Македонски железници

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Возовите кај нас се катастрофа, од Скопје до Велес со патнички воз се возиш околу еден саат ако се иде по редослед, ако не касни, застанува речиси на секое дрво успат.

Се возев еднаш од Амстердам до Париз со експрез мислам дека одаалеченоста е 600 км, стасвме за саат ипол?????

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.492
Поени од реакции
8.003
gad добредојде на форумов. Мојот татко е сервисер на рампи и сигнали, така да и јас иам широки познавања од тема МЖ.
Инаку стварно МЖ се НАЈ-ХА-ЦЕ превоз у Европа. Во последно време ретко се возам, најчесто од искачање у грат до дома у 4 сабајле за 20 денари.
Најинтересно ми е коа ќе се спојат МЖ и МВР па еднаш возот за Прилеп што идеа патници за ПивоФест застана после Драчево за џандари да прават рација, мене сакаа да ме тресат детално заедно со еден Битолчанец ама нешо се усрамија пред двете шмизли шо беа со нас у купе.
Инаку кога се запознавав во живо со Мандрак за малку ќе пропаднеше договорот затоа што возот доцнеше 20 минути, ама договор куќа гради па тој ме чекаше :)

Член од
7 јуни 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Возовиве наши се најдобри.Чистотата не им е на најдобро ниво ама што да прават кога се нема пари.Но да се возиш со воз е авантура можеш да ја видш природата на нашата Македонија.Возот Кенеди е еден од најстарите возои кои се во употреба во во Македонија нашата железнициа ги има 21 од кои не се еите активини а некои веќе се толку застарени што би можеле да се продаваат како старо железо.Овај воз 661 у пуштен во употреба од 1960 па понатаму овој воз сеуште се користи во поранешните југословенски републики.
Дизел возот 721 или популарно наречен "Шпански".Е произведен во седумдесетите во Шпанија.
Електричниот воз 461-462"Горбачов" е еден од најновите возови тој се произведивал од 1980-2003.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Возовиве мене ми се најинтересни..
Секогаш кога патувам некаде, гледам да биде со воз..

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
Се возев порано често на релација Скопје - Рајко Ж.Катастрофа е железницава.
Како нај-нај го издвојувам делот кај што се влага во возот пред делот за купиња и вц просторот.Обавезно со затната уста и затнат нос се поминува :pos: Иначе :nesvest:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Јас много си ги поштувам нашите возови зашто можам слободно да спијам да ги дигам нозете на седишта, да пијам внатре било каков алкохол и кога ќе стигнам до кај богомила големиот тунеш што е 7 километри слободно дувам џоинти колку ми чини на К**** и голем поздрав до кондуктерите со кои се шверцам.
Ценовник на шверцање
Тргнување од битола

Бт-пп = 30 денари
бт-велес - 100 денари
бт-скопје= 150 денари

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
јас сум многу чест патник на МЖ на релација Скопје - Богомила

и најубаво ми е у воз.

немој многу да ги ругате за тоа што каснат тоа си е нормална работа ако не касни не е интересно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom