Македонско фудбалско првенство

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Далибор, Фатон....и компанија ...рацете понастрана од Победа

Синоќешното дерби од 12-тото коло на Првата лига во кое Вардар ја совлада Победа со 2-1 пред целокупниот македонски фудбалски аудиториум потврди многу работи....Ова беше е само уште една во низата потврди зошто и ,,Тунгузија,, е пред нас на ранг листата....Кога за исходот на натпревар од нашата ,,најквалитетна,, лига се прашуваат судиите(особено тие од калибарот на Мустафи, Ѓорѓевски,Ецковски, Бартон...-некои -подобро упатени велат тие што ги делегираат решаваат се а овие се само извршителите) јасно е зошто фудбалот ни е дно. Апсолутно во право е доскорешен делител на правдата кој ќе рече:Кога ќе го видам делегирањето 100% гарантирам како ќе заврши секој натпревар...Не е ова никакво алиби за Победа... Но овој досегашен дел на првенството, овие 12 кола од Првата лига повеќе од очигледно е дека Победа е трн во окото на луѓето во црно...Не зацрнија одземајќи ни најмалку 5-6 бодови....Рацете понастрана од ПОБЕДА. Зарем не е срамно, ниско и нехумано кон фудбалерите да им го одземате нивниот труд, да газите по нивното залагање, да им брцкате во џебовите-тие се пофесионалци и од фудбалот живеат....вие им го земате лебот....Со кое право си земате за право да ја кроите судбината на Победа. Клуб кој е репрезент на најфудбалскиот град во државава....Клуб во кој приватни компании, нивните сопственици и граѓаните одвојуваат за да ја фиинансираат Победа....ДО КОГА ВИЕ ЌЕ БИДЕТЕ ЏЕЛАТИТЕ НА МАКФУДБАЛОТ. Ова под најитно мора да престане. Никој нема право да се поигрува со туѓите пари, егзистенција ....на крајот на краиштата и нервите.Фудбалот не се игра за судиите...Го играат фудбалерите за публика, а судиите се тие што се поставени да ги спроведуваат на терен правилата на фудбалската игра-да арбитрираат. Никако да креираат резултати....исходи...клупски судбини.... Господа сватете дека ова никаде не води.... Незадоволството се таложи.... Ја прелеавте чашата...Оставете ја Победа.... Тргнете ги рацете од момчињата во црвено-бели дресови... Оставете ги нека си ја работат работата за која се ионака скромно платени... Не се рчкајте со клубот и градот Прилеп... Многумина се замерија и не зацрнија сезонава... И токму заради нив сме таму каде сме на табелата.... За волја на вистината има и сопствени грешки... слаби игри и неискористени шанси... Ако Цветаноски синоќа погодеше за 0-2 во 50-тата минута можеби и ќе победевме... ама можеби и ќе имаше поголема судиска лакрдија... Ѓорѓески една таква среде Прилеп инсценира минатата второлигашка сезона...кога поради него клубот беше драконски казнет .... Но тоа е интерна-клупска работа и за тоа си има ред... Но некој отстрана да ни ја крои капата... Тоа нема да биде дозволено....невидени досега 7 минути продолжение...куп слободни на и околу 16 метри, класични неколку ситуации на игра со рака не се судат за нас...помошнико крева офсајд...главнио као не гледа....4-тиот се отепа од трчање да ја враќа топката на варарци....грнчаров со лакт во 30 секунди во глава ги удира и Гешоски и Цветаноски...без санкција...за Балотели само жолт картон за насилничко туркање на Крстески... Што треба да се случи за некој да се освести и да ги тргне рацете од Победа...и не само од Победа.... Има и други клубови што се жалат на арбитражата оваа сезона... Треба ли некој да настрада па тогаш...пост фестум да се реагира. Не дај боже!!! Оставете ги фудбалерите на теренот да играат фудбал... Вие само судете, тие што делегирате....не правете шеми....Нека победи тој што е подобар и ќе заслужи, а не тој што вие сте намислиле и зацртале..........

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Овие екипите со соопштенијата за како тоа се незадоволни од судиите ми се најодвратни..секогаш секој си гледа од своја перспектива како нив ги оштетиле,ама кога нив му се поможило никому ништо,магично све се заборава...да му ебам дволичните..сите клубови во Македонија се исти...сељаци..општината му префрлила таму 100.000/200.000 евра за да ја туркаат сезоната и се понашаат како нивни пари од џеб да дале(ова важи за 90% од клубовите)...па и уште се бунат како тоа се имало завера против Победа(Пелистер,Шкендија,Брегалница било кој) небаре јакиот фактор од клуб да му ебам заостанатите.

И за Вардар истото важеше кога се бунеа како ФФМ имало завера против нив..да не знај чоек дали да плачи или да се смеј..клубот што беше насила вратен во прва лига како никаде во светот благодарение на партијата на власт и ФФМ се буни за некои нееправди...ти ебам државата ти ебам.

Додека за комесарот за судиите Душко не ми се пишува,страмота е од партијата да ти кажуваат кој каде да суди за да нема проблеми..и нормално се се случува во Скопје па секогаш Скопските судии имаат предност бидејќи сите се знаат лично со Душко и можат да се префаќаат/договораат за се и сешто па тие ќе си судат..а овие другите кој ги еба(нека фаќаат врски преку луѓе и партии за да судат 2 пати годишно)...Мизерна држава,Мизерни луѓе,Мизерен спорт....со душа го чекам Бугарскиот пасош и да се истребам од оваа гнасна вукојебина .

C

Castiel

Гостин
Далибор, Фатон....и компанија ...рацете понастрана од Победа

Синоќешното дерби од 12-тото коло на Првата лига во кое Вардар ја совлада Победа со 2-1 пред целокупниот македонски фудбалски аудиториум потврди многу работи....Ова беше е само уште една во низата потврди зошто и ,,Тунгузија,, е пред нас на ранг листата....Кога за исходот на натпревар од нашата ,,најквалитетна,, лига се прашуваат судиите(особено тие од калибарот на Мустафи, Ѓорѓевски,Ецковски, Бартон...-некои -подобро упатени велат тие што ги делегираат решаваат се а овие се само извршителите) јасно е зошто фудбалот ни е дно. Апсолутно во право е доскорешен делител на правдата кој ќе рече:Кога ќе го видам делегирањето 100% гарантирам како ќе заврши секој натпревар...Не е ова никакво алиби за Победа... Но овој досегашен дел на првенството, овие 12 кола од Првата лига повеќе од очигледно е дека Победа е трн во окото на луѓето во црно...Не зацрнија одземајќи ни најмалку 5-6 бодови....Рацете понастрана од ПОБЕДА. Зарем не е срамно, ниско и нехумано кон фудбалерите да им го одземате нивниот труд, да газите по нивното залагање, да им брцкате во џебовите-тие се пофесионалци и од фудбалот живеат....вие им го земате лебот....Со кое право си земате за право да ја кроите судбината на Победа. Клуб кој е репрезент на најфудбалскиот град во државава....Клуб во кој приватни компании, нивните сопственици и граѓаните одвојуваат за да ја фиинансираат Победа....ДО КОГА ВИЕ ЌЕ БИДЕТЕ ЏЕЛАТИТЕ НА МАКФУДБАЛОТ. Ова под најитно мора да престане. Никој нема право да се поигрува со туѓите пари, егзистенција ....на крајот на краиштата и нервите.Фудбалот не се игра за судиите...Го играат фудбалерите за публика, а судиите се тие што се поставени да ги спроведуваат на терен правилата на фудбалската игра-да арбитрираат. Никако да креираат резултати....исходи...клупски судбини.... Господа сватете дека ова никаде не води.... Незадоволството се таложи.... Ја прелеавте чашата...Оставете ја Победа.... Тргнете ги рацете од момчињата во црвено-бели дресови... Оставете ги нека си ја работат работата за која се ионака скромно платени... Не се рчкајте со клубот и градот Прилеп... Многумина се замерија и не зацрнија сезонава... И токму заради нив сме таму каде сме на табелата.... За волја на вистината има и сопствени грешки... слаби игри и неискористени шанси... Ако Цветаноски синоќа погодеше за 0-2 во 50-тата минута можеби и ќе победевме... ама можеби и ќе имаше поголема судиска лакрдија... Ѓорѓески една таква среде Прилеп инсценира минатата второлигашка сезона...кога поради него клубот беше драконски казнет .... Но тоа е интерна-клупска работа и за тоа си има ред... Но некој отстрана да ни ја крои капата... Тоа нема да биде дозволено....невидени досега 7 минути продолжение...куп слободни на и околу 16 метри, класични неколку ситуации на игра со рака не се судат за нас...помошнико крева офсајд...главнио као не гледа....4-тиот се отепа од трчање да ја враќа топката на варарци....грнчаров со лакт во 30 секунди во глава ги удира и Гешоски и Цветаноски...без санкција...за Балотели само жолт картон за насилничко туркање на Крстески... Што треба да се случи за некој да се освести и да ги тргне рацете од Победа...и не само од Победа.... Има и други клубови што се жалат на арбитражата оваа сезона... Треба ли некој да настрада па тогаш...пост фестум да се реагира. Не дај боже!!! Оставете ги фудбалерите на теренот да играат фудбал... Вие само судете, тие што делегирате....не правете шеми....Нека победи тој што е подобар и ќе заслужи, а не тој што вие сте намислиле и зацртале..........
Пошо ффм и судиите се криви што пола второ полувреме победа задржуваше време, лежеше по терен и на голманот му требаше минута време да ја уфрли топката во игра. А после Асани при крај кога го фаулираа и глумеше како брзо дојдоа играчите на победа да го кренат од земја. Зашто така не правеа во 86 минута негде при 1 0 кога играч на победа глумеше и лежеше на земја. Тогаш зашто не потрчаа така да го кренат. Смешно е за судиите вчера да ср жали победа. Самите се криви за поразот што се бранеа со 11 души цело второ и легачеа.

Sent from my Ultra using Tapatalk

Член од
14 април 2010
Мислења
4.704
Поени од реакции
6.092
E vaka e najubavo da gi boli dusmanite do koska.
Na red se sea slugite na iskra da im.go zaverime patot vo vtora liga.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тоа нема да биде дозволено....невидени досега 7 минути продолжение...куп слободни на и околу 16 метри, класични неколку ситуации на игра со рака не се судат за нас...помошнико крева офсајд...главнио као не гледа....4-тиот се отепа од трчање да ја враќа топката на варарци....грнчаров со лакт во 30 секунди во глава ги удира и Гешоски и Цветаноски...без санкција...за Балотели само жолт картон за насилничко туркање на Крстески... Што треба да се случи за некој да се освести и да ги тргне рацете од Победа...и не само од Победа.... Има и други клубови што се жалат на арбитражата оваа сезона... Треба ли некој да настрада па тогаш...пост фестум да се реагира. Не дај боже!!! Оставете ги фудбалерите на теренот да играат фудбал... Вие само судете, тие што делегирате....не правете шеми....Нека победи тој што е подобар и ќе заслужи, а не тој што вие сте намислиле и зацртале..........
1. Продолжението од 7 минути реално требаше да биде продолжение од 17 минути. Не ви е срам за ова да пишувате бе ?!? Па повеќе од пола второ полувреме го прележавте глумејќи повреда и сега за ‘‘невидено продолжение‘‘ ќе зборите. :facepalm:

2. Фаулите беа кој од кој почист. Вака на бројка 5-6 фаули само во второ на растојание од 16-20м од вашиот гол можеби звучи премногу за некој што не ја гледал утакмицата, но сите си беа кристално чисти фаули. Страшно неинтелигентни играчи имате во тимот.

3. Помошникот точно е дека крена офсајд, но веднаш го спушти знамето затоа што имаше ваш играч кој што лежеше точно на линијата од петерецот и заради тоа играчот на Вардар кој што прими топка на пеналтикот никако не можеше да биде во офсајд. Слободно провери на снимката.

4. Ситуацијата со Балотели е само и само за жолт картон. Жолт за него и жолт за сељакот што отиде да го крева играчот на Вардар кој што се жалеше на повреда. Пази само кој куртони го носат дресот на Победа....лежат на терен глумејќи повреда 70% од времето, а кога друг за прв пат во 95та минута ќе се пожали на повреда се палат како мајмуни и глупмат курац ипол со некои сељачки фори ... :facepalm:

Се додека сукњите не ги замените со панталони и не станете вистински мажи немој да ја барате вината кај судиите, ффм или појма немам кој. Фудбалот е игра за мажи, а не за нежни момчиња дојдени во надеж дека ќе земат бодови само со лежење на терен.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.780
Поени од реакции
6.600
Најако беше они лежат цело второ а Асани легнува во 95 онака од инат гарант и овие од Победа одат да го креваат :pos:
Епа сами почнаа со таа тактика ЛЕЖЕЊЕ кој им е крив за инцидентот во 95 , имаа среќа што коа заврши не им влеговме на терен да ги шамараме заради таквата игра , така во Прилеп да играте не тука во Скопје ..
Убаво им го начукавме , 88 и 93 да ги боли цел живот прилепски педерчиња :kuracc:

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Види вaкa.Кoгa ќе сoберете пoвеќе пoбликa oд Пoбедa нa дoмaшен стaдиoн ќе прaвиме муaбет.Вaкa вaрдaр е вештaчки клуб сo плaстични нaвивaчи.
Сепaк не е битен резултaтoт
Фaлa чao пријaтнo

C

Castiel

Гостин
Види вaкa.Кoгa ќе сoберете пoвеќе пoбликa oд Пoбедa нa дoмaшен стaдиoн ќе прaвиме муaбет.Вaкa вaрдaр е вештaчки клуб сo плaстични нaвивaчи.
Фaлa чao пријaтнo
Па што се изнаплакавте за резултатот тогаш? Или боли што го примивте така?

C

Castiel

Гостин
И да тоа е тој лузерски менталитет не е битен резултатот, па кој курац играте ондак?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.640
Поени од реакции
29.612
Малку познат факт: Прилепчани дојдоа со 5 автобуси организирано. Три у Сити Мол, 2 на стадион :kuracc:
Не е битен резултатот :pos::pos:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Фaлa чao пријaтнo
Публика ???

Каде во мојот пост го сретна овој збор те молам кажи ми и да побарам да ми го избришат профилот. Или можеби нема што да вратиш затоа што се што напишав горе е 100% вистина па се фаќаш за нешто кое што не е нигде спомнато. Ако веќе бегаме од конкретни одговори тогаш јас на ова дека Вардар нема публика во нашава лига (што е факт) ќе ти одговорам чисто од инает дека не ни се интересни селски клубови и провинцијалци.

Збориш за вештачки клуб и точно три зборчиња понатаму започнуваш реченица со која што викаш дека резултатот не е битен ! Реално братко не знаеш кај тераш.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.780
Поени од реакции
6.600
Фaлa чao пријaтнo
25,000 со Динамо , кога ке соберете толку јавете се ..

Член од
16 април 2014
Мислења
7.454
Поени од реакции
11.986
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Inace za utakmicava,nema zosto dase bunat za tie ebani 7minuti prodolzenie,opravdani bea... se otepaa lezenje...Klasika makedonski sportisti,60-70minuta se povlekuvas so 10 dusi vo 16tnik i lezis i ni fudbal igrasn isto samo ja rokas topkata napred kolku vreme da pomini.. Kevot mise napravi sto go primija onaka mashki. Samo zosto taa bruka i da placat za tie 7minuti be,toa nikogas nema da go svatam.Pa duri i da ve ostetil sudijata i prodolzil 2-3 minuti poveke sramota e da placis, se potcenuvas.Odi izigraj maski uste dve minuti.A zgora na se regularno si bese.Poveketo sudiski odluki bea vo korist na vardar,i imaat pravo za toa da se bunat no ova so minutive zbor ne smee dase slusni.Ne e rabotava da svirnese vo 93min i 1-1 srekni i zadovolni,da mi gi pravat citroni posle kako izvale X vo skopje,a realnosta lezele 30minuti oti nemale dusha na noze da stojat.

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Vidi jas go prenesov ona pogore od eden profil na FB.Del e napisanoto vo pravo del ne e.Ovie so lezea po teren lezea,ama i fauli i ofsajdi so ne svirna ne svirna za Pobeda.Znaete kolku utakmici ne ima ebeno sudijata ovaa sezona?Sramota e ova od ffm so i se prai na Pobeda.
Ali kaj da e ke padni vlasta pa ke go smenat cel FFM i moze ke trgne fudbalot[DOUBLEPOST=1477930580][/DOUBLEPOST]
Епa зaтoa сте плaстични...Кaј сте нa лигaшкa утaкмицa?

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.564
Поени од реакции
1.556
абе ФФМ да беше против Победа немаше да ве пушти да влезите во Прва Лига! тука ај што ФФМ не само што сакаше да влезите, туку и ве буткаше и тоа не толку заради Победа како клуб туку заради Прилеп како фудбалски град да му се врати фудбалот. исто и за Пелистер и Битола. не за џабе Турново испадна.

јас не ве разбирам сите, па од 10 клубови во лигава испаѓа ФФМ е против сите 10. бар така сите си кажуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom