деца , а од озгора на тоа кога ми продаваат муда за бубрези ИЗЛУДУВАМ!!!!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
E
АКо незнаеш што да кажеш , тогаш што коментираш ?? одсекогаш сум мразел размазени деца , а од озгора на тоа кога ми продаваат муда за бубрези ИЗЛУДУВАМ!!!!
Демократија бе,слобода на говор..:)

Kajgana Shop

На врв Bottom