Макфест 2008

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Ocekuvam " odli4na" muzika kako i sekoja godina:tapp:
Ke gledam be ne za drugo tuku da se iznasmejam ili da se iznaplacam na cel eden takof glup nastan .... zavisi kakvo raspolozenie ke me fati..:baeh:
Ke go gledam "Vrkac" kaj so septi na mikrofonot i ke si ja treskam glavat u zid i odnovo ke se zaprasam dali ova e ona so nie mozime da go postignime ....
Ke go gledam JJ i ke se prasuvam kako coek mozi da bidi ic tolku bes sram da se pojavi so takof tup tekst ...
I aj da ne gi redam site po red .. znam deka ke bidi srajne ..jbg :zid:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Што очекувам ?
Очекувам помала гледаност и друштво за на некоја свирка во локални кафичи (Инди паб,Кастро,Казабланка ес јужуал)
Па и јас на тоа се надевам. Сметај ме и мене за у Казабланка (ако фестивалов се паѓа во сабота). :helou:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982

Инаку, очекувам барем 2-3 песни да испаднат убави, и тоа е тоа :)
Па 2-3 добри песни... зарем не е тоа малку преголемо очекување.
1 ако има фина ќе биде ОК. Последниве неколку години не памтам песна што ми направила мерак.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.991
Не очкувам ништо али затоа многу посакувам.

Посакувам да не гњават оштетените исполнувачи од наместениот исход,посакувам да нема катаљон српско-хрватски пропадната звезди што го фалат гравот и пастрмајлијата по сто пати дневно на ТВ,и за крај посакувам да не ми ја натураат како хит со месеци победничката песна на секое ебано радио,и нејзиниот исполнувач да не го гледам на секоја емисија како обесува муда ко да освоил Сан Ремо куроф.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
А кога ке има на тв уствари?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
А кога ке има на тв уствари?
:pos: :pos: :pos:

Туку да пишам и ред два арни зборови на темава.

10 Oct 2008 22:00
PUMPERS - "Мак Фест 2008 Штип" полуфинале @ Универзална сала, Штип

10 Oct 2008 23:00
PUMPERS - "Мак Фест" полуфинално after party @ Jazz art club, Штип

11 Oct 2008 21:00
PUMPERS - "
Мак Фест" - финале? :) ... @ Универзална сала, Штип

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
не да се плукаме туку да гледаме колку шо можи да поможиме
шо ќе беше ова
како ќе градиме држава бе
од изроди неможиме гла да крениме

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Додека изродите ги зимаат наградите, нема кревање глава, и враќање на реномето на фестивалот.
Ај што ги земаат наградите, ај. Ама што после тоа пола година нивните песни на радио... :nesvest:

П

Паган-др

Гостин
Од пред 5-6 години не го пратам ова. Нема добра причина зашто да го пратам. Тоше вика 2-3 добри песни. Јас ако гледам реално нема да има ниту една ама ако глеам оптимистички (колку да се каже) давам 2 песни максимум.

H

HITCH

Гостин
Па многу сакам Макфест да биде она што беше на времето кога од Макфест сите песни беа хитови. Песните се уште огромни хитови сите ги знам а од 98 наваму тоне жалосно

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Што очекувам? Седмица на лото, што очекувам. Не очекувам ништо посебно. А може да кажам што се надевам и се молам? Дека нема пак да преовладуваат Геј Геј, Цфрчак, Мекич и другите другарчиња. Дека ќе бидне некое хитче и дека нема да има (многу) фрикови. А, да, очекувам убаво да изигра другарка ми што игра у позадина на некој изведувач. :icon_lol:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Vo minatoto MAKFEST imase sto da ponudi,nezabioravnite pesni uste gi slusam a i ke gi slusam.Na denesno vreme na festivalot se sto mozeme da vidime e nekoja ciclesta peacka sto se dere kako nekoja krava ili nekoj nasminkan PESHKO?! Da se nadevame deka barem eden hit ke dobieme od MAKFEST?

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.800
Поени од реакции
22.857
Што очекувам па НИШТО:toe:Мак Фест не е тоа што беше секоја песна хит:toe:.

Kajgana Shop

На врв Bottom