Значи да ја чекаме ТНБ на 79К?Fers i Tnb so slicna dividenda 17XX, a razlika vo cena 79 vs 17 K
Jas razbiram ocekuvanja razvoj ova ona...ama sto e mnogu mnogu e
Pa ili toa ili Fers da pocne da deli dividenda 7900. Ama dali nekoj veruva deka ke doziveeme takov den?Значи да ја чекаме ТНБ на 79К?![]()
Одличен предлог. Оваа шитарија треба да помогне да се организираме. И јас имав идеја и за овој случај и за сите наредни и разговорав со еден корпоративен адвокат и тој сака да се приклучи и да помогне во нешто како Здружение за заштита на правата на малцинските акционери.Дешки, имаше муабети да се организира средба, па еве сега се отвара прилика со срањево во Пекабеско. Предлагам во недела околу 11 саат кој има акции во ПКБ да се видиме некаде у центар да испиеме по едно кафе/пиво и да видиме шо како. Повикот секако е отворен и за сите други. Кликнете фејв кој е заинтересиран и утревечер ќе пишам конкретно инфо
Jas gi prodadov i preporacuvam na sekoj da gi prodade.Здраво , знам дека е глупо можда прашањево ама не се разбирам. Имам нешто акции во ОКТА, дали има надеж според вас поискусните уште да оди нагоре , па да речеме и дупло или тешко . Знам дека не може во целост и сигурно да се предвиди , но сепак некои насоки.Фала![]()
Тие 12 месеци сметаш дека течат?Jas gi prodadov i preporacuvam na sekoj da gi prodade.
Vakvi euforii na MSE se slucuvaat ednas u 10 godini i ne traat poveke od 12 meseci. Zlatna sansa
Во пракса МСЕ постои 15-18 години. Така да имаме доволно историја за да видимеJas gi prodadov i preporacuvam na sekoj da gi prodade.
Vakvi euforii na MSE se slucuvaat ednas u 10 godini i ne traat poveke od 12 meseci. Zlatna sansa
Судејќи по валуациите и растот на добивката(минус овој квартал) и макроекономијата...груба проценка за мби 10 за 10 години е од 7000 до 15000 барем во еден момент.A posle 12-te meseci sto bi bilo? Pak mbi 10 na 1750 slednata decenija?!
Boomot od 2007-8 i segasniov rast imaat razlicna genetika![]()