- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Мики заслужи, Бјелица неVie Miki go pogrebavte be
Мики заслужи, Бјелица неVie Miki go pogrebavte be
Дај кажи што ќе излезе, да знаемо да земемо некоја пара.Тетекс ќе мести во Европа , можеби нешто како Шкендија кога беше
Vikavte i Braco koga bese so Venspils ce smo mestele pa izleze projdovmoТетекс ќе мести во Европа , можеби нешто како Шкендија кога беше
Што значи 4 фази ќе има по 9 утакмици = 36 кола?Изгласано е од сезоната 2014/15 првата лига да брои 10 екипи.
Истотака и втората лига ќе брои 10 екипи, а ќе има 5 трети лиги со по 12 екипи.
Одличен потег
Којзнае што имаат во план, само знам дека го изгласале предлогот.Што значи 4 фази ќе има по 9 утакмици = 36 кола?
И како ќе биде , ќе падне само една екипа , другата ќе игра бараж?
И во 2 лига , една ќе влезе директно , а второто место бараж?
Бар така е во Швајцариа , Австрија..
Грешка да не си, нема логика такаЌЕ биде птво трокружен систем, па после тоа одкога ќе заврши терртиот круг лигата ќе се дели на Плеј оф и Плеј оут.
Така да глупости живи ќе биде тоа.
Некако во Белгија вака и во Турската 1 лига имаше лани Плеј Оф и Плеј Аут .ЌЕ биде прво трокружен систем, па после тоа одкога ќе заврши терртиот круг лигата ќе се дели на Плеј оф и Плеј оут.
Така да глупости живи ќе биде тоа.
ПРв болд: Не сум грешка, 100% е вака пошо Уефа ако лигата нема над 30 или 32 кола ја смета за Аматерска така мисалм, а со двокружен систем и плеј оф и пелј аут нема шанси да има лигата 32 кола.Грешка да не си, нема логика така
Поверојатно ми е друга варијанта да им е двокружен систем, па после тоа плеј оф и плеј аут. Со пренесување на бодови, првите 6 по двата круга во плеј оф, другите во плеј аут.
Само да не направат како пред некои 10-тина години кога имаа најглуп систем.
Се пренесуваа бодовите само со конкурентите од плејофот или плејаутот
Знам Цементарница од 5-та или 6-та, дојде втора откако ги тргнаа бодовите со екипите од плејаутот
И јас мислам дека кога веќе ја смалуваат барем нека направат 4 кружен систем.Некако во Белгија вака и во Турската 1 лига имаше лани Плеј Оф и Плеј Аут .
Има ова едно добро што нема да се дознае шампионот одма , во плеј офото ќе играт подобрите екипи во лигата и се може да се деси , и претпоставувам дека ќе има повеќе публика , дерби ...
Јас мислам дека со 10 екипи , најдобро би било да има четири кружен систем = 36 кола , слично како во Швајвариа , Австрија , и што знам други првенства. Претпоследната екипа ќе игра бараж со второто место во 2 лига , последната во табела испаѓа , првото место во 2 лига влага директно .
И секако дека ќе биде поинтересно и повозбудливо...