Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2013
Мислења
239
Поени од реакции
124
Тетекс ќе мести во Европа , можеби нешто како Шкендија кога беше

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Изгласано е од сезоната 2014/15 првата лига да брои 10 екипи.
Истотака и втората лига ќе брои 10 екипи, а ќе има 5 трети лиги со по 12 екипи.
Одличен потег (y)

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Изгласано е од сезоната 2014/15 првата лига да брои 10 екипи.
Истотака и втората лига ќе брои 10 екипи, а ќе има 5 трети лиги со по 12 екипи.
Одличен потег (y)
Што значи 4 фази ќе има по 9 утакмици = 36 кола?

И како ќе биде , ќе падне само една екипа , другата ќе игра бараж?
И во 2 лига , една ќе влезе директно , а второто место бараж?

Бар така е во Швајцариа , Австрија..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Што значи 4 фази ќе има по 9 утакмици = 36 кола?

И како ќе биде , ќе падне само една екипа , другата ќе игра бараж?
И во 2 лига , една ќе влезе директно , а второто место бараж?

Бар така е во Швајцариа , Австрија..
Којзнае што имаат во план, само знам дека го изгласале предлогот.
И годинава ќе биде интересно колку ќе отпаѓаат.
Ми мириса дека 3 ќе отпаднат сигурно, една ќе игра бараж со вториот од втора лига, а првиот од втора ќе влезе директно.

Во иднина мислам дека тоа што го наброја е најдобар систем. Првенство со четири кружен систем (36 кола), последниот испаѓа, претпоследниот игра бараж.

Инаку има ли некој инфо за Ренова?
По повлекувањето на Кенан Идризи има некоја најава дека немало да постојат веќе? Играчиве полека им бегаат...
Ако знае некој повеќе, нека извести тука :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ama mislam deka ke ima play off i play out.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.700
Поени од реакции
6.086
ЌЕ биде прво трокружен систем, па после тоа одкога ќе заврши терртиот круг лигата ќе се дели на Плеј оф и Плеј оут.
Така да глупости живи ќе биде тоа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
ЌЕ биде птво трокружен систем, па после тоа одкога ќе заврши терртиот круг лигата ќе се дели на Плеј оф и Плеј оут.
Грешка да не си, нема логика така :D
Поверојатно ми е друга варијанта да им е двокружен систем, па после тоа плеј оф и плеј аут. Со пренесување на бодови, првите 6 по двата круга во плеј оф, другите во плеј аут.

Само да не направат како пред некои 10-тина години кога имаа најглуп систем.
Се пренесуваа бодовите само со конкурентите од плејофот или плејаутот :pos:
Знам Цементарница од 5-та или 6-та, дојде втора откако ги тргнаа бодовите со екипите од плејаутот :pos:

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
ЌЕ биде прво трокружен систем, па после тоа одкога ќе заврши терртиот круг лигата ќе се дели на Плеј оф и Плеј оут.
Некако во Белгија вака и во Турската 1 лига имаше лани Плеј Оф и Плеј Аут .

Има ова едно добро што нема да се дознае шампионот одма , во плеј офото ќе играт подобрите екипи во лигата и се може да се деси , и претпоставувам дека ќе има повеќе публика , дерби ...

Јас мислам дека со 10 екипи , најдобро би било да има четири кружен систем = 36 кола , слично како во Швајвариа , Австрија , и што знам други првенства. Претпоследната екипа ќе игра бараж со второто место во 2 лига , последната во табела испаѓа , првото место во 2 лига влага директно .

И секако дека ќе биде поинтересно и повозбудливо...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.700
Поени од реакции
6.086
Грешка да не си, нема логика така :D
Поверојатно ми е друга варијанта да им е двокружен систем, па после тоа плеј оф и плеј аут. Со пренесување на бодови, првите 6 по двата круга во плеј оф, другите во плеј аут.

Само да не направат како пред некои 10-тина години кога имаа најглуп систем.
Се пренесуваа бодовите само со конкурентите од плејофот или плејаутот :pos:
Знам Цементарница од 5-та или 6-та, дојде втора откако ги тргнаа бодовите со екипите од плејаутот :pos:
ПРв болд: Не сум грешка, 100% е вака пошо Уефа ако лигата нема над 30 или 32 кола ја смета за Аматерска така мисалм, а со двокружен систем и плеј оф и пелј аут нема шанси да има лигата 32 кола.
Втор болд: Епа и ова највеорјатно така ќе биде.

Некако во Белгија вака и во Турската 1 лига имаше лани Плеј Оф и Плеј Аут .

Има ова едно добро што нема да се дознае шампионот одма , во плеј офото ќе играт подобрите екипи во лигата и се може да се деси , и претпоставувам дека ќе има повеќе публика , дерби ...

Јас мислам дека со 10 екипи , најдобро би било да има четири кружен систем = 36 кола , слично како во Швајвариа , Австрија , и што знам други првенства. Претпоследната екипа ќе игра бараж со второто место во 2 лига , последната во табела испаѓа , првото место во 2 лига влага директно .

И секако дека ќе биде поинтересно и повозбудливо...
И јас мислам дека кога веќе ја смалуваат барем нека направат 4 кружен систем.
Пошо вака како што планираат овие ќе биде многу лошо може заради тоа некоја екипа што ќе биде по регуларниот дел со голема преднсот на првото место да ја изгуби на крај титулата во плејофот токму заради тој начин на пренесување на бодови.
Ама ќе видиме ваљда ќе искочат официално да ни кажат како ќе се игра.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Собранието на ФФМ одлучи, со 81 глас „за“ и еден „воздржан“ (Жарко Стојановски од Тетекс), да го изгласа предлогот за Првата лига да брои десет клуба, од сезоната 2014/15. Истовремено и Втората лига ќе брои десет клуба, а Третата лига ќе биде поделена на пет региони по 12 клуба.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.555
Поени од реакции
1.553
катастрофална одлука. ќе ги видите последиците за неколку години.

F

FARANG

Гостин
Напротив баш добра одлука. Сега и стандарди да се воведат да се забрани играње по ливади и да мора секој стадион во прва лига за да добие лиценца да има рефлектори би било супер. Да мора да се игра младинци пред главната утакмица исто би било одлично. Само така ќе има напредок а не со ова разводенување на квалитетот со 12-14-20 клуба...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom