Македонска берза

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Moze li nekoj da pojasni dali treba da prijavuvame kapitalni dobivki, bidejki osloboduvanjeto vazese neli do kraj na 2018.?
http://emagazin.mk/vesti/vest/44996
законот за ослободување важи до крајот на оваа година, пријавување дури 2020. Дали треба приходите кои се ослободени да се пријават без да се плати данок тоа е друга приказна која ни во ујп не ја знаат.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Koga se ocekuva bilansot na TNB? Do sega okolu 380 akcii se pominati po 13350, nekoj stvarno ocekuva odlicni rezultati sto licno mislam deka i ke bidat takvi.
Тоа што нема речиси никакво движење во последните 2 недели е доказ дека не истекуваат информации за резултатот од институцијата.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Тоа што нема речиси никакво движење во последните 2 недели е доказ дека не истекуваат информации за резултатот од институцијата.
Јас очекувам да биде над 1300 бруто, +/- некоја статистичка грешка.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Има ли конкретно пусулче црнонабело каде го пишува тоа ослободување??

Како што ми стои решени се да збираат арач АСАП...

законот за ослободување важи до крајот на оваа година, пријавување дури 2020. Дали треба приходите кои се ослободени да се пријават без да се плати данок тоа е друга приказна која ни во ујп не ја знаат.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
435
Поени од реакции
537
Има зголемен промет последниве 2 недели. Еве и денес досега близу 800...

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Završi diskontot kaj PPIV :)
Odime 50k za kratko vreme.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Toma mislis na dividendata od TNB. 1300+?Jas mislam deka ke bide 1400+ NETO
Ако ја исцедат како стопанска може и 2200 да дадат, ама оваа година уште ќе одат со помала дивиденда, па следната да експлодира над 2000, мислам дека нема да ја продадат до 2020г мора да ја држат цената висока.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ti dur objasnuvas koja kolku I kade nekoj denes jako udril na TNB kako da znae nesto poveke .Ako se izmocavte od sreka so 15 na KMB sto li ke bide so 30+ na TNB ???

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332
Што бидна со подфорумот за Македонска Берза?
Ликови како Премиер ќе си имаат тема за ТПЛФ и до мила волја нека постираат таму без да замараат на останатите ;)
Озбилно! Далеку е попрактично, попрегледно, ќе се развијат многу теми, дискусија, плус МСЕ е повторно "во мода", навистина заслужува подфорум:oeoeoe:

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Odlicno "resenie"! Stvarno mnogu se smara so se i seshto i postovi na kilo, a nisto konkretno, abe kako vi tekna ?!
P.S.Cekaj da vidime dali se site golemi patriotcinja na broj so dopagjanje ili vekje za vrska i ljubov se raboti,
Aaaa falat nekoi, po nekoj nov, ej :vozbud:

Член од
2 октомври 2017
Мислења
167
Поени од реакции
209
Odlicno "resenie"! Stvarno mnogu se smara so se i seshto i postovi na kilo, a nisto konkretno, abe kako vi tekna ?!
P.S.Cekaj da vidime dali se site golemi patriotcinja na broj so dopagjanje ili vekje za vrska i ljubov se raboti,
Aaaa falat nekoi, po nekoj nov, ej :vozbud:
Еве го, се јави Премиер! Дечкоо, со погрешниот ник си најавен. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Ne be taman si e eve me pak, vie decki kolku ste, se zaigravte nesto nebare Halkidiki ili pak nesto ne e jasno? :brlav:

Shto ima na MSE? uste prazni muabeti?
Aj dobra zabava, pa ako ima nesto slobodno prasajte.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom