Македонска берза

Член од
20 декември 2021
Мислења
212
Поени од реакции
237
Ајде малку подлабинска анализа за Уни, што мислиш за неа?
Zasega zamrznata,nelikvidna akcija,obvrski so vtora i treta emisija perpetualna obvrznica,rezultati solidni i ako po nekoja slucajnost se odlucese da isplati okolu 600 den dividenda mislam ke odese nad 10 k.Sto znam neprivlecna ja zadrza minatogodisnata cena na momenti i ponisko a poseduva startna osnova da se vivne ugore.

Член од
1 февруари 2016
Мислења
327
Поени од реакции
311
Се согласувам со фактичката состојба, и јас ја гледам така. Но, ми останува прашањето зошто стои на овие цени? Параметрите укажуваат на потенцијал за раст т.е. потценетост во моментов, и пак не мрда? Верувам дека и други ги имаат овие бројки, но сепак нема раст па макар од фондови.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.168
Поени од реакции
17.386
Такво ослободување верувам дека е можно само ако си правен субјект, значи пребивање данок со тропоци, инвестиција и слично, тоа е сепак сметководство. За физичко нема такво нешто
Друга идеја, дали е исплатливо, за акционери кој сакаат да продадат акции од фирма А и да купат акции од фирма Б, да го сторат тоа со друг заинтересиран акционер на НОТАР, трампа на акции ???

Член од
7 март 2023
Мислења
67
Поени од реакции
65
Друга идеја, дали е исплатливо, за акционери кој сакаат да продадат акции од фирма А и да купат акции од фирма Б, да го сторат тоа со друг заинтересиран акционер на НОТАР, трампа на акции ???
Не можеш тоа. Можеш да се договориш да направите блок трансфер, пак мора преку брокер и си има свои тарифи тоа. Премин преку брокер и ЦДХВ мора по сите основи, вклучително и наследства, подароци во фамилија итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom