Македонско фудбалско првенство 2013/14

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Така е, во ''селската задруга'' денес неможевте да не победите, со 10 играчи ви земавме бод со Јанкер што има 180 години. Тие што седат на клупа кај вас земаат по 2.000 евра плата а нашиве се деца ''сељаци'' од Ѓорче што земаат по 50 евра и на 0-2 ви прват пресврт.
Во ''селската задруга'' немавте победа 6 години.
Не не спаси од лига ама убаво е да се видат мрсулите што ти течат.(y)[DOUBLEPOST=1395882235][/DOUBLEPOST]
.
Влагаш на стадион, и тука на почеток имаш од десна страна шарпланинци во кафез. Позади ммалото трибинче имаш кокошарник ( мини фарма ). Во ложата имате маси покриени со плави чаршави ко за меана ( не видов дали имаа флеки, ама претпоставувам дека имале ), па идат столчиња за трпезариска маса. И шмекот не би бил тој без орангутаните од 7 до 77 години којшто се пентарат по ограда и пцујат и маваат по све живо и диво без никаква причина.
Селска задруга да не е преблаг збор? :D
Да да ни направија пресврт, 3-2 заврши.

Порано по симпатична екипа ми бевте, сеа многу се распичивте нешто кога е во прашање Вардар, тоа дека и маркерите ви ги земавме или? :)

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
Играчите ви собираа пари за прашак да се исперат дресовите пред година и пол.
Парите од картите ви одеа во автобуси за да отиде клубот на гостување. Јас тогаш никого не нареков мизерен овде од фановите на Вардар.
А ти што се нервираш не ми е јасно? Реков дека лигата ни е мизерија општо гледано, не реков само за твојот клуб.

B

Beck's

Гостин
Кој знае што фудбал се играло денеска, овдека врнеше цело време на големо. Еуромилк поведиле во прво, Ренова израмниле во 90+4, резултат кој го посакував пред натпреварот

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
I jas sakav nereseno da zavrsi, mislim deka Euromilk ke padna vo vtora liga.

1.Pelister 44
2.Turnovo 41
3.Rabotnicki 41
4.Metalurg 40
5.Vardar 39
6.Shkendija 33
7.Bregalnica 32
8.Renova 32
9.Euromilk 31
10.Gjorce 23
11.Napredok 14
12.Gostivar 14

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.317
Поени од реакции
3.378
Jas mislam deka pokraj ovie 3 ekipi sto se veke otpisani ce im se pridruzi i Renova..Bregalnica i Euromilk nema sanse ... Za Skendija nejkem ni da zboruvam..Taman bi ni odgovaralo idnata sezona da ja nema Renova :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Jas mislam deka pokraj ovie 3 ekipi sto se veke otpisani ce im se pridruzi i Renova..Bregalnica i Euromilk nema sanse ... Za Skendija nejkem ni da zboruvam..Taman bi ni odgovaralo idnata sezona da ja nema Renova :)
И јас навивам за Еуромилк да се спаси, ама ептен се глупи, две утакмици на гости имаат победа во раце и примаат во последни секунди голови, а рачунја ќе имаа плус 4 бода сеа и ќе беа 6ти на со 35 бода.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Влагаш на стадион, и тука на почеток имаш од десна страна шарпланинци во кафез. Позади ммалото трибинче имаш кокошарник ( мини фарма ). Во ложата имате маси покриени со плави чаршави ко за меана ( не видов дали имаа флеки, ама претпоставувам дека имале ), па идат столчиња за трпезариска маса. И шмекот не би бил тој без орангутаните од 7 до 77 години којшто се пентарат по ограда и пцујат и маваат по све живо и диво без никаква причина.
Селска задруга да не е преблаг збор? :D
Да да ни направија пресврт, 3-2 заврши.

Порано по симпатична екипа ми бевте, сеа многу се распичивте нешто кога е во прашање Вардар, тоа дека и маркерите ви ги земавме или? :)
Ти го потегна терминот консолидирај се за што станува збор :). Не е убаво така, вас клуб од ''селска задруга'' ве спаси да не играте во 2 лига. Треба да имате посебен однос кон нас таквите. Ние не сме криви што сме такви. Вие треба да ни го покажете патот.
Селска работа што знаеме ние :).
Е па на тоа место што ''селска задруга било премал збор'' Ѓорче ве тепаше кога ве зема Трифун и од планирана сигурна титула Ѓорче ви зема титула и следната сезона испаднавте од лига. Пошто кружеа муабети Лига на Шампиони ќе игравте тогаш, групите ги местеа уште непочната сезоната изгледа тогаш сме престанале да ти бидеме симпатични. Је*еш га, живот...:).
Маркерите се посебна приказна, уште ги носите а? Не ги заприметив резервите дали ги носеа. Дур ги носите ќе бидете шампиони (y).

B

Beck's

Гостин
Еуромилк-Брегалница ќе иде на МТВ:tapp:

Инаку, натпреварот ќе го суди Александар Ставрев, Фатон Мустафи ќе биде главен на Вардар-Напредок, Ецкоски на Работнички-Ѓорче, Јакимовски на Пелистер-Гостивар, Маркоски на Металург-Ренова и Мечкароски во Турново.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Ти го потегна терминот консолидирај се за што станува збор :). Не е убаво така, вас клуб од ''селска задруга'' ве спаси да не играте во 2 лига. Треба да имате посебен однос кон нас таквите. Ние не сме криви што сме такви. Вие треба да ни го покажете патот.
Селска работа што знаеме ние :).
Е па на тоа место што ''селска задруга било премал збор'' Ѓорче ве тепаше кога ве зема Трифун и од планирана сигурна титула Ѓорче ви зема титула и следната сезона испаднавте од лига. Пошто кружеа муабети Лига на Шампиони ќе игравте тогаш, групите ги местеа уште непочната сезоната изгледа тогаш сме престанале да ти бидеме симпатични. Је*еш га, живот...:).
Маркерите се посебна приказна, уште ги носите а? Не ги заприметив резервите дали ги носеа. Дур ги носите ќе бидете шампиони (y).
Да се надополнам на постот погоре.
И летно време кога е веќе расцутано све, од едната страна имаш ниви со зелки, од другата имаш фолии, за мерак :D
Не знам зашто ставаш наводници, кога амбиентот е како во селска задруга :)

Грешка си, сезоната пред да испаднеме Благоја го шутна Ѓорче и не презема нас една полусезона.

Ни ја ги неам забележано маркерите, ама мислам дека не се тие, али како и да е дур го имаме Чича ќе бидеме шампиони :D

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Почнаа да прават нешто добро.

Пазете на голот на Гостивар против Ренова.
Исто така и вториот гол на Турново против Еуромилк е добар.
Vtoriot gol na Shkendija ofsajd ....od avion se gleda :LOL: .[DOUBLEPOST=1396066264][/DOUBLEPOST]
Почнаа да прават нешто добро.

Пазете на голот на Гостивар против Ренова.
Исто така и вториот гол на Турново против Еуромилк е добар.
Vtoriot gol na Shkendija ofsajd ....od avion se gleda :LOL: .

Metalurg vtoriot gol ista rabota.

Последно уредено:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Vtoriot gol na Shkendija ofsajd ....od avion se gleda :LOL: .[DOUBLEPOST=1396066264][/DOUBLEPOST]
Vtoriot gol na Shkendija ofsajd ....od avion se gleda :LOL: .

Metalurg vtoriot gol ista rabota.
Не сум тука да делам правда ама друг пат не гледај од авион, високо е, не се гледа убо.

Голот на Металург:
untitled.JPG

Голот на Шкендија:
untitled.JPG

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
Да се надополнам на постот погоре.
И летно време кога е веќе расцутано све, од едната страна имаш ниви со зелки, од другата имаш фолии, за мерак :D
Не знам зашто ставаш наводници, кога амбиентот е како во селска задруга :)

Грешка си, сезоната пред да испаднеме Благоја го шутна Ѓорче и не презема нас една полусезона.

Ни ја ги неам забележано маркерите, ама мислам дека не се тие, али како и да е дур го имаме Чича ќе бидеме шампиони :D
Плус звукот на оџата од другата страна.. Абе мераци.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Стигна некое инфо до мене дека Турново ја шитнале утакмицата со Брегалница, што значи немаат амбиции за титула...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom