Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
наредната сезона се очекува да биди една од најинтересните во последните 5-6 години ка нас... има голем број на екипи кои се го приближно изедначен квалитет, дел со нови и јаки спонзори, кои допрва ветуваат нови и јаки играчи, дел со повратници од странство и дел со јака публика и навивачи зад нив.

за титула, како шо се гледа засега, конкуренти се металург и работнички, шкендија би била доколку не продаде ниеден или само 1 од оние играчи кои ги имаат, вардар-миравци има потполно нов состав и колку и да се добри, заради неуиграноста тешко би стигнале до титула, ама ќе бидат тука негде, тетекс да видиме шо ќе направи со спонзорот...
бодови тешко ќе се земат во прилеп и кратово...
можеме да очекуваме нашиот фудбал да тргни од годинава!!!

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Се ближи крајот на ренова, очекувам годинава некако да се одржат, следната да ја играат со младинци и повеќе да не постојат(y)
ako mislite deka ova e krajot na Renova se lazite,sega si gradi stadion,uste dolgu renova ke bide edna od najsilnite vo makedonska liga

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.744
ako mislite deka ova e krajot na Renova se lazite,sega si gradi stadion,uste dolgu renova ke bide edna od najsilnite vo makedonska liga
Што знам...
Изгледа решија да инвестираат во младината. Лани беа прваци мислам во младинска конкуренција, ама мислам дека се лажат дека со ваков тим годинава може да направат нешто. Во нашиве лиги младите тимови се губат. Многу е поважно искуството него ли талентираноста наннекои млади играчи. Без искусни играчи тешко дека ќе успеат годинава...
Очекувам да се одржат некако во првите 7-8, ама за следна година го очекувам крајот на клубот.
Каде градат нов стадион?

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Мислам дека нема да се распадне сеа брзо(нормално ако не банкротираат браќата)они си ги исполнија личните амбиции и неостварена желба..да земат титула и сеа слободно можат да продолжат да си перат пари,да си прават реклама со името и да плаќаат помали даноци за фирмите што ги имаат...така да секако се во ќар,макар и тимот да не игра во Европа и да биде на средина на табелата:)

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Што знам...
Изгледа решија да инвестираат во младината. Лани беа прваци мислам во младинска конкуренција, ама мислам дека се лажат дека со ваков тим годинава може да направат нешто. Во нашиве лиги младите тимови се губат. Многу е поважно искуството него ли талентираноста наннекои млади играчи. Без искусни играчи тешко дека ќе успеат годинава...
Очекувам да се одржат некако во првите 7-8, ама за следна година го очекувам крајот на клубот.
Каде градат нов стадион?
Vo izlezot od selo Dzepciste,pomegu Dzepciste i Neprosteno,okolu 6 km od Tetovo

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
kako sto znam ja Stadionot ke go gradi Fifa ili Uefa zaedno so FFM renova ni denar nema da frli za toj stadion...
Inaku renova ima golemi talenti i zaedno so Shkendija i vardar se najdobrite futbalski shkolovi !!
kaj nas ima uste 2-3 talenti koj ocvekuvame mnogu barem na ovie 2-3 sezoni sto ke doagat da bidat podobri i od Hasani... !

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Имаше шпекулации уште од поодамна дека ќе се гради стадион на кој Ренова ќе биде домаќин ама ништо не испадна од тоа.
Ќе видиме дали сега ќе се оствари тоа или пак ќе остане само на шпекулации :)

Edit: Само да не испадне дека стадионов ќе биде налик на некое помошно игралиште со капацитет од 1000 гледачи и собекувални налик на полско веце.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
kako sto znam ja Stadionot ke go gradi Fifa ili Uefa zaedno so FFM renova ni denar nema da frli za toj stadion...
Inaku renova ima golemi talenti i zaedno so Shkendija i vardar se najdobrite futbalski shkolovi !!
kaj nas ima uste 2-3 talenti koj ocvekuvame mnogu barem na ovie 2-3 sezoni sto ke doagat da bidat podobri i od Hasani... !
Се гледа колку знаеш..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ И според тебе тоа е мерило за кој каква школа има??? 50% од сегашните деца што играа кај вас, порано тренираја у Тетекс, дур тренирав и ја.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
^ И според тебе тоа е мерило за кој каква школа има??? 50% од сегашните деца што играа кај вас, порано тренираја у Тетекс, дур тренирав и ја.
ne e vistina...
kako sto znam 3 igraci od Shkendija igrat vo prviot tim za reprezentacijata U-19 i najdobriot igrac e od Shkendija (valmir Asani)
a od vas samo 1 e .

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
50% го зедов онака од прилика, ама има деца албанци што тренираја порано у Тетекс а сега са у Шкендија. Сега ми текнуе на Меџит само.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
50% го зедов онака од прилика, ама има деца албанци што тренираја порано у Тетекс а сега са у Шкендија. Сега ми текнуе на Меџит само.
Точно Меџит не е наше дете,тренораше кај вас потоа играше за Дрита и дојде кај нас.

Туку и нашата школа е добра,излагаат добри таленти,и се работи со младите а во иднина ќе се работи уште повеќе,повеќе услови ќе им бидат исполнети!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom