Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Lekcija vo teren, Lekcija vo tribini....

neli imase kazna za gostuvanje na navivacite ? sto e toa ? :P

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Шкендија води 0-2 :eek:
Ајде ќе честитам порано, за мене изненадувачка победа :icon_mrgr:
Мислев дека ќе биде тврд кец 0-0, ама на крај ќе погоди тој што типуваше 2 и 3+:icon_mrgr:
Нема гајле тетекс, Охрид ќе оди доле, во баражот ќе треба да се спасуваат :)

Samo 3+ ne izleze :P imase sansi za gol ama ne sakase da vleze :( Jas tipuvav i na livce mi e 2 :)

Shkendija igrase podobro 100 pati teteks nemase nikakva igra i plus so igrac pomalku cel natprevar :) Za navivanje samo cekam da vidam dali ke go priznavat navivacite na teteks koj bese za 10 deneska ke ima i snimki 90 min pevme a tia samo u pocetok 20 min a vtoro poluvreme nisto icc samo gledaja fudbal :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Супер изигра Шкендија. Цел натпревар со играч помалку, со резервниот голман кој има 21 години, без капитенот Неби Мустафи и без еден од најдобрите Изаир Емини стигнавме до победа и тоа со 2 гола разлика.

На почеток Тетекс имаше шанси да поведе не ги искористи 2-3 добри шанси. Потоа Шкендија го зеде црвениот картон па почна да игра подобро.
Навивањето беше прекрасно, кон крајот на првото полувреме цела трибина пееше и скокаше а сето тоа кулминираше со постигнатиот гол на Аломеровиќ....делириум имаше во тие моменти.

Ќатип Османи одлично ја постави играта на Шкендија, која иако со играч помалку сеуште ја имаше иницијативата. Вториот гол беше дело на итриот Аломеровиќ кој ја украде топката од последниот играч на одбраната на Тетекс и постигна гол. Радоста беше голема...

Мечот помина мирно, но навивачите на Тетекс направија да има прекин од 5-10 минути бидејќи при еден аут за Шкендија тие фрлаа предмети кон играчите на Шкендија.

Националните навреди почна од страна на навивачите на Тетекс, тие со влегувањето на стадион почна да навредуваат, ние не им вративме. После цел меч не знам што пееле пошто не сум ги слушнал. Балистите не навредуваа се до моментот кога целата трибина почна да пее па тие започна со навредите при што и Балистите им се приклучија.

Балистите навиваа 90 минути, навивачите на Тетекс првото полувреме мислам навиваа нешто ама во второ, особено после вториот примен гол само слушаа и гледаа.

Да напоменам дека ги натеравме да ја намалат цената на картите на 100 ден бидејќи поставивме наши луѓе пред билетарниците и не дозволувавме никој да купи карта од 200 ден.
Исто така и Балистите купија карти, да нема забуни тука.

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Како бе тоа вие сте ги натерале да ги намалат цените ? Ти замисливаш дека сте вие сте моќни за такво нешто, да не ви се политичарите ќе се криевте у некоја дупка.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Како бе тоа вие сте ги натерале да ги намалат цените ? Ти замисливаш дека сте вие сте моќни за такво нешто, да не ви се политичарите ќе се криевте у некоја дупка.
Сега политичарите ги намалија цените....:pos:

Види кој зборува за тоа....:facepalm:

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Тетекс - Шкендија 0-2

- Значи , да почнам од коа дојдов во стадион , во тие моменти дојдоа и Војводите и видов 3 шали Комити , Војводите непотребно почнаа да фрлаат камења кај навивачите на Шкендија кои во тој момент си купиа карти за влез . Почнаја со скандирања и анти-албнски песни .

До кога го зедовме црвениот картон мислев дека ќе го јадеме и денеска , али во тој момент ЦЕЛА ГЛАВНА ТРИБИНА почнаа да пее , и да скандира за Шкендија и многу анти-македонски песни . Оваа нема да се случеше доколку Војводите не скандираја , лоша бројка , добро навивање на првите 20 минути , потоа се за БАЛИСТИ за обичните навивачи на Шкендија кои до последната мин. го бодрија екипата . Не верував дека ќе победеме по црвениот картон, но денеска Тетекс не изиграа ич..

Во сите аспекти подобри денеска . Не дека сум навивач на Шкендија... и даа ... какви бои само баклите на Војводите :pos:

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
zabranata bese za gostinski ili za domasni navivaci? imase li vojvodki denes? ... anyone?

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Е кој збори бе за тоа ? Само немој без некој факт или аргумент за започнуваш расправа.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Тетекс - Шкендија 0-2

- Значи , да почнам од коа дојдов во стадион , во тие моменти дојдоа и Војводите и видов 3 шали Комити , Војводите непотребно почнаа да фрлаат камења кај навивачите на Шкендија кои во тој момент си купиа карти за влез . Почнаја со скандирања и анти-албнски песни .

До кога го зедовме црвениот картон мислев дека ќе го јадеме и денеска , али во тој момент ЦЕЛА ГЛАВНА ТРИБИНА почнаа да пее , и да скандира за Шкендија и многу анти-македонски песни . Оваа нема да се случеше доколку Војводите не скандираја , лоша бројка , добро навивање на првите 20 минути , потоа се за БАЛИСТИ за обичните навивачи на Шкендија кои до последната мин. го бодрија екипата . Не верував дека ќе победеме по црвениот картон, но денеска Тетекс не изиграа ич..

Во сите аспекти подобри денеска . Не дека сум навивач на Шкендија... и даа ... какви бои само баклите на Војводите :pos:
Тоа се димни не бакли

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Што е ова со визава и пасошот, некако не ми делува ниту смешно ниту логично...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom