Македонска берза

Член од
4 септември 2013
Мислења
79
Поени од реакции
27
Читај ме убаво... До пред 2 недели P/E беше 2.50, и на тоа ниво беше долго време.

Пишувам дека се потценети, но тој коментар се должи за растот на сите банки во еден ден со над 3%. А тоа се случи веднаш по потпишувањето на Пржинскиот договор.
Entschuldigung!

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Znam deka OHB. e seuste eftina ama ovaa cena od 2886den. za tolku kratok period veke mi lici na manipulacija na fondovite i navlekuvanje.Siguren sum deka ke ima nadolna korekcija za 8-10%.Prisetete se samo kako pred 2-3. meseca ILIRIKA ja diktirase t.e. manipulirase cenata bas na OHB.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.312
Поени од реакции
2.377
Znam deka OHB. e seuste eftina ama ovaa cena od 2886den. za tolku kratok period veke mi lici na manipulacija na fondovite i navlekuvanje.Siguren sum deka ke ima nadolna korekcija za 8-10%.Prisetete se samo kako pred 2-3. meseca ILIRIKA ja diktirase t.e. manipulirase cenata bas na OHB.
Мојата поента, само не сакав да бидам толку конкретен и транспарентен.

Член од
4 септември 2013
Мислења
79
Поени од реакции
27
Како ги израчуна тие 8-10%? - Или тресеш бројки од ракав за да звучиш поуверливо? :)

Не можам да се присетам како ILIRIKA ја манипулирале цената - те молам просветли не.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Преку 2000 продадени акции на ОХБ во еден ден, ова не ми изгледа како купување од ситните риби

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Alejandro treba da znaes deka rabota na brokerite e da ja prilagoduvaat cenata na akciite na nivnite momentalni potrebi odnosno bid/ask.Toa e apsolutno legalno i legitimno pravo na brokerite pa duri i na fizicki lica so podlabok dzeb.NA toa mislam koga vikam ''manipulacija". Sto se odnesuva na toa zosto 8-10%, toa e zatoa sto so tolku moze da se kaci odnosno spusti cenata so tie brokerski finti.Ti mozes da pravis kakvi sakas finti ama ako akcijata vredi 1000den.ne mozes da ja prodades za 5000 pa bidi odWall street broker ako sakas, tuku mozes da ja kalemis za naivkovci okolu 10%.TOLKU OKOLU TOA sto e t.n. manipulacija-legitimna brokerska umesnost.Drugo sto treba da znaes e deka sekogas koga se prodava ili kupuva golema kolicina akcii vo igra se fondovite , a tie imaat mnogu pari i mozat da izgubat na 10% od akciite za da dobijat na ostanatite 90%.Sekogas koga igraat golemite plakaat malite,alcnite i naivnite.Ne znam vo koi spagjas ti.E pa za bez pari tolku soveti!!!!!!:tapp:

Член од
4 септември 2013
Мислења
79
Поени од реакции
27
Alejandro treba da znaes deka rabota na brokerite e da ja prilagoduvaat cenata na akciite na nivnite momentalni potrebi odnosno bid/ask.Toa e apsolutno legalno i legitimno pravo na brokerite pa duri i na fizicki lica so podlabok dzeb.NA toa mislam koga vikam ''manipulacija". Sto se odnesuva na toa zosto 8-10%, toa e zatoa sto so tolku moze da se kaci odnosno spusti cenata so tie brokerski finti.Ti mozes da pravis kakvi sakas finti ama ako akcijata vredi 1000den.ne mozes da ja prodades za 5000 pa bidi odWall street broker ako sakas, tuku mozes da ja kalemis za naivkovci okolu 10%.TOLKU OKOLU TOA sto e t.n. manipulacija-legitimna brokerska umesnost.Drugo sto treba da znaes e deka sekogas koga se prodava ili kupuva golema kolicina akcii vo igra se fondovite , a tie imaat mnogu pari i mozat da izgubat na 10% od akciite za da dobijat na ostanatite 90%.Sekogas koga igraat golemite plakaat malite,alcnite i naivnite.Ne znam vo koi spagjas ti.E pa za bez pari tolku soveti!!!!!!:tapp:
Ти благодарам, сега ми се појасни работите.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Може по грешка наместо на сметка на министерство за финансии парите од еврообрзницата да ги префрлиле на сметка на Охридска. :D
Може, Сосиете е еден од потписниците на обврзницата :)

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.312
Поени од реакции
2.377
Неверојатен раст од 41,25% за неполн месец. Без нити една ценовно-чуствителна информација во тој период.

Едвај ги чекам полугодишните извештаи.[DOUBLEPOST=1469612610][/DOUBLEPOST]Се појавија еден куп продавачи на оваа цена, а првиот реален купувач е на 2650.

Последно уредено:
Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
OHB. veke po ekonomskite parametri opasno se doblizuva do STB.So denesna cena veke ima P/E 3.49, a STB e na P/E 4.1a ovaa ne e seks ovde i goleminata e vazna.HA-HA:Кезец:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
После толку години пратење и јас конечно се вклучив во тргувањето со акции, со мал почетен влог од 20к денари

Kajgana Shop

На врв Bottom