Македонска берза

Член од
5 октомври 2013
Мислења
27
Поени од реакции
68
ИДЕ ДУНАВ !

Па и да погинеш, ако знаеш ќе се спасиш. Ова е тој Дунав што Ние постарите инвеститори ги учиме помладите дека ќе се деси. Заради Дунав се гледаат финансиски показатели , биланси , па ме интересира мислења , анализи , кое е дното ? на која цена би се задржале акциите , кои акции се преценети и најмногу ќе се тумбаат , како да се задржи капиталната добивка на дигитрон кога се пресметува што топли околу срцето ?!? Аaaaa ???

Член од
12 март 2009
Мислења
20.770
Поени од реакции
16.997
Падна уса доларот , ама и нафтата, па и МСЕ....
А цените во нашите Маркети ??

Член од
1 февруари 2016
Мислења
311
Поени од реакции
272
@мијакк
Најмногу празен од, и можност за корекција има пред се кај Алкалоид, најпреценета акција по сите параметри, ништо чудно да се стабилизира на - 20% од просечната 30 која ја достигна. Има пад и кај мпт, но тоа брзо ќе поправи со резултатите од 4к кои ќе бидат најдобри од сите квартали 2024. Нлб исто простор за корекција, но со помал интензитет, - 10% од врвот ~ 59,60к. Стб е на точка на реална вредност, тука сосема мали амплитуди, за надолу не е, а за нагоре на подолг рок, краткорочно тоа е плафонот на вредноста 2800. Кмб, со простор за корекција од најмал процент, од банките сите параметри се на нејзина страна, пред се одличниот резултат и суперликвидноста. Корекција максимална 5 % од врвот ~ 31к. Реплек со предиспозиции за раст, од оваа сума 10% плус, во брзо време. Уни банка, претпоставка дека е излезена од дупка, и ако покаже резултат, добар раст за годинава, бидејќи е потценета

Последно уредено:
Член од
7 март 2023
Мислења
64
Поени од реакции
59
Ако. Како инаку ќе купиме евтини акции.

Реално, двава нагли раста беа без реална поткрепа.
Би рекол фондови вбризгаа многу пари или едноставно искешираното од блоковите од МТУР.
KMB, ALK, TNB... отидоа нагоре вон секоја памет.

1738673105691.png

Член од
8 октомври 2019
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво на сите на овој форум. Не сум се пријавил многу години, но сега имам што да ве прашам. Дали вреди да се купи акција на МАКСТИЛА....фала ви на сите за одговорите и поздравите....

Член од
31 август 2017
Мислења
264
Поени од реакции
187
Здраво на сите на овој форум. Не сум се пријавил многу години, но сега имам што да ве прашам. Дали вреди да се купи акција на МАКСТИЛА....фала ви на сите за одговорите и поздравите....
Vo pricip kaj metalurgijata postoi ciklus ....3-4 godini minus da 5tata naplakas za site godini vo jaka pozitiva... stil raboti ok i vo godinive koga zelezarijava i ne e na nivo ali posle vojnava vo ukraina po moe licno viduvanje bi trebalo narednite nekolku godini da ima eden procvet na istava industrija ....ako vo ludata 2007ma stil fati 900den po akcija sega e na 150 ....onolku po kolku duferko i minco kriminalecot ja platija ....nataka bidi pameten vo odlukata

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
2.385
Своевремено ги пишував овие работи тука. Некој знам дека се качија. некои не на возот.

Но знам дека типов се качи на возот по само минути муабет:

Член од
1 јануари 2013
Мислења
45
Поени од реакции
25
Заврши сагата околу Македонијатурист ? Го нема веке Доне, стапија на сцена новите играчи Промедика и Чеза Комерц, или ке биде тек је почело;)

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
2.385
Ова е еден од најважните концепти. Асиметричното инвестирање. На македонска берза, тековно за ова има многу малку можности.

Kajgana Shop

На врв Bottom