Македонскиот народ да тужи..

• Креатор на темата zlaki
  • Време на започнување
Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
На која основа ќе се поднесе обвинение против лицата во снимките?
Дали одредена снимка докажува извршен криминал?
Дали може да се докаже дека во снимките раговорот не е тролање?
има една друга работа, на пример снимката од тзв бомбата за случајот Нешковски...министерката му кажува на соговорникот ... не можеш да сокриеш убиство... но дали тоа е констатација, прашање или чудење зависи од акцентот... а друга работа е што зборовите не се доказ, па аутентични се и снимките за јадење живи луѓе... а и вистински, не во смисол на канибализам, туку во смисол на притисок и репресии кон политички неистомисленици...
Може да се тужи но за фактите, докажан криминал и тоа конкретно тој што го сторил. Но има и други работи, не може селективно да се третира корупцијата и злоупотребата само на припадници од само една партија на власт а не и од другата и од опозицијата; ако нема застарување, нема и за случаите од предходниот режим. Посебно е корупцијата на локалната власт, а таа е делумно и во рацете на опозицијата.
Не може да бидат коруптивни зделките со Кина, а некоруптивни многу поскапи зделки со фирми од ЕУ... И во двата случаја работата ја изведуваат локални мкд фирми а кајмакот го собира странскиот носител.
Во однос на тоа што е корупција треба да се гледа и штетноста врз државата. Н.п.р. ако во наводно коруптивна зделка цената на 1 километар автопат е 100 а во некоруптивната 200, тогаш и таа втората е проблематична. Т.е. не е битно дали некој земал процент, може и да не земал ништо но направил штета со прескапо решение... друга е работата како и кога некој нему тоа ќе му го надомести. Овакви работи испаднаа во Грција која купуваше премногу прескапо оружје од Германија и Франција, Ципрас тие податоци ги користи за притисок врз ЕУ ( да и го забошоти долгот на Грција)..
Во врска со корупцијата едно не сфаќам, Заев уште пред бомбите се закани дека ќе објави и за случајот Т-Хоме од 2004, докажана работа, со правосудна пресуда на УСА судот кон митодавачите, а иако познати се уште се кријат митопримачите од МНЕ и МКД...

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Ако ме прашуваш мене,јас сите би ги обесил.Од зајко до грујчо.Ама тоа,во сон.А сега во реалноста.

Ако се испостави дека сите снимки не се вистински,нека има избори,нека гласа народ.Нека има дупло повеќе обсевци дипломати и слични фекалии на изборите,за да нема нерегуларности.Ако народот смета дека е лоша гарнитурава,нека ја мења.Ова е реалното сценарио,нели ?

А ти кажи ми,ШТО АКО,пак тепаат ? што правиме тогаш ?

и ПС-кажи ми,пошто си комуњар,зошто зајко нејќе избори ?
Комуњар :pos: Ради "титулата" а? Шегобиец низаеден!
Пак ќе тепаат и уште 20 години и уште 50. Попис до 2100-та нема да напраат, ама затоа до 120 пратенички места ќе стигнат. Е тогаш знаеш што ќе стане пријателе? На народот ќе му прекипе чашата и ќе почне (побрутално од денес) да се јаде меѓу себе. Прво меѓусебе, па тие што ќе останат ќе се завртат кон власта. На никого не му одговара (едино на паторот криминален лоповски) една иста влада 200 години да владее со една држава (чиниш малку открадоа за 9 години).
А ќе се свести народот верувај.
Зајко оти нејќел избори? Кој ми те излажа тоа? Курир? Шител? Нетпрес? Штаб муабет? Не пријателе. Баш на Зајко му требаат избори да се смести во фотељата и да лапне и тој од колачот (ако остана нешто во државната каса), да наполни џебот оти и него веќе не му се живее (ако тебе ти се живее) со 300 евра месец во државичкава.
И оној дел кој СЛУЧАЈНО го прескокнав. Народот ако сметал дека гарнитурава не ја бива нека ја мења. Е тоа е тоа пријателе шо ги ебе нашите кокошки а не е петел! Народов неможе да ја смени гарнитурава, оти овие пуштија корења до Америка! Шуто и рогато партиска извади, со надеж дека од ШТАБ (наместо од АВРМ) ќе им дадат работа на тацна. Бучкуруш им е на сите во главата од овие проклети партии!!! Народот едино ќе избере кој повеќе да го краде, а се додека цела медиумска багра е под палката на власта, опозицијава наша бедна ќе си остане со прстот в уста. Единствено тоа и остана на нашава греотна гарнитура од опозиција , ништо друго...

@Inglourious Basterd
Море прва прилика би го обесил без око да ми трепне. Само нека излезе без обезбедување меѓу народот. Нели има фул поддршка од граѓаните? 90.000 народ, вау! Се плаши од својот народ па оди со обезбедување? Чим 90.000 му излегле на митинг, и 500.000 го гласале на последни парламентарни (а уште "милион" народ неможеле да излезат да го гласаат) чему обезбеџење?

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Пописот не се реализирува поради сосема 10та работа,а тоа се нашите ни драги пријатели-аљбанци.Затоа што,не се 25%.

Колку што ние бегаме,тие бегаат у најмала рака исто од државава.Остануваат само криминалците кои имаат купишта пари,зборам оние со наше државјанство.

За зајко,прво изјави дека не иде,после отиде,така да ништо чудно да изјавил такво нешто.Сепак ќе причекаме официјална изјава на Хан или како и да се викаше.

За снимките не кажа ништо ? :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
@Inglourious Basterd
Море прва прилика би го обесил без око да ми трепне. Само нека излезе без обезбедување меѓу народот. Нели има фул поддршка од граѓаните? 90.000 народ, вау! Се плаши од својот народ па оди со обезбедување? Чим 90.000 му излегле на митинг, и 500.000 го гласале на последни парламентарни (а уште "милион" народ неможеле да излезат да го гласаат) чему обезбеџење?
Во право си. Само ненормални и политичари што изгубиле контакт со реалноста имаат обезбедување. Премиери па уште помалку. Кај се чуло и видело премиер да има обезбедување? Бунуел, што би рекол тој шефот на кабинетот негов. Уште еден доказ дека човекот мора да си замине и на негово место да дојдат политичари што разбираат политика и премиери што нема да имаат обезбедување.

Ама, ако веќе си решил да го бесиш, зарем едно обезбедување ти е проблем?

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
има една друга работа, на пример снимката од тзв бомбата за случајот Нешковски...министерката му кажува на соговорникот ... не можеш да сокриеш убиство... но дали тоа е констатација, прашање или чудење зависи од акцентот... а друга работа е што зборовите не се доказ, па аутентични се и снимките за јадење живи луѓе... а и вистински, не во смисол на канибализам, туку во смисол на притисок и репресии кон политички неистомисленици...
Може да се тужи но за фактите, докажан криминал и тоа конкретно тој што го сторил. Но има и други работи, не може селективно да се третира корупцијата и злоупотребата само на припадници од само една партија на власт а не и од другата и од опозицијата; ако нема застарување, нема и за случаите од предходниот режим. Посебно е корупцијата на локалната власт, а таа е делумно и во рацете на опозицијата.
Не може да бидат коруптивни зделките со Кина, а некоруптивни многу поскапи зделки со фирми од ЕУ... И во двата случаја работата ја изведуваат локални мкд фирми а кајмакот го собира странскиот носител.
Во однос на тоа што е корупција треба да се гледа и штетноста врз државата. Н.п.р. ако во наводно коруптивна зделка цената на 1 километар автопат е 100 а во некоруптивната 200, тогаш и таа втората е проблематична. Т.е. не е битно дали некој земал процент, може и да не земал ништо но направил штета со прескапо решение... друга е работата како и кога некој нему тоа ќе му го надомести. Овакви работи испаднаа во Грција која купуваше премногу прескапо оружје од Германија и Франција, Ципрас тие податоци ги користи за притисок врз ЕУ ( да и го забошоти долгот на Грција)..
Во врска со корупцијата едно не сфаќам, Заев уште пред бомбите се закани дека ќе објави и за случајот Т-Хоме од 2004, докажана работа, со правосудна пресуда на УСА судот кон митодавачите, а иако познати се уште се кријат митопримачите од МНЕ и МКД...
а најбитното што го кажа-е дека он е најприслушкуван,и функционери на сдсм,неистомисленици на оваа диктатура.

Тоа е нешто што ме чуди како сите го забораваат...а гледаме на снимките кој е сниман.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Во право си. Само ненормални и политичари што изгубиле контакт со реалноста имаат обезбедување. Премиери па уште помалку. Кај се чуло и видело премиер да има обезбедување? Бунуел, што би рекол тој шефот на кабинетот негов. Уште еден доказ дека човекот мора да си замине и на негово место да дојдат политичари што разбираат политика и премиери што нема да имаат обезбедување.

Ама, ако веќе си решил да го бесиш, зарем едно обезбедување ти е проблем?
Обезбедувањето најмал проблем. Испраните мозоци се проблемот во државава ко ќе видиш...
Е за 2.000.000 (дали сме и толку) неам јаже.
А за други политичари не ме интересира. Во Македонија (земја во која од ден во ден е се по розово) живеам. И зборам за премиеров ни наш. Нели тој се фали уживал во незнам ти колку поддршка од стотици илјади, милион народ (дали сме и толку, половина од нив забегаа по светов, најдоа спас од оној што го гласаа) го поддржувал? Или оптичка варка беше се она што ни го сервираше Шител ТВ и остали провладини медиуми изминатиов период?

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
аиии зошто му е обезбедување....муабетот на Стево,зошто не седнал грујо на плоштад да се напие кафе без обезбедување :pos::tapp:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Обезбедувањето најмал проблем. Испраните мозоци се проблемот во државава ко ќе видиш...
Е за 2.000.000 (дали сме и толку) неам јаже.
Толку беше од бесење, а? Сега малце на патетизирање. Тоа се тие осцилации. :pos:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Толку беше од бесење, а? Сега малце на патетизирање. Тоа се тие осцилации. :pos:
Кад јебал нек јебал. Кога го усравте форумов со политика, си треба малку и осцилации...
Инаку неопределен сум али сорос ме финансира да се контрам со тебе. Да не ме сфатиш погрешно.[DOUBLEPOST=1433978975][/DOUBLEPOST]
аиии зошто му е обезбедување....муабетот на Стево,зошто не седнал грујо на плоштад да се напие кафе без обезбедување :pos::tapp:
Во Идризово ќе го пие следното кафе, не на плоштад. Тоа биди сигурен.

Едит: ја па на кој реплицирам :facepalm:

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Кад јебал нек јебал. Кога го усравте форумов со политика, си треба малку и осцилации...
Инаку неопределен сум али сорос ме финансира да се контрам со тебе. Да не ме сфатиш погрешно.[DOUBLEPOST=1433978975][/DOUBLEPOST]

Во Идризово ќе го пие следното кафе, не на плоштад. Тоа биди сигурен.
зависи како ќе им отсвири европа и сад.Можда и зајко ќе го пие,ништо не се знае.

За двајцата шансите се 50-50

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Инаку неопределен сум али сорос ме финансира да се контрам со тебе. Да не ме сфатиш погрешно.
Полека де, кој те праша кој те финансира? Јас само те храбрам да си ја исполниш желбата и да го обесиш Грујо. А ти само изговори наоѓаш. Што, да не сакаш некој друг за тебе да го обеси? :pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
Посебно поглавие од тзв бомбите се големите тајкунски фирми... тие фирми не се слуги на власта туку обратно, власта е нивен инструмент. Се работи за огромни пари кој се префрлени во други држави, во сестрински компании. Нивниот повеќе децениски криминал е легализиран со нашиот закон за трговски друштва, а кој овозможува соопственикот на 51% гласови во акционерско собрание ( не сопственост) да прави што сака и да не дава дел од добивката на малите акционери. Посебна улога во ова имаа т.н.р. блок трансакции, издавачот на акции носи одлука за продавање и купување на сопствени акции но тоа не се одвива со наддавање туку со договорени трансакции и се испумпува добивката кон лица блиски на менаџерот. Инаку овакви блок трансакции се вообичаени само при превземања на фирми, а кај нас нема превземања туку се прават како редовна работа. Посебно е смешно кога транзиционите тајкуни ќе се обратат во јавноста и ќе изигруват некој филантропи.
Едно од најексплоатираните поглавја беше и пренамената на урбанистичките планови и доведување на истата во корелација со наводен криминал. Но да не се заборави дека ујдурмите со урбанистичкиот план се од постар период, ги имаше и во комунистичкиот перииод ( таму за обезвредување на приватен имот на граѓаните) а добија замав со развојот на урбаната мафија во 80-тите. Типичен случај е градски парк, масовна урбанизација на Охрид и Водно, а последнава е исто така од поодамна. Никој не постави прашање за стекнатиот недвижен имот со криминалната приватизација пред 24 години, а кога многумина приватизираа недвижнини по цена на кречење ... и тие истите сега се згрозуваат ако некоја островска компанија купила плац на Водно по 90 евра/м2 што и не е малку ако се земат трошоците и проблемите на евентуална градба таму.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.699
Пак ќе тепаат и уште 20 години и уште 50. Попис до 2100-та нема да напраат, ама затоа до 120 пратенички места ќе стигнат. Е тогаш знаеш што ќе стане пријателе? На народот ќе му прекипе чашата и ќе почне (побрутално од денес) да се јаде меѓу себе. Прво меѓусебе, па тие што ќе останат ќе се завртат кон власта. На никого не му одговара (едино на паторот криминален лоповски) една иста влада 200 години да владее со една држава (чиниш малку открадоа за 9 години).
А ќе се свести народот верувај.
Народот полека почнува да се свестува. Се ближи денот кога на народот ќе му прекипе чашата и ќе си премине во вемеро. :D

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Полека де, кој те праша кој те финансира? Јас само те храбрам да си ја исполниш желбата и да го обесиш Грујо. А ти само изговори наоѓаш. Што, да не сакаш некој друг за тебе да го обеси? :pos:
Дефинитивно енд оф дискашн со тебе...
Ако во оваа мизерна држава ти се живее невработен живеј си шо да ти кажам :D[DOUBLEPOST=1433980483][/DOUBLEPOST]
Народот полека почнува да се свестува. Се ближи денот кога на народот ќе му прекипе чашата и ќе си премине во вемеро. :D
Нека си премине. Ако чекаат од нив леб, ќе дочекаат :D
А инаку првиот дел што си го болдирал, го дочита? Или дочита до онаму до каде ти одговара?

Kajgana Shop

На врв Bottom