Македонски специјални единици (полициски и воени)

С

Спенсер

Гостин
Да,тие се ЕСЗ ТИГАР:vozbud::vozbud: зверови...

Сенка-човек :), полицајците во црна облека што се спуштаат по зграда се ЕСЗ? Јас не бев во касарна Ѓорче ама ми рекоа да побарам по нет за слики од четвртокот. Незнам директен линк, дај некој пост ако знаеш каде да разгледам слики од МВР. На нивната страна ги знам веќе 100 пати ги свртев сликите а плус и ги симнав повеќето. Или па информации за оружја и опрема ако имаш. А ако не се од јавна природа прати ПП со линкови колку да утепам нешто интересно до јуни. Поздрав
хммм... од што сакаш слики??

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
па се што имаш со линкови од припадници на МВР и АРМ. или па стави некоја по твој избор интересна слика. било слики од вежби или опрема или ........
п.с. знаеш колку ми е криво што не отидов во Ѓорче? жив ќе се изедам

С

Спенсер

Гостин
па се што имаш со линкови од припадници на МВР и АРМ. или па стави некоја по твој избор интересна слика. било слики од вежби или опрема или ........
п.с. знаеш колку ми е криво што не отидов во Ѓорче? жив ќе се изедам
а беше на отворен ден на пСО Волци и Ренџери??? 4-5 страни наназад иам слики стаено,иди види:D и ја не бев у Ѓорче,бев на екскурзија,иначе обавзено ке отидев....

С

Спенсер

Гостин
Тигар:vozbud:
драгунов
bscap0008.jpg

bscap0027.jpg ке стаам уште слики:D:violent1::violent1:

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
на првата слика има 30 кила опрема а на втората има лименка пиво за опуштање:). добри слики. не бев за волците пошто не ни знаев каде и кога

С

Спенсер

Гостин
на првата слика има 30 кила опрема а на втората има лименка пиво за опуштање:). добри слики. не бев за волците пошто не ни знаев каде и кога
хеехехех добра забелешка...ги виде сликите од ВОЛЦИ и РЕНЏЕРИ?? на 4-5 страни понапред...иди види..

firestarter

нетачен
Член од
3 април 2008
Мислења
80
Поени од реакции
6
па темава е всушност за тоа:D ако не те мрзи,напиши 5-6 реда... иначе

Епа во принцип секој не може да бида снајперист.Треба големо срце,истрајност,нерви,а богами и вежби.Една работа е интересна кај нив,а тоа е дека со еден метак треба да се заврши целата работа.Е ама тој еден метак не е ист секогаш.Секој метак различно реагира во различни временски услови.Не е исто да пукаш ако врне дожд,ако дува ветер или ако врне снег.И во идеални временски услови позицијата на сонцето влијае на тоа како ке испукаш.Затоа на тренинг секоја должина,положба на сонцето,насока на ветер,атмосверски притисок се запишува.Е сега се враќаме на идеалниот погодок.Кога ке водиш евиденција на секој испукан метак во тој момент можиш да се потсетиш како треба да ја наместиш оптиката и како ке пукаш.Има разлика и во пукање со ладна цевка и со топла цевка.Првиот метак различно патува од тие кој ке ги испукаш потоа.

Во принцип треба долги години тренинг,самодоверба,дисциплина и познавање на пушката.
И сето тоа само за еден метак кој ке ка заврши работата.
Ете затоа нашите имаат најдобри резултати:oeoeoe:

е у пм, кај да одам да глеам???на кое место??
Мала станица во наредниве неколку дена

С

Спенсер

Гостин
па темава е всушност за тоа:D ако не те мрзи,напиши 5-6 реда... [QUOTE/]

Епа во принцип секој не може да бида снајперист.Треба големо срце,истрајност,нерви,а богами и вежби.Една работа е интересна кај нив,а тоа е дека со еден метак треба да се заврши целата работа.Е ама тој еден метак не е ист секогаш.Секој метак различно реагира во различни временски услови.Не е исто да пукаш ако врне дожд,ако дува ветер или ако врне снег.И во идеални временски услови позицијата на сонцето влијае на тоа како ке испукаш.Затоа на тренинг секоја должина,положба на сонцето,насока на ветер,атмосверски притисок се запишува.Е сега се враќаме на идеалниот погодок.Кога ке водиш евиденција на секој испукан метак во тој момент можиш да се потсетиш како треба да ја наместиш оптиката и како ке пукаш.Има разлика и во пукање со ладна цевка и со топла цевка.Првиот метак различно патува од тие кој ке ги испукаш потоа.

Во принцип треба долги години тренинг,самодоверба,дисциплина и познавање на пушката.
И сето тоа само за еден метак кој ке ка заврши работата.
Ете затоа нашите имаат најдобри резултати:oeoeoe:

ONE SHOT,ONE KILL...THAT IS SNIPER:D:D

firestarter

нетачен
Член од
3 април 2008
Мислења
80
Поени од реакции
6
Така е само не толку лесно како што се кажува.
Незнам дали имало презентација во Ѓорче на оружјето па да се има прилика да се види снајперот.Јас сум го видел ама и други да го видат.

С

Спенсер

Гостин
Така е само не толку лесно како што се кажува.
Незнам дали имало презентација во Ѓорче на оружјето па да се има прилика да се види снајперот.Јас сум го видел ама и други да го видат.
ја на отворениот ден на пСО волци и ренџери, видов и држев Црна Стрела...лејјј 17кг, раце ми паднаа...не се држи мајку му:D

firestarter

нетачен
Член од
3 април 2008
Мислења
80
Поени од реакции
6
Е тоа е војнички снајпер со посада од двајца.Ти треба уште двајца да ти ја носат,чудовиште од пушка.За разлика од полицискиот со него можиш да онеспособиш и возило.А интересна работа нема голем трзај при пукање.На врвот од цевката има компензатор кој го ублажува повратниот удар.Ако не е тој има да те бараат накај интендантите.:pos2:Добар е за пунктовска положба.Не дај боже да погодиш некого со него.Триста саатчии нама да можат да го соберат.Тежина околу 16 кг.калибар 12.7 со куршуми како виршли страв да те фати само да ги видиш.Должина 1670мм

С

Спенсер

Гостин
Е тоа е војнички снајпер со посада од двајца.Ти треба уште двајца да ти ја носат,чудовиште од пушка.За разлика од полицискиот со него можиш да онеспособиш и возило.А интересна работа нема голем трзај при пукање.На врвот од цевката има компензатор кој го ублажува повратниот удар.Ако не е тој има да те бараат накај интендантите.:pos2:Добар е за пунктовска положба.Не дај боже да погодиш некого со него.Триста саатчии нама да можат да го соберат.Тежина околу 16 кг.калибар 12.7 со куршуми како виршли страв да те фати само да ги видиш.Должина 1670мм

12.7 x 108mm..куршумот за овој снајпер е огроменнн...у чело ако те стегнат со црна стрела,богами големка дупка ке имас..низ цело лице:pos2:

а да прашам ја, кај е тоа мала станица???

firestarter

нетачен
Член од
3 април 2008
Мислења
80
Поени од реакции
6
ул.“Железничка“кај Зираат банка.Ке свртиш на семафорите кон Фискултурно школо и одма после семафорот на 20 метри

Kajgana Shop

На врв Bottom