Македонска берза

Член од
6 мај 2021
Мислења
34
Поени од реакции
61
До кај сме со Окта Блериме? Тури ајде продажен на 4300 да ти ги соберам, зашто нема долго да ја гледаш ни на 5, ни на 6, ни па на смешката 12.000 што ја кажа :brlav:
Da go citase mojot tekst malce povnimatelno ke videse deka odime kon ispolnuvanje na prvioz uslov t.e. politicka i ekonomska izolacija, pa zatoa okta padna, a generalno i drugite akcii ke padnat. Za mene daj Boze okta da padne i do 1000 denari- namerata mi e da kupuvam a ne pak da prodavam. Taka da xabe ocekuvas da kupuvas od mene na 4300:).
Ne brzaj da mi repliciras na kratki stazi - avionot em poletuva em sletuva t.e. normalna pojava e toa na berza da padnat i krenat cenite na akciite.
Imam rok na moeto predviduvanje dali ke izleze ili ne do leto t.e. do odreduvanje dali ke dava dividenda ili ne. Poz.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Нек лета авионот, тоа одговара за сите, ама сега за сега е приземјен, а моите проекции некако повеќе се остварија во врска со оваа акција. Кога ја спомна кризата, само би те потсетил дека повеќето компании бележат историски добивки оваа година, така да не верувам дека темпото нагло ќе забави и во иднина. Секако, општото глобално забавување на економијата и тоа како влијае на сите берзи, но рекордните добивки ја компензираат ситуацијата и не очекувам драстични промени.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Никако уставни измени. Ќе пропаднат баш банките во тој случај.

Член од
20 декември 2021
Мислења
210
Поени од реакции
236
Никако уставни измени. Ќе пропаднат баш банките во тој случај.
Nema ni da ima ustavni izmeni ama novo zadolzuvanje kaj bankite zagarantirano e kako od drzavata taka i od graganite.Ke gledame vo idnina uste pogolemi dobivki,pogolemi danoci i sekako povisoki dividendi ;) paralelno i pogolema siromastija.Evropskava lokomotiva zamina ama vagonive ni gi ostavi da se iznakacime koj vo siromastija koj vo danoci koj vo dolgovi koj vo dobivki,ZA SITE IMA mesto za v mesto.

Член од
25 декември 2010
Мислења
41
Поени од реакции
3
Zdravo , da ve prasam posto ne sum informiran , sto se desi so Beton i nie koi imavme akcii kako ke se obestetime ili NiKAKO ?
Blagodaram

Член од
12 јули 2017
Мислења
109
Поени од реакции
100
По правило би требало ако остане нешто од стечајната маса после подмирување на доверителите, да се подели на акционерите.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.973
Поени од реакции
15.271
Kade moze poveke da procitam za ova , blagodaram
Закон за стечај и закон за трговски друштва :D
Што ќе читаш? Целиот имот во сопственост на друштвото е дел од стечајната маса која служи за подмирување на сите доверители. Доколку остане имот после исполнување на обврските кон доверителите и стечајните доверители, остатокот се распределува на акционерите. Да не читаш за џабе, никад не останува.

Ако стварно сакаш да си го губиш времето:
Со Решение I СТ-45/22 од 06.06.2023 година на Основен граѓански суд Скопје. СЕ ОСНОВА привремен Одбор на доверители на стечајниот должник Друштво за градежништво БЕТОН Акционерско друштво Скопје во стечај во состав: 1. Халк Банка АД Скопје. 2. Сивил Инженеринг ДОО Скопје 3. Адинг АД Скопје.

Стечаен управител ти е: Ацо Петров.

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2022
Мислења
29
Поени од реакции
10
Edno prasane dali e dobro da se kupi akcija na Okta na mometalnata cena, na podolg period i dali Okta dava dividenda i koj mesec vo godinata ja dava Pozdrav.

Член од
4 август 2022
Мислења
47
Поени од реакции
57
Edno prasane dali e dobro da se kupi akcija na Okta na mometalnata cena, na podolg period i dali Okta dava dividenda i koj mesec vo godinata ja dava Pozdrav.
Ај разгледај овде, на овој сајт ги имаш сите информации што акционерските друштва се со закон обврзани да ги објават.

Член од
25 декември 2010
Мислења
41
Поени од реакции
3
Закон за стечај и закон за трговски друштва :D
Што ќе читаш? Целиот имот во сопственост на друштвото е дел од стечајната маса која служи за подмирување на сите доверители. Доколку остане имот после исполнување на обврските кон доверителите и стечајните доверители, остатокот се распределува на акционерите. Да не читаш за џабе, никад не останува.

Ако стварно сакаш да си го губиш времето:
Со Решение I СТ-45/22 од 06.06.2023 година на Основен граѓански суд Скопје. СЕ ОСНОВА привремен Одбор на доверители на стечајниот должник Друштво за градежништво БЕТОН Акционерско друштво Скопје во стечај во состав: 1. Халк Банка АД Скопје. 2. Сивил Инженеринг ДОО Скопје 3. Адинг АД Скопје.

Стечаен управител ти е: Ацо Петров.
znaci ode voz u kukuruz , nema nisto :(

Член од
17 мај 2018
Мислења
27
Поени од реакции
29
Zdravo na site, ne pratam mn mk berza, celosno sum nadvor, ama imam makstil od pred nekoja godina..(stara ljubov od 2005-6)
Mi promaknala ovaa informacija:
SEI Net V2
Скопје, 31.10.2023 год. Предмет: Известување за ценовно чувствителна информација Согласно одредбите од Правилата за котација, известуваме за следното: Макстил АД Скопје ја известува јавноста дека во изминатиот период има настанато промена во сопственоста на акциите со право на глас. Имено, Duferco Skop SA, како мнозински акционер ја зголеми сопственоста и во изминатиот период се стекнал со 175.811 акции, со што во моментов поседува вкупно 82,98% од главнината на акции со право на глас на Макстил АД Скопје.
Gledam deka i po toa postojano dokupuvaat.
Dali znae nekoj sto e pricinata?

Kajgana Shop

На врв Bottom