Браво за што? Покрила е нормата?Браво Симона!
Бугар ај бе не го дрви, глеј си таму твоја бавча. Цел живот се занимавам со пливање, тој ќе ми кажувал што да сум пишувала. Оди глеј си ги таму допингуваните бугарки.Браво за што? Покрила е нормата?
Правилното е да и кажеш "Честитам".
Да ама Поп Ацев нема да се трка во базен, ќе се трка на 10 км трката на отворена вода, т.е. отворена, импровизирано, во езерото во Хајд Парк.Ако кај атлетичарите нема дилеми, односно единствен кандидат е Кристијан Ефремов (400 метри), кај жените во комбинација се три атлетичарки - Христина Ристевска (400 метри), Александра Спасовска (скок во далечина и трискок) и Ивана Рожман (100 м).
Покрај атлетичарите (се разбира и кошаркарите), шанса да се најде во Лондон има и пливачот-маратонец Евгениј Поп Ацев. Тој в недела (10 јуни) во Сетубал, Португалија, ќе настапи на квалификациската трка на 10 километри во конкуренција на над 60 пливачи од 44 земји. Најдобрите 10 пливачи од оваа трка ќе обезбедат настап во Лондон, како и петтемина најдобри пливачи од петте континенти од земји што претходно немале свои претставници на ЛОИ, што е дополнителна шанса за Поп Ацев.
овај Поп Ацев никој не го спомнува...а ете можи да биди единствениот шо сам ќе си заработи норма претходно имаше најава и за две натпреварувачки во стрелаштво мислам беше ама сепак не му дале бајлд карти оти сме немале успех во тој спорт
Гледам што сакам. И за допингираните макезонци гледам.Бугар ај бе не го дрви, глеј си таму твоја бавча. Цел живот се занимавам со пливање, тој ќе ми кажувал што да сум пишувала. Оди глеј си ги таму допингуваните бугарки..
Па ќе идеа младите т.е до 23 години, и тројца над таа граница, Шуми, :рандом_албанец_кој_земал_кредит: и Илчо.Замислете какво ќе беше чувството сега доколку фудбалериве идеа а?
Шумоликовски легендата....ма што пробувам и јас,не може ни да се замисли
Ти па, пушти го да си заврши дневната норма во дрвење на форумБугар ај бе не го дрви, глеј си таму твоја бавча. Цел живот се занимавам со пливање, тој ќе ми кажувал што да сум пишувала. Оди глеј си ги таму допингуваните бугарки.
и некоја информација за резултатот?Поп Ацев Евгениј утре во 16часот по локално време во Сетубал, Португалија ќе се обиде да завземе едно од преостанатите 14 места кои водат на ЛОИ во Лондон ова лето. Имено утре во 16ч во релативно доста разбранета и исклучително ладна вода(16 степени) настапува претпоследниот македонски спортист кој со изборена норма може да избори пласман на ОИ. За трката се пријавени 61 пливач. Во исклучително силна конкуренција меѓу кои Петар Стојчев, шампионот на 25км од 2009год Валерио Клери(ИТА), светкиот шамион на 1500м Осама Мелули(ТУН). Предност за Поп Ацев може да биде единствено ладната вода што него му одговара а како хендикеп се смета тоа што трклата е релативно кратка а Поп Ацев доста подобро се снаоѓа на мараатоните 15+км. Инаку Поп Ацев отпатува сам за Португалија што претставува доста голем хендикеп бидејќи ќе биде приморан да најде човек кој ќе му асистира таму односно да му дава течности. Како и да е му посакувам среќа која ќе му биде и повеќе од потребна, па зошто да не биде и првиот маратонец во самостојна Македонија кој изборил пласман на ОИ. GL mate!!!