Македонците во Бугарија постојат по сите пописи од 1944 г.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Сите ви акадамеци от мануто не го оспориа ти ли се намери нај големиот академик и уметник :pos2:
Академиците не се стручњаци за проверка на оригиналност на документи Татарчо. Знаеме дека вие сте мајстори за фалсификати.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22

Сликите од вашите пописни книги ги НЕГИРАТЕ ????

ова ти е сам себе го убијал :vozbud::vozbud::vozbud:
А ти што се правиш слеп за пописот от 2001.Или попис по директива на Сталин Коминтера и БКП ( на кој сите помаци са прикажани како македонци) ти се чини по демократичен:)

Академиците не се стручњаци за проверка на оригиналност на документи Татарчо. Знаеме дека вие сте мајстори за фалсификати.
А ти си стручен така ли :pos2:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
И овие ли Македонци Татарчо во 1922 ги измисли Тито и БКП

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Види се многу убаво на 1:49 и на 2:49 само не сакаш ти да видиш

Член од
26 март 2005
Мислења
237
Поени од реакции
94
Или попис по директива на Сталин Коминтера и БКП ( на кој сите помаци са прикажани како македонци) ти се чини по демократичен:)
Која е таа директива на Сталин ? Или на Коминтерна ? Или на БКП ? Каде го виде тоа за помаците ? Пиеш ли си лековите регуларно ?

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
Верно е.Доде беше жив Сталин постоевте на пописите :)
postoevme-postoime-i ke postoime
mu se dopaka toa na nekoj ili ne nie makedoncite tuka sme

Незнам ништо не се види на клипот :toe:
koga si slep kako sakas da vidis

ти си загреови бе ...
site bugari se za grevovi,a i malce poveke se ludi
tropat samo gluposti

Член од
12 март 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
nas makedoncite segde ne ima vo sosednive zemji od 1913g so bukureskiot dogovor koga ni go zedoa narodot i zemjata

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Днес има хора,които се определат како Jгославени на териториите на државите,които беха во Jгославиja?
кои се тие бе ...

не ми се обраќај веќе на мој пост ни па ќе ти се обраќам ... ме здоболе глава како на некој ментално ретардиран да му зборуе чоек ...

/ignored

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Исто така словени,траки и пра-бугари се смесили и станал бугарскиот народ.:wink:
He e Точно.

Hа територијата на Македонија не живееле траките туку античките македонци, од пра-бугарите дошол само Кубер на неколку годишен одмор и тоа со 70.000 луѓе кои Аварите ги пленале пред тоа и кои се вратиле на родните огништа.

Поентата ми е, без разлика колку сме "наши" т.е колку и да не поврзува словенството, сепак етногенезата е различна.
Македонците и Бугарите се различен народ.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Днес има хора,които се определат како Jгославени на териториите на државите,които беха во Jгославиja?
хаха:pos2: абе која е таа националност и кој е тој народ Југословени.
Нема веќе таква нација. Додека беше Југославија, можеше да се наречат тие луѓе Југословени иако тие сите си имаа своја нација и територија (хрвати, босанци, срби, словенци и македонци):helou:

Исто колкото Австриjци и Немци.
Но уште никоj не ми отговори,откаде доjдоха jгословените како народ?
Не дојдоа од никаде туку му се доби ново име на тој народ што живееше во таа федерација во тоа време. Го добија името Југословени заради името на федерацијата Југославија.
Секој од тие луѓе кога ќе го прашаш каков е по националност нема да ти каже дека е Југословенин, туку ќе ти ја каже вистинската националност, дали е Хрват, Словенец, Србин или Македонец. Тие така се изјаснувале заради тоа што се иселиле во времето кога постоела таа федерација и така се изкажале на пописите. Но разбери нема нација Југословени.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Со кое сум негирал и коj?

Чудесно, а како ке коментираш ова
САД: 351 040 Jгословени(2006)
???
Поентата беше следната.Както има се создадоха jгословените,така са создадени и бугарите.Разликата е тамо дека БГ живее много повеке от Jгославиja,затова и 3-те етноса са измешени и има нова нациja- бугарската.
После ние сме биле креација..:kesa:
Ова само докажува колку и вие самите врска немате зошто сте Бугари. Југославија се распадна баш поради неспособноста да се создаде југословенска нација, а мене многу ми е интересно како Тервел успеал да ги натера Траките да го почитуват и да се гордеат со името на неговото племе кога тие биле луѓе со византиска (читај: македонско-римска) култура, обичаи, начин на живот.. Или потомците на Славјаните кои биле истерани од бугарските орди.
Главниот елемент кој ги дал ознаките на бугарската држава- прабугарите (со дрпнати очи) отсуствува на територијата на Македонија, како и Траките, и се заменети со автохтоните Македонци и поради тоа македонскиот народ претставува посебност која најдобро може да се согледа од културолошко-цивилизациски аспект.

Kajgana Shop

На врв Bottom