Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Дечко колку години имаш?
Треба да знаеш дека такви работи тука не се прашуваат!!!

Член од
26 септември 2011
Мислења
539
Поени од реакции
2.371
ти знаеш дека сите имиња на сегашни/поранешни волци се државна тајна?? не се распрашувај многу многу...
ok ova ne go znaev
--- надополнето: 14 април 2012 во 03:03 ---
Дечко колку години имаш?
Треба да знаеш дека такви работи тука не се прашуваат!!!
20 gi imam. jas konkretno prasav za urko go znae cela makedonija javna licnost e.Pisete toa sto go znaete ne baram da mi gi otkriete segasniot sostav nego imam gore dobro napisano koj znae bi go cenel toa da mi objasni poz

Член од
23 април 2012
Мислења
107
Поени од реакции
37
Ја не сум знаел,и ајт кажи од кај дозна?:smir:

И ако некој повеќе знае за нив,нека каже која опрема ја користат,што оружје имаат,кој тактики и боречки вештини ги користат.
Komando od kaj ti e fotkata
--- надополнето: 23 април 2012 во 11:38 ---
Ја не сум знаел,и ајт кажи од кај дозна?:smir:

И ако некој повеќе знае за нив,нека каже која опрема ја користат,што оружје имаат,кој тактики и боречки вештини ги користат.
Komando od kaj ti e fotkata
--- надополнето: 23 април 2012 во 12:25 ---
Поголемиот дел од тие што влегоа во 2001та се прераспредилија по други единици низ МВР, таму има луѓе уште од 90-тите години, значи не секој може да се сноси со тоа да биде претставник на таква единица, не е само гордоста дека си од ЕСЗ дел, туку тренинзите секој дневни, секогаш треба да си на готовс, посебни правила важат за нив, верувај тие што во иднина ќе се определат да влезат во единицата треба да размислат дали се спремни за сето она што ги чека таму.
tocno e ova treba samo da mu bides kurolizac na Mandarot i ke te bide, a sega i na noviot sto go smeni

S

Shellshock nam67

Гостин
--- надополнето: 13 април 2012 во 13:56 ---
DALI NEKOJ OD OVAJ FORUM MOZE DA MI KAZE PORANESEN PRIPADNIK ILI COVEK KOJ SO SIGURNOST ZNAE.DEJAN MITROVSKI URKO SEGASEN TELOHRANITEL NA PREMIEROT VO KOJ PERIOD BIL PRIPADNIK NA VOLCITE,POVEKE LUGE IMAM PRASUVANO NO NIKOJ NE MI IMA DADENO ODGOVOR VE MOLAM AKO ZNAE NEKOJ SO SIGURNOST DA MI KAZE OD I DO KOGA BIL VO VOLCITE VI BLAGODARAM OD NAPRED MI TREBA OVAA INFORMACIJA
--- надополнето: 13 април 2012 во 13:59 ---
DALI NEKOJ MOZE DA GI KAZE SITE KOMANDANTI NA VOLCITE ILI DA PRIKACI OD NIV GI ZNAM SAMO ZORAN DODEVSKI I NOVIOT PETAR ARSOVSKI AKO GI ZNAE NEKOJ NEKA PISE ILI USTE PODOBRO AKO IMAS SLIKI OD NIV MISLAM DEKA DO SEGA BILE 5 DUSI AKO ZNAE NEKOJ PISETE POVEKE ME INTERESIRA POZ
PRV USLOV ZA VLEZ VO TAJA EDINICA E VISINA NAD 183 SM
A PO KONTITUCIJA URKO E POD TAJA VISINA

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Мандарот е чоек кој би сакал да го иам до мене кога би дошло до срање.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
PRV USLOV ZA VLEZ VO TAJA EDINICA E VISINA NAD 183 SM
A PO KONTITUCIJA URKO E POD TAJA VISINA

Многу неточно, услов за висина во пСО нема (официјално е 170cm и до 28 години, али ...), има 24часовен селективен тест, ако успееш да го поминеш таму си, а ако не успееш не си па макар и да си 190cm.И плус уште едно да те информирам, за во единици од типот на пСО "Волци" и слични специјални единици иделана видина е од 175-185cm али тоа нема и некое значење, битно во секоја специјална единица е усшешно да се помине селективниот тест.

S

Shellshock nam67

Гостин
Многу неточно, услов за висина во пСО нема (официјално е 170cm и до 28 години, али ...), има 24часовен селективен тест, ако успееш да го поминеш таму си, а ако не успееш не си па макар и да си 190cm.И плус уште едно да те информирам, за во единици од типот на пСО "Волци" и слични специјални единици иделана видина е од 175-185cm али тоа нема и некое значење, битно во секоја специјална единица е усшешно да се помине селективниот тест.
jas kolku sto cuv od komandantot na volcite prv uslov koj spomna e toj
znaci ne e moj komentar tuku negovi zborovi !!!

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
и до 28 години, али ...),
До 25 е прием во Волци, братучед ми брка за да влезе таму. Заврши 3 месечен воен рок во Велес пред 2 месеца и сеа аплицира за влагање прво во АРМ па да аплицира за во Волци.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
До 25 е прием во Волци, братучед ми брка за да влезе таму. Заврши 3 месечен воен рок во Велес пред 2 месеца и сеа аплицира за влагање прво во АРМ па да аплицира за во Волци.
Пријател таа е информација од сајтот на АРМ види си
http://www.morm.gov.mk/portal/?page_id=4328&lang=mk

Инаку мој пријател лани влезе во пСО "Волци" на 32 години, предходно беше Бригада за логистичка поддршка во АРМ.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Пријател таа е информација од сајтот на АРМ види си
http://www.morm.gov.mk/portal/?page_id=4328&lang=mk

Инаку мој пријател лани влезе во пСО "Волци" на 32 години, предходно беше Бригада за логистичка поддршка во АРМ.
A зашто кажуваат дека е до 25 години за конкурс за во Волци.

Kajgana Shop

На врв Bottom