Македонска фудбалска репрезентација

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Што му фали на Богатинов да игра стартер?
И кога ќе им текне дека доста им е репрезентативен фудбал на некои играчи?
И кога ќе им текне да го сменат Јонуз?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
jas koga vi vikav deka irska 1998 ja pobedivme na sre'a so dva penala vie me napadnave.

dodeka ne se smeni ffm nema da napredne fudbalot zasto tie ne dopriensuvaat da se razvie ligata i klubskiot fidbal, da ima silen vardar i togas ke ima silna repezentacija.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што му фали на Богатинов да игра стартер?
И кога ќе им текне дека доста им е репрезентативен фудбал на некои играчи?
И кога ќе им текне да го сменат Јонуз?
Ова ни мене не ми е јасно. Во сите други репрезентации повеќето фудбалери кога веќе ќе направат 30тина или ќе го достигнат зенитот сами си заминуваат за да ослободат место за другите. Кај нас како за инат играат.

--- надополнето ---

jas koga vi vikav deka irska 1998 ja pobedivme na sre'a so dva penala vie me napadnave.

dodeka ne se smeni ffm nema da napredne fudbalot zasto tie ne dopriensuvaat da se razvie ligata i klubskiot fidbal, da ima silen vardar i togas ke ima silna repezentacija.
Како не, на среќа. Кога играа со рацете во шеснаесетник зошто да нема пенал за нас, па и 3 да беа? И пеналите се дел од играта, дај да не се судат тогаш. Мечеви се решавале со по еден пенал и 1-0, па никому ништо.

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Катастрофа... Ирците играа бедно... ама ние бевме бетер... Греота е против ваков противник да не постигнеш добар резултат.... И... да... Стратев за селектор!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ова ни мене не ми е јасно. Во сите други репрезентации повеќето фудбалери кога веќе ќе направат 30тина или ќе го достигнат зенитот сами си заминуваат за да ослободат место за другите. Кај нас како за инат играат.

А уште понејасно е како се очекува максимум од истите кои во своите клубови имаат минимална минутажа.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

--- надополнето ---

Како не, на среќа. Кога играа со рацете во шеснаесетник зошто да нема пенал за нас, па и 3 да беа? И пеналите се дел од играта, дај да не се судат тогаш. Мечеви се решавале со по еден пенал и 1-0, па никому ништо.
епа кажи кога од игра сме дале 3 гола преотив ирска, англија, шкотска, холандија, и слично?

луѓше ние сме малта што не го сватите тоа?

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Ирците играа толку бедно и мизерно што мислам дека македонија е едниствената репрезентација што може да изгуби од таква ирска ... и да НУРЕДИНОВСКИ треба да се откаже од фудбалот дефинитивно:kesa::tapp:

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Не ја заборавај и Албанија која верувам играм катастрофално за око, немаат ниеден попознат фудбалер, играат дефанзивно, со тактитка да не се прими гол, А ВЕЌЕ ОСВОИЈА 8 БОДА!!! Па можда и тоа е едниствената шасна за неспособните екипи како нас, еве на пример како Грција шо напрај, абе исклучиво дефанзивно со 5 во одбрана, со груба, цврста игра па макар на сите натпревари да изиграме 0-0 ќе биде поголем успех отколку вака да се бламираме. Така барем 10 сигурни бода освојуваме :pos:
Ја гледаше ли утакмицата со Белорусија денеска, за вака јавно да се бламираш?
Албанија требаше најмалку 3-0 да победи, и во ниту еден момент не играше дефанзивно, туку перфектно изигра на средината на теренот...

Но што се однесува до некој успех, лично мислам дека тешко ке биде...

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Имало скаути од Арсенал, го гледале Нурединовски ...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

--- надополнето ---

За 1998 точно е дека ја победивме на среќа Ирска освен пеналите Христов од 20 метри даде гол под пречка... Имаше многу контроверзии за пеналите барем пристуствував на мечот. На крај такво славење мислам дека ретко кој доживеал на репрезентативен настап на Македонија. Сега тоа не е ни важно ама тоа што сега е потребно се клучни реформи пред се во ФФМ да се тргнат од фотељи господата што фатија пајажина па после да се дозволи работа на некој стручњак од надвор што ќе има капацитети да им пренесе и на играчите дека се игра со душа за репрезентација и дека треба да се размилсува победнички а не да се задоволуваме со нерешен резултат без разлика со кого играме!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Имало скаути од Арсенал, го гледале Нурединовски ...
Сериозно ова :pos: :pos: Ja ни за Миравци не би го ставил да брани

--- надополнето ---

Следната во Јуни пак со Ирска... Е тогаш се надевам ќе бидеме реформирани и полека да почнеме да се припремаме за следни квалификации за СП 2014. А да и ако може да се разбијат олигарсите во ФФМ
Oвој муабет одамна се збори, и пак ништо..Ќе се реформираме ние , кога Хари ќе испушти конци сам, а овака ни Гадафи не го трга

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
А прашај го како ќе заврши Албанија-Белорусија да видиш колкав патриот ќе е :icon_lol:
moe mislenje

1-0 FT ..

Ke zboruvame vo 22.00 pozz

Ova e sport neli , ne zamarajte so toa patrioti ovo ono :D bese samo moe mislenje okolu natprevarot .. ne znaci nisto toa . :D
Albania 1:0 Belarus :baeh:

Irska 2:0 Makedonija !
za malku , 2-1 FT :drk:

П

Паспарту

Гостин
Стручњаков утре ќе каже дека сме немале среќа, не сме заслужиле да изгубиме, ама сепак имаме шанси за пласман доколку ја победиме Ирска на домашен терен (ПАМТЕТЕ ГИ ЗБОРОВИВЕ).

За натпреварот што да се каже, Ирска заслужено победи, никој не ни е крив што не можевме денес една ваква Ирска да совладаме. Зборот КАТАСТРОФА за да се опише нашата одбрана е мал, такви грешки ни играчите на Фљамуртари не прават. ОЧАЈ, БЕДА, МИЗЕРИЈА! Под итно оставка да поднесе дегенот Јонуз, а по него и цела неписмена тајфа од ФФМ!!! Време е за сосема нова репрезентација, репрезентација која ќе се смени од корен!

Го донесоа фудбалот на рамниште на оној од Андора и Фарски Острови... Сите напредуваат, само ние назадуваме, но не за џабе викаат, спортот е одраз на луѓето што ја водат државата.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Единствено респект за Тричко, искрено. Има уште некои кои заслужуваат пофалби, ама Тричко некако многу ми се двое. Јес да промаши добра шанса за 2-2, ама јебига тоа е тоа.

И не ви е нешто чудно на утакмицава??? Пандев не се повреди ебаго...

Kajgana Shop

На врв Bottom