Македонска берза

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Treba da izleze izvestajot od tretiot kvartal (ako ne e izlezen vekje) koj se ocekuva da bide pozitiven i so toa kje se zgolemi sansata za dividenta. So prvite dva izvestai ja nuliraa zagubata, so slednive dva treba da pokazat pozitiven rezultat i da dadat dovidenta posto toa im e pretposlednata sansa da go zadrzat MP.
Posle 10 godini katastrofalni rezultati MPT da izdade pozitivni rezultati. Dali i stavile karmin na prasicata pa sega ke ja prodavaat.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Нешто спремаат власиве

Комерцијална банка АД Скопје известува дека г-н Хари Костов, Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор, се стекна со 1.000 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Исто така, г-н Горан Антевски, Член на Надзорниот одбор, се стекна со 700 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Чудно е што Хари и Горан не купиле акции на 2400 (ако не и пониско), иако пред сите други ја имале информацијата за подобрениот финансиски извештај на КБ.
Чекале да се накачи на 2800, па да одлучат да инвестираат. :sneaky:

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Чудно е што Хари и Горан не купиле акции на 2400 (ако не и пониско), иако пред сите други ја имале информацијата за подобрениот финансиски извештај на КБ.
Чекале да се накачи на 2800, па да одлучат да инвестираат. :sneaky:
сакаат да покажат дека и на 2800 е окдасе купува :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Претпоставува дека има некои правила за тргување за луѓето на вакви позиции

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Што да се каже за билансот на Тутунска

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Интересно ептен слабо растеше пред извештајот, а и денес немаше трансакции. Не верувам толку во тајност да беше денес објавениот резултат.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Интересно ептен слабо растеше пред извештајот, а и денес немаше трансакции. Не верувам толку во тајност да беше денес објавениот резултат.
Фокусот е моментално на други банки, ОХБ, СТБ и КМБ.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Епа изгледа има овде процедури во Банката до кој се стигнуваат податоците од финансиските извештаи, не е како во КБ каде и практикантите ги знаат информациите од извештаите пред да бидат објавени. :lut:

Баш ме интересира како размислувате бидејќи еве скоро цените на акциите се 2 акции од ОХБ = 1 акција од НЛБ.

И двете имаа позитивни извештаи? Што би обрале вие за инвестирање?
Да поседувате 100 акции од TNB или 200 од OHB??

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Баш ме интересира како размислувате бидејќи еве скоро цените на акциите се 2 акции од ОХБ = 1 акција од НЛБ.

И двете имаа позитивни извештаи? Што би обрале вие за инвестирање?
Да поседувате 100 акции од TNB или 200 од OHB??
Лошо ја правиш математиката, 4 акции ОХБ = 1 акција од НЛБ.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Не знам баш. На извештајот од 6 месеци бев малку скептичен, ама еве сега пак исправката на вредност е доста мала. Во секој случај и пред извештајот во споредба со КМБ да речеме НЛБ беше потценета.

100 акции се многу за мене речиси од секоја компанија, можеби не од Попова Кула :)

Ќе видеме во понеделник, ама раст под 5 проценти би бил надвор од здрав разум што и го нема многу на МСЕ

Kajgana Shop

На врв Bottom