Од работа нема срамота, ќе пасам ќе молзам крави, ќе орам на нива ќе работам, не ми е ич ама галје. Ама знам дека добро ќе заработам и кога ќе се вратам ќе живеам царски некое време.да, ако сакаш да работиш како земјоделец или како сточар... за тоа се овие визи... има до копаш и ораш по ниви, или да напасуваш и молзеш крави и овци... немој да мислиш дека ке му ја летнеш во сад и ке работиш на пример на некое шанкче поред плажа а пари ке ти течат... една проверка од емиграционо, а ке те проверуваат дефинитивно и ке констатираат дека не зимаш плата и уште полошо не плаќаш данок од фирма за земјоделство или сточарство и од таму кај што си, ке те однесат директ на аеродром, ке те испратат со бариран чек за патни трошкови и казна, да ги платиш од дома и во пасошот печатче за забранет влез во УСА доживотно... п.с. ако не го платиш чекчето, ке ти чукне интерпол на врата по некое време...
Во Македонија ништо не тече,што е најтрагично.Да таму мед и млеко тече...![]()
Кано да не сакаше ти едно време да одиш надвор? Да речеме во Канада? Или САД:raz::raz:точно... директор, управител и сопственик сум на КАНО ИНЖИНЕРИНГ фирма која се бави со монтажа и сервис на парно греење, сончеви колектори и клими... и кај виде дека пишав како ми е боље тука? не се жалам на приходот ама работам како скот... од 7 наутро до 23 навечер... со ова темпо што го имам годиниве во мојава фирма тука, во сад да речеме, досега ке бев милијардер...
... и сеуште...Кано да не сакаше ти едно време да одиш надвор? Да речеме во Канада? Или САД:raz::raz:
Знам, мислам дека те имам читано на едно друго место... и сеуште...ама сакам како што е редот, со цела фамилија, а не по црни патишта, на илегален начин да работам и слично... со зелена карта, буп на аеродром, и да си бидам раат... и работам на тоа во моментов и не изгледа баш лесно... а на крај изгледа и ке се откажам... премногу кеш отиде упм и има ниет за уште да иде...
Преку агенции пробуваш или преку лотаријата што иде секоја година околу октомври ? Многу фамилии така отидоа, ја прехлани пратив ...ништо, лани пак пратив па сега чекам резултати во Мај...... и сеуште...ама сакам како што е редот, со цела фамилија, а не по црни патишта, на илегален начин да работам и слично... со зелена карта, буп на аеродром, и да си бидам раат... и работам на тоа во моментов и не изгледа баш лесно... а на крај изгледа и ке се откажам... премногу кеш отиде упм и има ниет за уште да иде...
малку верувам јас во лотарии... агенции не ангажирам.... сами си ги терам документите... има некои работи и папири за кои се чека и по 6-9 месеци... споро е и никој не ти гарантиа ништо... плус кошта...Преку агенции пробуваш или преку лотаријата што иде секоја година околу октомври ? Многу фамилии така отидоа, ја прехлани пратив ...ништо, лани пак пратив па сега чекам резултати во Мај...
Samo da ve izvestam deka rokot za apliciranje e pocnat od pred 3 dena. Najverojatno se aplicira preku agencija i rabota sam trebit da si najs.
Ako imate i ti i zenati fakultet moze da se sluci i da upali nesto ako ne tesko do sega 95% sto gi znam otisle ama site se visoko obrazuvani zborime za Kanada legalno... и сеуште...ама сакам како што е редот, со цела фамилија, а не по црни патишта, на илегален начин да работам и слично... со зелена карта, буп на аеродром, и да си бидам раат... и работам на тоа во моментов и не изгледа баш лесно... а на крај изгледа и ке се откажам... премногу кеш отиде упм и има ниет за уште да иде...
A dali si barem dva dena rabotel takva rabota ??? tesok e vistina selskiot zivot uste ako ne si naucen na nego hmmm na zborovi i jas sum jak preku internet uste pojak ama na delo treba da vidis dali mozes da izdrzis takva rabotaОд работа нема срамота, ќе пасам ќе молзам крави, ќе орам на нива ќе работам, не ми е ич ама галје. Ама знам дека добро ќе заработам и кога ќе се вратам ќе живеам царски некое време.
Барем вреди да се ризикува, и поисплатливо е од седење на форум и мрчење![]()
нејќам канада... сакам подалеку уште... нов зеланд сакам... нај далеку на земјава од мк гледано е нов зеланд.. подалеку е и од австралија... што подалеку од тука тоа подобро... затоа што потешко ке ми биде да се одлучам да дојдам тука на одмор, наместо на бахамите да речеме...Ako imate i ti i zenati fakultet moze da se sluci i da upali nesto ako ne tesko do sega 95% sto gi znam otisle ama site se visoko obrazuvani zborime za Kanada legalno
mislam edna godina.. ali brojot bil ogranicen, taka kazale na vestive barem, a tamu ne pisit!Колку ќе трае?
i pisi posle kazi so ke ti kazat vo ZIPЈас сум скоро дипломиран, 24 годишен иначе...дали јас можам да аплицирам за H2B визата? Ве молам, ако некој има информации за ова да пише. И има ли агенции кои имаат понуди за H2B визата?
Од Zip ми кажаа дека сеуште немаат понуди за ова...ќе ме исконтактирале кога ќе имаат.