Македонски урбани легенди

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Kukata na stravot vo Radishani...picku mater...i den denes mi doagaat mornici koa ke se potsetam na taa zapustena kuka kajsto ides ides i naednas od kaj kukata iskaca crno topce dopiraat zvuci na vrisoci do tebe, bebinja kako placat...uste mi doagaat mornici..eve i sea se naeziv...da da...i sea se naeziv koa ke mi tekne kako me plasea i lazea golemite od maalo..:)
Прати слика да видиме...

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
И јас исто имав слушнато за Црна Ружа, ама не ми текнува што беше фората, ко демек секоја година се фрлале двајца од негде за не знам што:toe: ... Глупости, иф ју еск ми.

Член од
11 април 2008
Мислења
73
Поени од реакции
6
До Јаја Паша џамијата има една градинка. Во дворот на таа градинка има остатоци од градба, мислам дека од старата џамија дека се. На времето кога ја граделе градинката, со багер сакале тие остатоци да ги исчистат, но багерот се превртел. Не се сеќавам точно дали некој погинал, но откако безуспешно неколку пати пробале да ги тргнат, на крај ги оставиле. И денес може да се видат во дворот на градинката, покрај улица.

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Денес сестра ми ми кажа за некоја другарка што била пред некоја вечер нагоре накај Радишани не знам некое место Две реки што го викаат и дечко и им рекол на сите да си одат пред 12, зошо во периодот од 12-01 се појавувале некои бели ствари наводно духови и се што било во движење се превртувало, така имало двајца таксисти што им се појавиле два духа и одма им се превртела колата.....
Абе ајде......

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас не сум од Скопје но знам нешто за некој си ЦРН камен што исполнува желби... незнам детали но е близу ПМФ и е остаток од нешто религиозно или пак гробишта. Само знам дека каменот е црн и дека се правеле некои чудни обреди...

бат ден аген, јас не сум од Скопје.

Првпат слушам. Дај кажи подетално, јас студирам на ПМФ :vozbud:

BountyHunter

нинџа и пол
Член од
29 јануари 2007
Мислења
202
Поени од реакции
10
Црна ружа не е легенда. Црна ружа постои вистина. То е една сатанистичка секта која е појавена на балканот. Овие се стварно организирани. Стварно организирано работат. И се што сте слушнале за нив дека демек жртвувале луѓе или слично е погрешно. Тоа е фактички религија. И не е ништо слично како што луѓето и црквата го опишуваат тоа. Јас случајно добив покана да се приклучам на оваја секта. Не знам како испадна ама реков дека не сакам ниту една религија и дека сум атеист. Направив малце муабет со еден од највисоките свештеници од сектата. Човеков се представи како Волчко. После ми го кажа и вистинското име ама не кажувам кој е тој пошо ми рече да не кажувам. И тој мене и ми објасна се за Црната Ружа. Јас голем број од работите заборавив ама можам да кажам дека не е ни блиску како то што го опишува црквата христијанска и луѓето што не знаат што е тоа. Нивнaта филозофија е Fight fire with fire. На злото со зло. На доброто со добро. Или Не прави го на другиот тоа што не сакаш тебе да ти го прават.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Денес сестра ми ми кажа за некоја другарка што била пред некоја вечер нагоре накај Радишани не знам некое место Две реки што го викаат и дечко и им рекол на сите да си одат пред 12, зошо во периодот од 12-01 се појавувале некои бели ствари наводно духови и се што било во движење се превртувало, така имало двајца таксисти што им се појавиле два духа и одма им се превртела колата.....
Абе ајде......
леле бегај пред месец дена другар во 12 по полноќ ме однесе накај две реки по едно патче и ми вика тука искачале самовили и кога ми кажа тоа му дигнав рачната и викам врти назад. да видите само какво беше тоа патчето: тесно едвај спаркот поминува и од страна само високи дрва... и ништно да нема ќе се посереш

D

Daftie

Гостин
А го виде некој лани вампирот у парк?
Лани ова време одприлика, 10-11 саат навечер негде, паркот пун и од нигде излага еден тип во црно, косата залижана наназад и со црна наметка. Скока ли рипа типот мафта со наметката, па ќе седне на скали ќе ги гледа луѓето и има упаќа некои погледи...
Али сите буквално покажуваа со прст накај него и се газеа од смеење, а да им се појави ви стариот дел на пакот тоа време, и да нема никој друг, ќе се испосерат....
Незнам дели беше некој забеган или па некој што само се зезал...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.082
Поени од реакции
25.220
Најголема Скопска урбана легенда е онаа за куќата во Црниче или Пржино заборавив точно. Не сум бил никогаш таму а баш сакам да видам што чудо е тоа и какви чудни случки, духови и вампири се случуваат таму, ама никој не ме дружи.

Toxic Boy

I'M MACEDONIAN!
Член од
27 јуни 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
леле бегај пред месец дена другар во 12 по полноќ ме однесе накај две реки по едно патче и ми вика тука искачале самовили и кога ми кажа тоа му дигнав рачната и викам врти назад. да видите само какво беше тоа патчето: тесно едвај спаркот поминува и од страна само високи дрва... и ништно да нема ќе се посереш
каде е точно тоа место?
после радишани?

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Леле 18 години живеам во ск и прв пат слушам за вакви некои приказни или "урбани легенди" ај кажете и некој други жими се ќе идам ќе ги испитам.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Вчера ми кажаа за некои разрушени куќи кај Нерези.
Имало некоја куќа и пред да влезеш се качуваш на скали и баш кога ќе си ја поминел првата скала мора да се сопнеш, после тоа влагаш внатре во куќата и има огледало пред тебе и се гледаш сам себеси и некако језиво било тоа. Вака нешто беше.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Да да после Радишани.
На две реки е милина да седиш тоа време. Нема шанси такво нешто да се појавува лол. Поекогаш и журки на отворено има.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Црна ружа - постои, не ми се збори за тоа.
Куќата во Црниче - сум влегол али беше денски, ништо чудно, само језиво беше( за навечер не се осмелувам да влезам).:baeh:
Незнам дали знаете местото каде што сега се наоѓа Ino Spektar во кисела вода, е изградена врз гробишта. Викаат се гледале духови навечер, али не сум доволно информиран, ај сеа кога ќе искочам, па вечер ќе дополнам.

Kajgana Shop

На врв Bottom