Македонски "Евергрини"

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
[quote="курајбер, post: 6108941, member: 5036"

крстам прво дете по тој што ќе ми ја најде песната на Брајан(, дечко со тетратка - фризура што се врти во круг и не знае што збори) и “Какви Ветрови ме шибале’’ од Славиша Кибровски
[/quote]

:pos:Брајан и беше син на мојата класна во средно. Секој понеделник на класен, на табла ни го пишуваше бројот на некое радио, не ми текнува кое беше и ни викаше да се јавуваме да гласаме за песната на син и - со фамозен наслов „Ќе сВатиш“ ( со В!) :icon_lol:
Ја утепав од барање вчера, ама ја нема

Исто, не знам дали ви текнува на „Бакнувај ме“ од веќе добро познатиот Константин Кајшаров? Имаше некое језиво спотче,ми текнува само на една црна тесна маичка и испружени раце :P

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.715
Поени од реакции
13.422

Моментот во првите 2-3 секунди од видеото.
Временска капсула сосе водителката :icon_lol:

Да не заборавам за Андријана Јаневска - супер глас уште на времето кога ја гледав како се врткаше во МБУЦ.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.121
Поени од реакции
25.536
Саладине, не такви песни. Дај нека ја најде некој од Никола Конзулов-Сакам, сакам, сакам, е баш и не те сакам, ова не е песна за тебе. И од Саша Лаки гореспоменатата. Частам пиво од големите.

P

PewDiePie

Гостин
Леле луѓе што направивте со темава !
Се трескав од земја ко мал на песнава

Ако му текнува на некој како се викаат овие песни,ќе оставам текст а нигде не можам да ги најдам по нетов,ќе го бацам во образ

Првата беше од некоја женска група изгледа дали ИН или БУМ или само женско пееше не ми текнува вака идеше тексот "Сонувам ме следи мојот лик а во мракот слушам шепоти,чудна светлина ме води сон пробувам и да се разбудам како магија од небо силен сјај полна месечина,ме води"

а другава машко ја пее
вака иде "Не постои поголема,понесреќна љубов од нашата...возот го сонам како те зема поврена душа никогаш ќе немаш Елена,моја Елена возот во сонот брзо се губи а срце сака уште да те љуби Елена,моја Елена"

Ако некој ги најде песниве вечна благодарност има од мене

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Саладине, не такви песни. Дај нека ја најде некој од Никола Конзулов-Сакам, сакам, сакам, е баш и не те сакам, ова не е песна за тебе. И од Саша Лаки гореспоменатата. Частам пиво од големите.

Леј да уште ја паметам. Од заебанција и ете ми останала у глава. Вака одеше,

" Сакам, сакам,сакам,
еј баш и не те сакам,
ова не е песна за тебе.
А се заради тебе, е е еве пак се гледа како правам будала од себе"

Ам па ја нема, тргната е:pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Барем темата ја смените во стари глупави песни кои ги слушате и денес. :icon_lol:
За некои песни се смеам и се чудам како може да ви останат во сеќавање и имате желба пак да ги слушате. :rolleyes:
Фали уште XXL - 100% и некои песни од Куку Леле и Мартин Вучиќ да ги ставите. Марјан Стојановски овој веќе го заборавив а не пак песни да му паметам.:pos:
По 10 години може ќе се сетите на Елвир Мекич и Гулабица. :icon_mrgr:

Еве ја мојата листа ја избрале веќе. Повеќето се класични евергрини ама тие не ми ги изело времето, а се што е надвр од оваа листа ми е заборавено и не вреди да се спомнува а не пак да ги слушам. :icon_mrgr:
„Тајно моја“ од Тоше Проески, „Сите мои слики“ од Ареа, „Галебе“ од Верица Ристевска, „Како Вардар“ од Зафир Хаџиманов, „Ивана“ од Кемал Монтено, „Високи штикли и црни чорапи“ од Конкорд, „Еден бакнеж“ од Нина Спирова, „Моја гитара“ од Банкрот блуз бенд, „Дал да плачам“ од Биз Без, „Кажи нешто драга“ од Драган Мијалковски, „Неправда“ од Лева патика, „Сонце за три светови“ од Мики Јовановски – Џафер, „Кажи зошто ме остави“ од Никола Боби Автовски, „Се што сакав по тебе“ од Симеон Гугуловски, „Остани во мене“ од Калиопи, „Осамен“ на Трајче Манев, „Срце тетовирано“ од Трифун Костовски и Александар Митевски, „Љуби ме и главата горе“ од Зафир и Сенка Хаџиманов, „Кога те нема“ од Хелена Благне и „Роза сина“ од Д.Поповски и З. Милосављевиќ

Тука би ја додал и сите песни на Владо Јаневски и Тоше Проески, Свирете ја зајди зајди, Како кучето мое, Кока кола, Многу солзи исплакав, Гитаро моја, Ѕвонат ѕвонат, Признавам, Птицо малечка, Чија си, Ти си песна што ќе трае и 223-305.

А што мислиш, зашто евергрини е во наводници? Зашто не се евергрини во класичната смисла на зборот. Аман, некој чита ли прво мислење во тема деновиве на форумов? Уште химната фали на темава да се стави.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.561
Поени од реакции
87.806
Ова му беше мислам првата песна на Маријанчо :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
А што мислиш, зашто евергрини е во наводници? Зашто не се евергрини во класичната смисла на зборот. Аман, некој чита ли прво мислење во тема деновиве на форумов? Уште химната фали на темава да се стави.
Знам зошто се наводниците и затоа и напоменав дека дел е од мојата листа има ставено и класични евергрини читај поубаво. Просто и едноставно бројот на "евергрини" кај мене е мал и може да ги најдеш во листата.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.136

Пари пари пари се опсесија, живот живот живот на вересија :D
За жал само блуз верзија најдов :pos:

Никако не можам да ја најдам една песна што одеше на МС :D
Сме запамтиле дел од текстот и секогаш се заебаваме :)

Пееа три девојки, од кои едната беше екстремно дебела, а песната мислам дека се викаше ЛА ЛИ ЛА ЛИ ЛА :D
Текстот одеше нешто Ј-А-С И Т-И С-М-Е С-Т-В-О-Р-Е-Н-И ДА СМЕ ЗАЕДНО ЛА ЛИ ЛА ЛИ ЛА :D (цртички има пошто ги кажуваше буква по буква :)) И имаше еден дел кога дебелата пееше СИТЕ МАШКИ СЕ ХОМО ИЛИ ДВОЦЕФКИ :pos::pos: и со прсите поминуваше во стилот на Stayin Alive :pos:

Не беше ова со стаклава од ЕСМ од спотот БИДИ ИН? :D

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610

А ретко некој да ја знае оваа, далеку е од евергрин...а и далеку од се поврзано со музика :facepalm:
(Не можам да го најдам „спотот“)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.121
Поени од реакции
25.536

Пари пари пари се опсесија, живот живот живот на вересија :D
За жал само блуз верзија најдов :pos:

Никако не можам да ја најдам една песна што одеше на МС :D
Сме запамтиле дел од текстот и секогаш се заебаваме :)

Пееа три девојки, од кои едната беше екстремно дебела, а песната мислам дека се викаше ЛА ЛИ ЛА ЛИ ЛА :D
Текстот одеше нешто Ј-А-С И Т-И С-М-Е С-Т-В-О-Р-Е-Н-И ДА СМЕ ЗАЕДНО ЛА ЛИ ЛА ЛИ ЛА :D (цртички има пошто ги кажуваше буква по буква :)) И имаше еден дел кога дебелата пееше СИТЕ МАШКИ СЕ ХОМО ИЛИ ДВОЦЕФКИ :pos::pos: и со прсите поминуваше во стилот на Stayin Alive :pos:

Не беше ова со стаклава од ЕСМ од спотот БИДИ ИН? :D

А Мона Лиза всушност е автопортрет на маж!:pos:

Ексклузив се викаа, а таа дебелата се викаше Арабела. Песната се викаше Ла ли ла ли ла ама ја нема на ју туб.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Оваа од Коки Костовски музиката е одлична, да пееше само некој друг и ќе беше евергрин вистински...
ЧЕКАЈТЕ МАЛКУ ДРУГАРИ !!!

Ова сосема случајно го пиша или?

Пошто Владо Јаневски има песна со ИСТАВА музика и речиси ИСТИОТ текст! :eek:

Ај споредете:

vs.

WTF? Кој кого краде овде? :cautious: Песнава е на албумот кој Владо ги издал у 2007ма...

Владо и оваа ја украл? :eek: Од Коки ?!? :pos:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
WTF? Кој кого краде овде? :cautious: Песнава е на албумот кој Владо ги издал у 2007ма...

Владо и оваа ја украл? :eek: Од Коки ?!? :pos:

Ваљда ја преработил онака со дозвола од автори и изведувачот, зашто е иста и секако дека би приметил некој. Како и да е, ете што значи добар пејач, одма поинаку е. И така уште една песна на Владо која не е негова оригинално. Има ли човеков своја песна бе?

Kajgana Shop

На врв Bottom