Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Во овој случај само Напредок ќе игра бараж против Милано, а Скопје, Брегалница и Шкендија директно ќе влезат во прва лига... :)
А, и третиот влага директно? Епа добро, тогаш само официјално напраиле да биде, нишо битно не напраиле.

B

Beck's

Гостин
znaci od 1 kolo bevmo na 1 mesto,a ovia sea ke ni odzemat 6 boda,mora kopilji nevideni da vi ebam sve najmilo sto imate,sramota nevidena se:nerv: zatoa od nema da ima fajde nikad od fudbalot kaj nas,posle nekoj ke dojde da ti sponzorira klub ovde:zid:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.221
Што е ова бе у пм?? Не ми се верува дека ја стегнаа оваа казна на Победа :jaj:
Што фудбал ќе гледаме во наредниве години мајко мила. Нема Слога, нема Победа, па ете и Ѓорче, а ќе ни играат тимови од калибарот на Турново :jaj:
Дај боже Напредок да го помине Милано, па од идна година да гледаме повеќ
е навивачки групи по стадиониве, затоа што оваа година едвај 2-3 групи сме активни :jaj:
Мислам дека во Прилеп ќе направат нешто со 11 Октомври, и очекувам веќе следната сезона да влезат во првата лига. Инаку еве уште од сега најавувам дека ќе има многу фузирања на клубови, па можно е голем дел од сегашните третолигаши да се најдат во втора лига наместо тимови кои сега се наоѓаат на безбедните места од втората лига :wink:
Којзнае какви ќе бидат лигите од идна година :tapp:

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
324
Што е ова бе у пм?? Не ми се верува дека ја стегнаа оваа казна на Победа :jaj:
Што фудбал ќе гледаме во наредниве години мајко мила. Нема Слога, нема Победа, па ете и Ѓорче, а ќе ни играат тимови од калибарот на Турново :jaj:
Дај боже Напредок да го помине Милано, па од идна година да гледаме повеќ
е навивачки групи по стадиониве, затоа што оваа година едвај 2-3 групи сме активни :jaj:
Мислам дека во Прилеп ќе направат нешто со 11 Октомври, и очекувам веќе следната сезона да влезат во првата лига. Инаку еве уште од сега најавувам дека ќе има многу фузирања на клубови, па можно е голем дел од сегашните третолигаши да се најдат во втора лига наместо тимови кои сега се наоѓаат на безбедните места од втората лига :wink:
Којзнае какви ќе бидат лигите од идна година :tapp:

Ete,se barase pobeda da ja prefrlat vo vtora liga,a lugusite nasi zelni za fotelja,ja izbrisaja skroz od kartata na fudbalska makedonija! Moze vo Prilep kakov sakaat 11 Oktomvri da napravat,duri i vo LS da igra,no toa ne e BRENDOT na Prilep..Prilep = Pobeda!!Mozete slobodno da go izbrisete od deneska od fudbalskata karta na Makedonija!!A najveke boli toa sto egzekutor bese Prilepskot Bog- Don Hari..Bog da go kazni!!!!:nenene:

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Да ти ебем лигата. 3 екипе го завршуваа првенството порано, 2 екипе казнети со бодови се:tapp: некој други крај со крај одвај сврзуваа...
Ајде следна година ако се бара лиценца за прва лига може ќе биде подобро...
Еееее прилепчани кј ви викавмо да не ваѓате такви пароли за Хари вие уште продолживте сеа 12-13 године сигурно не играте у прва лига, сеа ви остануе само да се молите(ама не у Хари) клубот за 8 године повторно да се појави...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Жално...секој друг коментар ќе биде одвишок :/ Фудбалов ни е тиња, незнам дали има негде у светов полош фудбал.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Добро зошто мислите дека е крив Хари за казната на Победа??

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Добро зошто мислите дека е крив Хари за казната на Победа??
Па кој е газда со Ацуле у Победа? Што мислиш кој му помогнал на Ацуле да ја наместа утакмицата?? :toe:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па добро тиа што местеле, ама казнава е од страна на ФИФА, не ја донесе ФФМ. Како и да е, хари и компанија беа тиа што ја оборија Победа, тоа е факт...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Па кој е газда со Ацуле у Победа? Што мислиш кој му помогнал на Ацуле да ја наместа утакмицата?? :toe:
Добро само не е само тој меч кој бил наместен има и многу други ама ете тој се открил :)

Член од
14 март 2009
Мислења
276
Поени од реакции
10
da ke se naviva za 11 oktomvri ama koj ke naviva tatkovcite i brakata od fudbalerite jas na primer od mal navivam za pobeda i za 11 nema sansi da navivam zasto vo srceto mi e pobeda a ne 11 pa makar i LS da igra.
ova e golem sram za prilep i za makednoja sea koj ke igraat fudbal???
ja nema pobeda,go nema gjor4e,ja nema sloga???koj turnovo renova milano selski timovi???4e nema ni vozbuduvanje na tribinite koj ostanaja samo 4kembari,komiti i vojvodi dr bese ko bea i sverceri i majmuni bese pojako ali sea seto e 0 poslaba liga 4e imame od albanija :S:S:S:S ali to e so e

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Иако сум симпатизер на Вардар и оваа суспензија на Победа значи и дефинитивен опстанок во првата лига за мојот миленик, сепак ми е криво што во наредните бог знае колку сезони нема да имаме можност да бидеме сведоци на нови епизоди од старото добро ривалство со прилепчани! Навистина е жалосно што еден од највлијателните фудбалски клубови во земјава кој што доаѓаа од еден од поголемите градови и има една цела армија навивачи од сите возрасти се соочува со ваква судбина поради неколкумани залутани мешетари во мак-фудбалот.

Победа за оваа наша македонска лига по своето значење е нешто слично како на пример еден Хамбург за германската (на кого што дури и му пркосеше и тоа среде нивната AOL arena пред неколку години). Има неколку освоени трофеи и покрај онаа бламажа со Пјуник има и други успешни евро излети вредни за паметење (елиминација не екипи од Србија, Романија, Турција, Хрватска, Словачка, дуели со гиганти како Парма, Перуџа, Хамбург)!

И за крај морам да истакнам дека одлуката на ФИФА ми е крајно престрога и несватлива. Да наредеа префрлување на прилепскиот клуб во понизок ранг ќе сватев, меѓутоа 8-годишна забрана за играње во било кое натпреварување организирано од ФФМ е навистина премногу! Незнам како размислуваат прилепските ентузијасти меѓутоа ваква казна незнам дали би преживеал и еден Реал од Мадрид!!!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
http://www.ffm.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=786:-20102011-&catid=51:2009-03-19-21-17-54&Itemid=82&lang=mk

Комисијата за лиценцирање при Фудбалската Федерација на Македонија во полн состав на ден Понеделник 03.05.2010 година во 13:00 часот, согласно роковите пропишани во Правилникот за лиценцирање на фудбалските клубови за натпреварувањата во организација на УЕФА верзија 3.0, ги разгледуваше сите 9 (девет) барања доставени од страна на клубовите-баратели на лиценца за учество во натпреварувањата во организација на УЕФА за сезона 2010/2011. Барањата на клубовите:
- ФК '' Ренова '' – с.Џепчиште;
- ФК '' Работнички '' – Скопје;
- ФК '' Силекс '' – Кратово;
- ФК '' Тетекс '' – Тетово;

се усвоени едногласно и им се доделува лиценца за учество во натрпеварувањата на УЕФА за сезона 2010/2011.
Барањето на ФК ''Металург'' – Скопје е условно усвоено и на клубот му се издава условна лиценца, каде му е даден рок, најдоцна до Среда 05.05.2010 година, да достави на увид Потврда издадена од Управата за Јавни приходи на РМ дека навремено и целосно се надмирени јавните давачки (даноци и придонеси).
Доколку клубот не го достави овој доказ во дадениот рок до Одделението за лиценцирање при ФФМ односно Комисијата за лиценцирање, лиценцата ќе биде одбиена.

Барањата на клубовите:
- ФК '' Хоризонт Турново '' – с.Турново;
- ФК '' Милано '' – Куманово;
- ФК '' Пелистер '' – Битола;
- ФК '' Победа '' – Прилеп;
-

Се одбиени едногласно, поради некомплетна документација односно не доставување на било каква документација во предвидените рокови согласно на фудбалските клубови за натпреварувањата во организација на УЕФА верзија 3.0.
ФК СКОПЈЕ – Скопје како полуфиналист во Купот на Македонија се пријави во постапката за вонредно лиценцирање одредена од страна на УЕФА.Клубот во предвидениот рок, до 30.04.2010 година не достави никаква документација со што би се потврдило исполнување на одредените критериуми дефинирани од страна на УЕФА.
Со тоа ФК СКОПЈЕ – Скопје не добива лиценца за учество во натпреварувањата во организација на УЕФА за сезона 2010/2011.Согласно ова УЕФА е известена согласно правилата дефинирани во Правилникот.

Ovie od FFm stvarno ne se normani na sto drogi se be se da mu ebam tri timovi za edna sezona isfrlija od ligata seg asamo na 4 klubovi mu davaat licenca za evropa:nesvest:

MORA da se prezemi nesto so Hari Braco i Zingo da se izbrkaat od drzavata duri se tie glavni vo Mak fudbalot nie samo ke tonime i propagame i drzavata nie kriva sto tolku mu dozvolila na ovie 3-4 mockovci da si igraat so sudbinata na klubovi igraci treneri pa i navivaci koga od pred pocetokot na sezonata se resava koj na koe mesto ke bidi na tabelata ABE SE DA MU EBAM KOPILINA SMREDENI :nerv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom