- Член од
- 18 септември 2011
- Мислења
- 259
- Поени од реакции
- 381
Дечко колку години имаш?
Треба да знаеш дека такви работи тука не се прашуваат!!!
ok ova ne go znaevти знаеш дека сите имиња на сегашни/поранешни волци се државна тајна?? не се распрашувај многу многу...
20 gi imam. jas konkretno prasav za urko go znae cela makedonija javna licnost e.Pisete toa sto go znaete ne baram da mi gi otkriete segasniot sostav nego imam gore dobro napisano koj znae bi go cenel toa da mi objasni pozДечко колку години имаш?
Komando od kaj ti e fotkataЈа не сум знаел,и ајт кажи од кај дозна?:smir:
И ако некој повеќе знае за нив,нека каже која опрема ја користат,што оружје имаат,кој тактики и боречки вештини ги користат.
Komando od kaj ti e fotkataЈа не сум знаел,и ајт кажи од кај дозна?:smir:
И ако некој повеќе знае за нив,нека каже која опрема ја користат,што оружје имаат,кој тактики и боречки вештини ги користат.
tocno e ova treba samo da mu bides kurolizac na Mandarot i ke te bide, a sega i na noviot sto go smeniПоголемиот дел од тие што влегоа во 2001та се прераспредилија по други единици низ МВР, таму има луѓе уште од 90-тите години, значи не секој може да се сноси со тоа да биде претставник на таква единица, не е само гордоста дека си од ЕСЗ дел, туку тренинзите секој дневни, секогаш треба да си на готовс, посебни правила важат за нив, верувај тие што во иднина ќе се определат да влезат во единицата треба да размислат дали се спремни за сето она што ги чека таму.
Абе кој е новиот? Едни викаат еден, други викаат друг...tocno e ova treba samo da mu bides kurolizac na Mandarot i ke te bide, a sega i na noviot sto go smeni
PRV USLOV ZA VLEZ VO TAJA EDINICA E VISINA NAD 183 SM--- надополнето: 13 април 2012 во 13:56 ---
DALI NEKOJ OD OVAJ FORUM MOZE DA MI KAZE PORANESEN PRIPADNIK ILI COVEK KOJ SO SIGURNOST ZNAE.DEJAN MITROVSKI URKO SEGASEN TELOHRANITEL NA PREMIEROT VO KOJ PERIOD BIL PRIPADNIK NA VOLCITE,POVEKE LUGE IMAM PRASUVANO NO NIKOJ NE MI IMA DADENO ODGOVOR VE MOLAM AKO ZNAE NEKOJ SO SIGURNOST DA MI KAZE OD I DO KOGA BIL VO VOLCITE VI BLAGODARAM OD NAPRED MI TREBA OVAA INFORMACIJA
--- надополнето: 13 април 2012 во 13:59 ---
DALI NEKOJ MOZE DA GI KAZE SITE KOMANDANTI NA VOLCITE ILI DA PRIKACI OD NIV GI ZNAM SAMO ZORAN DODEVSKI I NOVIOT PETAR ARSOVSKI AKO GI ZNAE NEKOJ NEKA PISE ILI USTE PODOBRO AKO IMAS SLIKI OD NIV MISLAM DEKA DO SEGA BILE 5 DUSI AKO ZNAE NEKOJ PISETE POVEKE ME INTERESIRA POZ
PRV USLOV ZA VLEZ VO TAJA EDINICA E VISINA NAD 183 SM
A PO KONTITUCIJA URKO E POD TAJA VISINA
jas kolku sto cuv od komandantot na volcite prv uslov koj spomna e tojМногу неточно, услов за висина во пСО нема (официјално е 170cm и до 28 години, али ...), има 24часовен селективен тест, ако успееш да го поминеш таму си, а ако не успееш не си па макар и да си 190cm.И плус уште едно да те информирам, за во единици од типот на пСО "Волци" и слични специјални единици иделана видина е од 175-185cm али тоа нема и некое значење, битно во секоја специјална единица е усшешно да се помине селективниот тест.
Кај го слушна тоа?jas kolku sto cuv od komandantot na volcite prv uslov koj spomna e toj
znaci ne e moj komentar tuku negovi zborovi !!!
koj znael a tolku mi bese zelba da odam vo volcite ama na emisija cuv deka imalo kriteriumi sepak ne sum visok mnogu od prilika 175 smКај го слушна тоа?
Инаку еве ти ги официјалните критериуми за во пСО "Волци" а најверојатно и за во "Ренџери"
http://www.morm.gov.mk/portal/?page_id=4328&lang=mk
Ако имаш помалку од 28 годни пријави се!koj znael a tolku mi bese zelba da odam vo volcite ama na emisija cuv deka imalo kriteriumi sepak ne sum visok mnogu od prilika 175 sm
29 kasno e sem za legija na stranciАко имаш помалку од 28 годни пријави се!
До 25 е прием во Волци, братучед ми брка за да влезе таму. Заврши 3 месечен воен рок во Велес пред 2 месеца и сеа аплицира за влагање прво во АРМ па да аплицира за во Волци.и до 28 години, али ...),
Пријател таа е информација од сајтот на АРМ види сиДо 25 е прием во Волци, братучед ми брка за да влезе таму. Заврши 3 месечен воен рок во Велес пред 2 месеца и сеа аплицира за влагање прво во АРМ па да аплицира за во Волци.
A зашто кажуваат дека е до 25 години за конкурс за во Волци.Пријател таа е информација од сајтот на АРМ види си
http://www.morm.gov.mk/portal/?page_id=4328&lang=mk
Инаку мој пријател лани влезе во пСО "Волци" на 32 години, предходно беше Бригада за логистичка поддршка во АРМ.