Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Главина (или како и да го викаа) мислам дека нема да им дојде, нели во Сплит потпишал?

Вака така се скрои поквалитетна лига од лани. Металург го донеле Мазнов, ама сеуште ми се многу неподвижен но цврст тим. Нема многу да се изнаиграат на гостински мечеви...

Гостинските мечеви ќе го решат новиот шампион, пошто на домашен терен скоро сите екипи ми изгледаат непобедливи :pos:
Епа кој пиша тука на кајгана дека им дошол од Сплит и јас тоа се чудам а баш нели и линк постирав кај што имаше дека потпишал за Сплит пред некој ден ама добро и без него смао с о Спировски и Димиторвски пак имаат две супер засилувања

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.847
Ништо не прават, со млада екипа :)
Нозе ќе им се стресат на сите гостински терени...
Веќе видено и докажано :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Многу ги потценуваш Работнички ќе видиш дека грешиш не им се веќе деца во состав бар во првите 11 :)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Мене ме загрижува само тенкиот играчки кадар на Вардар. Да не не задесат повреди и казни, и не би требало да има проблем. Затоа ме чуди што не ангажираа уште некого за поширок избор во тимот. Иначе според тоа што до сега го прикажува, Вардар е прв фаворит за титула!

F

FARANG

Гостин
Тоа што у гости секаде ќе биде тешко највеќе у прилог му иде на Металург. Тоа го зборам цело време. Со нас секој дава 200 посто кога гостуваме. Со металург не е исто и тоа им е на нив голема предност. Тенкиот ростер сигурно ќе биде надополнет на пролет доколку има потреба.

B

Beck's

Гостин
Мене ме загрижува само тенкиот играчки кадар на Вардар. Да не не задесат повреди и казни, и не би требало да има проблем. Затоа ме чуди што не ангажираа уште некого за поширок избор во тимот. Иначе според тоа што до сега го прикажува, Вардар е прв фаворит за титула!
Istoto moze da go kazeme i nie, posto niti jas gi nemam videno Vardar niti vie Shkendija. Taka da ostanuva da pocekame do megusebniot duel pa da vidime do kaj se ovie dve timovi
--- надополнето: 3 септември 2012 во 15:53 ---
Posle gostuvanjeto kaj Napredok ni predstojat duri 7 utakmici vo Tetovo i toa:
Shkendija-Teteks
Renova-Shkendija
Shkendija-Vardar
Drita-Shkendija
Shkendija-Sileks
Shkendija-Pelister
Shkendija-Horizont

Ete ja nasata sansa koja ne smee da se propusti, 100% ucinok od ovie natprevari i titulata e nasa:P

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Шкендија склопи квалитетна екипа,ама не е уиграна,за тоа треба време,додека Вардар,многу лесно и на време ги уклопи новите засилувања.Мислам дека тука е нашата предност.

F

FARANG

Гостин
tocno taka, dodaj na toa deka veke sme plus 4 i deka po kvalitet pak sme za nijansa podobri od niv i toa e toa. rasporedot nema mnogu vrska, sekade se igra doma gosti. mala prednos za skendija e sto iako kasno sklopi ekipa ke moze doma da ja uigra sega ama so toa samo stiga ona sto veke trebalo da bide izraboteno. ako nema pritisok tesko deka ke ne pobedat za nekoja nedela, nema da bidat seuste celosno uigrani

B

Beck's

Гостин
Ako seuste ne se voigrani a vcera prikazaa takva igra, togas neznam kaj ke im bide krajot so maksimalna voigranost. 4 boda se dolzat na nedisciplinata vo nasite redovi, sto sum siguren deka so Artim Shaqiri ke ja snema i nema da dozvolat slicni scenarija koa Pelister izramni vo poslednata minuta ili koga ispustija vodstvo od 0-2 protiv Turnovo. Kazav vcera, se ceka samo Nedzipi da vleze u ritam i zabavata moze da zapocne :)

p.s Vardar ke padne u Tetovo, pamti go ovoj post:cool:

B

Beck's

Гостин
Na zdravje! Od Vardar za Horizont, vaka glasi denesniot prilog na makedonski sport vo vrska so sinokesniot natprevar.
Prodolzuva so tekstot " Makedonskiot sampion mu servirase "petarda" na Horizont Zdravje..."
Dodeka vo poseben del pisuva za najnovoto zasiluvanje ne Turnovci " Ekipata na Horizont Zdravje ne zastanuva so ambiciite, se zasili i so Baldovaliev..."

Ova zvuci krajno neprofesionalno od medium kakov sto e Makedonski Sport, i ne mi e jasno kako dozvolile vakov "propust", veruvam deka ke sledi reakcija od Horizont "Zdravje":)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Во Спорт одамна пишуваат само дебили.Шо има толку лошо во текстов ?Они за нас какви глупости пишуваа...

Кој сака да има статија за него на насловна нека си плати,уште утре ќе ве има...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom