Другар ми, работи таму и поседува како награда од фирмата.Поседува некој Телса?
Еве СТБ во задната година нема исплатено дивиденда па сепак цената е повисока него ланиDodeka da docekate dividenda od PKB,nie ke si gi isplatime akciite so P/E 6-7.Site znaeme deka akcijata ne raste zasto sto ne dava dividenda i poradi sopstvenicka struktura. I UNI ima nizok P/E pa nikako da mrdne od 2300-400,zatoa sto ne dava dividenda.Eden covek tuka na forumot dade mnogu ubav primer so negovite vlozuvanla voTNB. I pad na istata akcija koga objavija deka naredniot period nema dividenda.Sakam da kazam deka i pokraj niskite P/E ,P/B cenata na akcijata e direktno zavisna od isplatena dividenda.
Стопанска исплати дивиденда за половина од 2018 год.Еве СТБ во задната година нема исплатено дивиденда па сепак цената е повисока него лани
2019 има 0 дивиденда исплатено. Прашање е ДАЛИ ке исплати дивиденда оваа година, и колку.Стопанска исплати дивиденда за половина од 2018 год.
Не си баш во право. Од добивката во 2018 год, очекуваната дивиденда “по правило“ се исплаќа во 2019. Стопанска банка исплати авансна дивиденда во декември 2018, од добивката што ја имаше во првите 6 месеци од 2018 год. Таа добивка беше ревидирана и како што јас знам имаше одобрување од НБРМ да се исплати. Така, да тоа што вообичаено го очекувавме во 2019, го добивме дури и порано, во декември 2018. Инаку одлуката да не се даде дивиденда од втората половина на 2018, мислам дека беше правдана со зголемување на капитална адекватност. Тоа се заврши, и сега во 2020, барем моите очекувања се дека дивиденда ќе има. Порастот на цената на акцијата кажува дека и други имаат исти/слични очекувања.2019 има 0 дивиденда исплатено. Прашање е ДАЛИ ке исплати дивиденда оваа година, и колку.