Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.463
А што да се очекува, сега гледам Канал 5, ништо не спомнуваат за инцидентот, па да ти се серам у македонското неспособно новинарство, гарант од лајвскор го виделе само резултатот и црвените и толку, зашто толку и спомнаа ...
Вчера на Вардар - Силекс да имаше инциденти Сител ќе го потеа недела дена, ништо чудно и место ЕП баскет да го даваат татко му на Игор со онаа дебилнана емисија каде фудбалската експертиза ќе дискутираше за тоа што се случило и за тоа каква казна заслужува Вардар.
Кој ќе се буни бе брат. Ова се случувало и ќе се случува секогаш, пошто според рамнковниот договор мора да се замижи на вакви случувања...
Судиине не смеат да свирнат против Шкендија таму, па камоли некој новинар да известува реално. Тоа е, никој не ги штитите, полицајците попрво би ги скинале од ќотек отколку да ги бранат.
Јаките Балисти ги видовме во Скопје. Чентовци им земаа 2 шала во борба 2 на 5 (5 Балисти). Колку ултрас култура имаат, се гледа од тоа што место да ги бранат шаловите викале ПОЉИЦАЈ ПОЉИЦАЈ ОНОЈ МЕ ОГРАБИ.... Епа јебига нема секогаш да ве бранат џандарите:sneaky:
Ќе дојде 01 Октомври, се надевам дека нема да ја направиме истата грешка ко лани(y)

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Кој ќе се буни бе брат. Ова се случувало и ќе се случува секогаш, пошто според рамнковниот договор мора да се замижи на вакви случувања...
Судиине не смеат да свирнат против Шкендија таму, па камоли некој новинар да известува реално. Тоа е, никој не ги штитите, полицајците попрво би ги скинале од ќотек отколку да ги бранат.
Јаките Балисти ги видовме во Скопје. Чентовци им земаа 2 шала во борба 2 на 5 (5 Балисти). Колку ултрас култура имаат, се гледа од тоа што место да ги бранат шаловите викале ПОЉИЦАЈ ПОЉИЦАЈ ОНОЈ МЕ ОГРАБИ.... Епа јебига нема секогаш да ве бранат џандарите:sneaky:
Ќе дојде 01 Октомври, се надевам дека нема да ја направиме истата грешка ко лани(y)
i posle tie dvajca napadnaa cel avtobus so baljisti i gi tepaa site i nikomu nisto ne kazaa, oti heroite ne kazuvaat za svoite dela, edno golemo
NOSI SE

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Од Спорт Ефе.Судија бил Симеон Стефков.Познато?(Влазними - Беласица)!
http://sportefe.com/1mfl/shkendija-se-izmachi-so-zhilavite-ohrigjani

Шкендија се измачи со жилавите охриѓани
Недела, 11 Септември 2011 19:38

Шампионот неочекувано тешко со 2:0 дојде до трите бода во натпреварот со Охрид 2004. Разликата ја направи Оливер Пеев, кој влезе во игра во второто полувреме и беше стрелец на двата гола.
Охрид цели 70 минути претставуваа вистинска енигма за фудбалерите на Шкендија. Новиот прволигаш, на чело со Драган Антиќ кој дебитираше на клупата, и покрај проблемите со составот, се прикажа во одлично светло, тактички одлично се спротистави на фаворитот кој често немаше идеја како да ги организира своите напади, а „рибарите" на моменти беа опасни преку против-нападите.
Шкендија, нетипично за нив, почна прилично резервирано, па во првото полувреме за одбележување беа само двете полу-шанси на Менсур Куртиши, кој биеше блиску до левата статива во 29-тата минута, а 3 минути подоцна не се снајде најдобро кога излезе очи во очи гостинскиот голман и лошо ја зафати топката.
Крајот на првото полувреме, за жал помина во нефудбалска атмосфера. На истекот на регуларните 45 минути, во дуел, повреда заработи Далчески, по што настана мешаница на теренот и околу судијата Стефков. Арбитарот се одлучи да додели црвен картон за Цуцули, по што на теренот почнаа да се фрлаат разни предмети а дел од навивачите на домашниот тим влегоа во игралиштето и нападнаа дел од играчите на Охрид. Сцени кои не доликуваат на реномето на македонскиот шампион, ниту пак на македонскиот спорт воопшто.
Паузата ги смири страстите, па во вториот дел Шкендија и со играч помалку тргна смело кон водечки гол.
Во 47-та минута Мустафи биеше за малку покрај голот, а веќе во следниот напад Сали не реализираше ситуација еден на еден против одличниот гостински голман денеска, Димитри Карамачоски.
Во 59-тата минута напаѓачот на Охрид, Исник Алими доби втор жолт картон од судијата Стефков, по што силите на теренот беа израмнети. Гостинскиот тренер по натпреварот оваа одлука ја нарече компанзација од делителите на правдата кои имаа лошо издание денес.
Сепак клучниот момент на натпреварот е одлуката на тренерот Османи во игра да го уфрли Оливер Пеев. Засилувањето на шампионот влезе во игра во 66-тата минута и му беа потребни само 5 минути по едно одлично нафрлање на Хасани од десната страна со глава да го отвори резултатот.
Охрид по примениот гол реагираше доста солидно и дури на двапати се закани по противничкиот гол. И во двете шанси трагичар беше Клечкаровски, во 72-та минута од слободен удар биеше директно во сигурниот Јовановски, а во 85-тата минута голманот на Шкендија повторно излезе поуспешен од центарфорот на охриѓани во ситуација еден на еден по брза контра на гостинските фудбалери.
Шкендија конечно можеше да здивне во 87-та минута, кога по серијата додавања на Усеини и Исени, првиот го пронајде Пеев кој лесно го постигна вториот гол за запечатување на победата и освојување на дванаесетиот бод оваа сезона.
Охрид покажа дека ќе биде тврд орев за сите противници до крајот на сезоната и дека ќе се борат до последните сили да останат во прволигашката конкуренција, додека Шкендија рутинирано го одработи овој натпревар и сосема заслужено, покрај сите спорни моменти, ја забележа четвртата победа оваа сезона демонстрирајќи ја својата квалитативна надмоќ.
Шкендија: Јовановски, Елмазовски, Никитовиќ, Цуцули, Мишковски, Мустафи, Сали (66' Исени), Усеини, Емини (66' Пеев), Хасани, Куриши (81' Незири)
Охрид: Карамачоски, Велески, Мартиноски (50' Белица), Митрески (69' Велјановски), Бошковски, Далчески (46' Китрозоски), Брадоњиќ, Димоски, Клечкароски, Пројков, Алими
Црвени картони: 45+4' Цуцули (Шкендија), 59' Алими (Охрид)
Даниел Евросимоски

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.463
i posle tie dvajca napadnaa cel avtobus so baljisti i gi tepaa site i nikomu nisto ne kazaa, oti heroite ne kazuvaat za svoite dela, edno golemo
NOSI SE
Не се прави паметен многу разбра!!!

Се вие ништо не знаете. Прашај ги тие петорицата грдлаци што им се случи!!!

B

Beck's

Гостин
iako se ke bide podetalno prikazano vecerva ili narednite denovi, RedandBlackArmy nemasr pravo da pisuvas na javno mesto sto se, se slucilo deneska na stadionot. Za ova imas golema zamerka od moja strana,i ke te molam da prestanes so takvi i slicni postovi, posto ja ocrnuvas Shkendija i Ballistite

Sea vo vrska so toa sto se sluci deneska, nikoj ne treba da se fali so toa,a i onie sto se falat ocigledno ne gledat poveke od svoite nosevi. Iako sekogas covek e nervozen na stadion pri takvi raboti, megu koi i ja, deneska za moe cudo si sedev miren i samo gledav so neveruvanje za toa sto se slucuvase. Kazna sigurno ke ima, a sto toa "napravivme" denes:

1. Pokazavme nesoodvetno odnesuvanje
  2. Mu nanesovme na klubot steta( paricna, a plus ako ne kaznat da igrame nadvor od Tetovo= 8000-10000 dusi X 100 denari bilet= ete kako se ostetuva klubot)
  3. Da si gledame italjansko prvenstvo u nedela, mesto da ideme u nasiot stadion za nasata Shkendija
toa e gore dole, moeto mislenje

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.519
Поени од реакции
29.003
razbrav, izvini supermenu
sleden pat koga eden od vas ke tepa cela nasa tribina nema vaka da zboruvam (y)
:drk:
префрли се во Навивачки Групи темата ако сакаш за дуели да збориме, од 5 пати како што сме се сретнале дури 4 пати сте го јаделе :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.463
razbrav, izvini supermenu
sleden pat koga eden od vas ke tepa cela nasa tribina nema vaka da zboruvam (y)
:drk:
Тоа е кога немаш што да збориш. Ако не си запознаен со некои работи нема потреба да даваш непотребни коментари. И после зашто ви била затворена темата. Е од такви како тебе(n)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Уште еднаш никој да не пишува во името на БАЛИСТИТЕ...особено тоа важи за тебе redblackarmy!!!

Сум кажал и ќе кажам немате никакво право да зборувате во името на групата!

B

Beck's

Гостин
inaku da go pofalam golmanot Jovanovski,koj spreci izramnuvanje pri krajot na natprevarot koa izleze oci vo oci so Kleckarovski, e toa tesko se branese

П

Паспарту

Гостин
iako se ke bide podetalno prikazano vecerva ili narednite denovi, RedandBlackArmy nemasr pravo da pisuvas na javno mesto sto se, se slucilo deneska na stadionot. Za ova imas golema zamerka od moja strana,i ke te molam da prestanes so takvi i slicni postovi, posto ja ocrnuvas Shkendija i Ballistite

Sea vo vrska so toa sto se sluci deneska, nikoj ne treba da se fali so toa,a i onie sto se falat ocigledno ne gledat poveke od svoite nosevi. Iako sekogas covek e nervozen na stadion pri takvi raboti, megu koi i ja, deneska za moe cudo si sedev miren i samo gledav so neveruvanje za toa sto se slucuvase. Kazna sigurno ke ima, a sto toa "napravivme" denes:

1. Pokazavme nesoodvetno odnesuvanje
  2. Mu nanesovme na klubot steta( paricna, a plus ako ne kaznat da igrame nadvor od Tetovo= 8000-10000 dusi X 100 denari bilet= ete kako se ostetuva klubot)
  3. Da si gledame italjansko prvenstvo u nedela, mesto da ideme u nasiot stadion za nasata Shkendija
toa e gore dole, moeto mislenje
Цел респект за тебе и уште 2-3 фана на Шкендија, сите други се и причина за затворањето на вашата тема.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Да се изјаснам јас ЛИЧНО...

Целосно непотребен инцидент.Мечот ќе го добиевме и без тоа.Тоа што се намачија е резултат на тоа дека го потценија противникот,мислеа дека така лесно ќе стигнат до победата.И Ќато многу експериментираше со составот,се виде дека Сали не може да игра заедно со Куртиши во нападот.

Се надевам нема да добиеме строга казна! Вака не може да дозволиме да се случи пак.Иако повеќе дуели имаше со полицијата отколку со играчите сепак намерата беше тоа и јас лично очекувам казна од 2-3 натпревара без публика до 2-3 натпревари да се играат на 100 км од Тетово.Зависи и од тоа дали ќе се жалат гостите.

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Nema da ni kazna ni nisto

I kade sum zboruval vo imeto na grupata??

Ne znam od kaj sea toj muabet .. Samo go kazav realnosta..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom