Опа, пријатно изненадување од власите, отиде КМБ над 2500.KMB , dividenda 125 den. po akcija.
Ако паднат под 2.000 би купил од двете, по овие цени ми се на холд. ОХБ има потенцијал на подолг рок, откога ќе го исплатат субординираниот долг, за пократки инвестиции КМБ ти е подобра ради ликвидност и дивидендна политика. Зависи како планираш да инвестираш.Branchez sega koga KMB. i OHB. se recisi izednaceni koja od bankite bi kupil ?
Зоранчо Митровски, сопственик во штипската групација „Езимит“ – најголем поединечен акционер во „Бетон Штип“ (преку „Езимит Инвест ДООЕЛ“) е предложен за нов член на Надзорниот одбор на „Комерцијална банка“, пишува во предлог одлуката на претстојното собрание на акционери на една од најголемите македонски деловни банки што треба да се одржи на 23 март годинава.Преку еден понеделник ли ги објавуваат имињата на партнерите во блок трансакциите. Баш ме интересира кој заработи преку 10% за 2-3 дена од акциите на Комерцијална.
Ova mi lici kako da vleze familijata u KMB...Зоранчо Митровски, сопственик во штипската групација „Езимит“ – најголем поединечен акционер во „Бетон Штип“ (преку „Езимит Инвест ДООЕЛ“) е предложен за нов член на Надзорниот одбор на „Комерцијална банка“, пишува во предлог одлуката на претстојното собрание на акционери на една од најголемите македонски деловни банки што треба да се одржи на 23 март годинава.
Moe mislenje momentalno bankive imaat fateno zalet i se najavuvaat dividendi kade sto moze da se investira jako, ama Alkaloid veke godini unazad raste poleka a mislam deka taka i ke prodolzat, pa koj znae moze so spojuvanjevo na berzite i ke ima nesto sto mislite?Alkaloid 207den. neto dividenda,predvidliv rast od 9.5% vo odnos na lanskata od 189 den.Sto mislite kako spojuvanjeto na berzite ke se odrazi na cenata na ovaa akcija zasto direktorkata na zagrebskata berza vo edna prilika izjavi deka hrvatskite investitori se osobeno zainteresirani za prehranbena i farmacevska industrija vo Makedonija? Pa ne mislele sigurno na REPL. I JAKA ?!!!
Убава работа е ако не очекуваш големи приноси за краток рок.[DOUBLEPOST=1457555463][/DOUBLEPOST]Cisto informativno da dobijam mislenje od vas, kakvi vi se stavovite za investiranje vo stranstvo vo najakite kompanii momentalno sto postojat preku investiciski fond?
И Алкалоид и големите банки се добра опција за инвестирање, имаат одлични резултати.
Јас искрено мислам да гласам со кореспонденција против овој, но знам со малиот број на акции нема ништо да сменамЗоранчо Митровски, сопственик во штипската групација „Езимит“ – најголем поединечен акционер во „Бетон Штип“ (преку „Езимит Инвест ДООЕЛ“) е предложен за нов член на Надзорниот одбор на „Комерцијална банка“, пишува во предлог одлуката на претстојното собрание на акционери на една од најголемите македонски деловни банки што треба да се одржи на 23 март годинава.