Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2009
Мислења
356
Поени од реакции
4
jas drugata sezona cekam golema borba megu Vardar,Shkendija i Renova ... za Rabotnicki i Metalurg ne cekam mnogu !! Borba za opstanok ke bide po megju Bregallnica,Skopje,teteks, i pelister

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Токму Металург ќе биде еден од главните конкуренти! :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Е да, шкендија ќе се борела за титула а Металург немал шанси :pos2:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
И јас очекувам интересно првенство оваа година. Особено ако го снема Хари од сцена и Брацо ако не е спонзор на 3-4 клуба.
Ме интересира како ќе помине гостувањето на некој појак клуб во Тетово кај Шкендија. Сега има некој австриец спонзор како што слушам, ама навиките тешко се менуваат. Сите знеме дека Шкендија е рекордер во казни. Мислам дека повеќе натпревари во Прва лига има одиграно во Струга отколку во Тетово. Ќе мора да се навикне на спортски однос.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
И јас очекувам интересно првенство оваа година. Особено ако го снема Хари од сцена и Брацо ако не е спонзор на 3-4 клуба.
Ме интересира како ќе помине гостувањето на некој појак клуб во Тетово кај Шкендија. Сега има некој австриец спонзор како што слушам, ама навиките тешко се менуваат. Сите знеме дека Шкендија е рекордер во казни. Мислам дека повеќе натпревари во Прва лига има одиграно во Струга отколку во Тетово. Ќе мора да се навикне на спортски однос.
Навиките тешко, или скоро никако, се менуваат кога некој постојано (ФФМ) ти дозволуваа да поминуваш со минимални казни. Јас сум сигурен дека пак ќе има проблеми на утакмиците на Шкендија, а повторно ќе изостанат соодветни санкции.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
jas drugata sezona cekam golema borba megu Vardar,Shkendija i Renova ... za Rabotnicki i Metalurg ne cekam mnogu !! Borba za opstanok ke bide po megju Bregallnica,Skopje,teteks, i pelister
Hahahaha Skendija ce se bori za titula, mislis deka ova e vtora liga pa ce gi gazi skendija svite. Posle vtor poraz na domasen teren ce istepate nekoj igrac ili sudija i ce ve prata ka pred nekolku godine u ohrid 12-13 utakmice i zavrsi sezonata za vas.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
Smesen si :pos2:
koj vardar bre denar eban nemaat za prasak za drsovite i nikakov sponzor osven ovie igracite na nikolovski od makedonija gorcepetrov i tie ako gi kupi nekoj pobara ke si zaminat od vardar tie igraja sezonava samo za da bidat vo forma i da mozat da se prodadat i vardar pak sezonava ke bidi na dnoto se dodeka nekoj stabilen sponzor ne vlezi a ne vrevam nikogas da dojdi duri ne se resi so dolgovite na orce kamcev i se dodeka vo upravata se komiti koj se tamu samo za reket i pari da skinat od bilo koj sponzor tie koga so trifun ne napravija nisto nikoj nitu gospod sega nema da gi spasi taka da pak dolniot del na tabelata i ako glumat nesto ke gi otpadnat vo 2 liga za borcot sto go imaat kon ffm i cemantarnica za slucajot na vasovski
skendija za razlika od vardar ete ima pari ama nema navivaci i ova ti go kazvam od iskustvo sto go vidov vo strumica lani koga gubese skendija ne navivaa i gi ostavija na cedilo igracite i go napustija natprevarot porano i kaj vas se znae samo kako navivaci deluvate ako imate podrska od nekoja partija ako ne nikade ve nema i godinava ocekuvam da imate porazi prvite kola pa potoa da se otkazete i da ne navivate odnosno da vi padne moralot i da ne odite na utakmici a za klubot za rezultati mnogu tesko deka ke napravite nesto edina ako se dogovorite so hari nesto togas i milano moze da bidfe sapion
renova gotovo ke mu padni gazot i nema da prickaat i vrlaat pari tie si ja ispolnija zelabata i ocekuvam pak da bidat vo vrvot no sapioni pak godinava nema sansi hari ke si najdi drug tim za forsirake a toa ke bide
metalurg ke bide glaven kandidat za samiponska titula godinava imaat najjak sponzor vo ligata do dusna nemaat navivaci ama tie igraci se naviknaja taka bez podrska da pravat pobedi i so dve tri zasiluvanja ke bidat pravi tie i so ovaj sostav se mozebi najjaki kaj nas no nemase vreme sezonava za da ja stignat renova i ubeden sum deka ako saka minco ke bidat prvi
rabotnicki posle porazot vo kupot od tetks ete ima najavi za remont i ako ne si prodadat igracite na braco istoto ke mu se sluscuva i ovaa sezona sto sleduva do dusa tie kako tim najmnogu rabotata na dolgi pateki i sekoja sezona naogaat po eden ili dva jaki sponzori i ocekuvam pak da bidat vo vrvot no za prvo mesto tesko
za bregalnica ne ocekuvam da vlezat prva l;iga i za toa ke recam deka milano ke se bori za opstanok i skopje garant ne mu bega mestoto vo vtora liga
teteks mislam deka ke bidat na sredinata na tabelata i tie kako renova si ja ostvarija celaat sezonava i ocekuvam samo pad kaj niv odnosno da bidat na sredina na tabelata do 5 mesto
sileks isto kako sekogas do 6 mesto ke bidat sopred mene
napredok na dolniot del od tabelata no stalno jako igraat na domasen teren i ocekuvam da ostanat vo ligata preku baraz
Pelister se nadevam deka sezonava ako se zemaat dve tri pojacuvanja ke bideme vo prvite 3 i izlez vo evropa no sto toa ke se vidi vo letniot predone rok za koj ima najavi deka ke se kupat igraci do dusa i so ovaj tim ke bideme pak vo gorniot del an tabelata no ne e toa toa i mora precedatelot da gi ispolni vetuvanjata i da kupi salam igraci i da ne prodadat nitu eden igrac sto za mene e povazno bidejki so ljamce garant ke ima rezulati i vreme e da odime an samiponska titula edna sezona no mnogu me palis metalurg imaat jak sponzor edino ako se zakaat minco i hari nesto pa da izvleceme nekoja korist no i toa e tesko ostvralivo hari znaj so koj treba da se fati vo oro a sigurno nema toa da bidi so nas

1metlurg
2renova
3pelister
4 rabotnicki
5 skendija
6 tetks
7 sileks
8vardar
9napredok
10turnovo
11 milano/brgalnica
12 skopje

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Neznam sto se cudite tolku mnogu,jas bi bil zadovolen da bideme vo top 3 ili kup da osvoime,ako gi ispolni vetuvanjata sponzorot togas nema da bide senzacia ako staneme sampioni

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
За какви навики бе зборувате...дури некој рече Шкендија повеќе натпревари од Првата лига ги одиграла во Струга...:uvo:

Тие проблеми се имаат случено кога клубот го финансираа политички структури,откако клубот има асален спонзор се нема случено ниту еден проблем,дури гостинските екипи биле пречекани многу подобро отколку Шкендија била пречекана кога играла на гости.

Тешко ви е гостувањето во Тетово бидејќи има публика повеќе од кој било стадион во Македонија,а ние не сме криви бидејќи на некои играчи кои првпат гледаат толку многу луѓе на стадион им се тресат гаќите.Притисок од публиката има и тоа е нормално,бидејќи каде и да одиш публиката прави притисок.

Е како може да одигра добро во Тетово Вардар на пример...да секогаш имала интересни натпревари со Вардар.Па да бидејќи тие имаат играчи кои знаат како да се справат со притисокот од трибините,Работнички кога беше во шампионска форма како знаеше да одигра убаво во Тетово!!!

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
За какви навики бе зборувате...дури некој рече Шкендија повеќе натпревари од Првата лига ги одиграла во Струга...:uvo:

Тие проблеми се имаат случено кога клубот го финансираа политички структури,откако клубот има асален спонзор се нема случено ниту еден проблем,дури гостинските екипи биле пречекани многу подобро отколку Шкендија била пречекана кога играла на гости.

Тешко ви е гостувањето во Тетово бидејќи има публика повеќе од кој било стадион во Македонија,а ние не сме криви бидејќи на некои играчи кои првпат гледаат толку многу луѓе на стадион им се тресат гаќите.Притисок од публиката има и тоа е нормално,бидејќи каде и да одиш публиката прави притисок.
Ти не се сеќаваш дека Шкендија од неколкуте сезони што играла во Прва лига, секоја сезона добивала казна да не игра на домашен терен ??????? Можеби си тазе доселен овде.
Одлично е тоа што сега клубот има амбициозен спонзор, а не политички стуктури. Сигурно како клуб се поквалитетно организирани отколку порано. Баш ќе видиме.

А за она, околу тресењето на гаќите пред полни трибини ... не им се тресат гаќите од полните трибини, туку од полните ходници пред да влезат во соблекувална :smir:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Ти не се сеќаваш дека Шкендија од неколкуте сезони што играла во Прва лига, секоја сезона добивала казна да не игра на домашен терен ??????? Можеби си тазе доселен овде.
Одлично е тоа што сега клубот има амбициозен спонзор, а не политички стуктури. Сигурно како клуб се поквалитетно организирани отколку порано. Баш ќе видиме.

А за она, околу тресењето на гаќите пред полни трибини ... не им се тресат гаќите од полните трибини, туку од полните ходници пред да влезат во соблекувална :smir:
хехехехе... браво! зеленко!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.216
Уф идна година конечно ќе имаме интересна лига. Се вратија 4 екипи со навивачи во прва лига, на сметка на тоа жал ми е што ја снема Слога (да ти ебам колку бевме блиску до тој меч на Градски и сега ќе мора да чекаме уште сто години). Ќе биде интересна битката за првата позиција во следната година. Според мене најголем фаворит е Металург. Тимот оод Железарница прењдводен од Минчо ол мајти, очекувам да направи силен тим и да почне да гмечи како што тоа досега го правеше Работнички. Некаде под нив гледам борба на повеќе тимови. Стандардниот Работнички кој секогаш успева да најде спонзор :tapp:, и двете тетовски екипи Ренова и Шкендија. Гипсариве не верувам дека ќе застанат само овде (особено ако остане Хари на власт), а ако одврзе ќесе Австриецот во Шкендија и од нивочекувам висок пласман. После овие четири екипи ги гледам Пелистер, Тетекс, Силекс и Вардар. Тимови со традиција во кои се ќе зависи од тоа колку ќе се вложи. Од сите овие само Тетекс е на цврсти нозе ама под водство на Брацо не ми се гледаат за кадарни за некое место повисоко од тертото. На силекс му ја препуштам златната средина, а со Вардар и Пелистер никогаш не се знае. Посакувам и двете екипи да најдат одлични спонзори и да бидат главни претенденти за титула, ама тешко е остварливо тоа :) Е таму негде во борбата за спасот, очекувам жестока битка да се води меѓу Брегалница и Турново. Осеќам дека убедливо последен ќе биде Скопје, а за тоа претпоследно место очекувам Штипјани да испливаат пред Турновци. Напредок ги позиционирам на 9-то место :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237

Хах и ти стварно мислиш дека Шкендија повеќе натпревари играла во Струга....е за да го мислиш тоа треба да си...:uvo:

Пс: Кој ми вели тазе доселен...:pos:

Член од
17 август 2009
Мислења
356
Поени од реакции
4
ja samo nesto ke recem posle natprevarot Shkendija-teteks ke ima i ubijeni !! katastrofa ke bide niz gradot...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom