Македонска берза

Член од
30 март 2018
Мислења
1.453
Поени од реакции
1.882
Очекувам да се применуваат и спроведуваат законите што се на сила во државата, а овојпат и лично ќе преземам мерки за таа цел. Уште не можам да им се изначудам на волкавата алчност и поквареност, па ова е како јас да му земам илјадарка на некое дете на улица. Буквално ментална болест!
 
Член од
4 декември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
37
Очекувам да се применуваат и спроведуваат законите што се на сила во државата, а овојпат и лично ќе преземам мерки за таа цел. Уште не можам да им се изначудам на волкавата алчност и поквареност, па ова е како јас да му земам илјадарка на некое дете на улица. Буквално ментална болест!
Ти ќе попуштиш нервно со овие од Пекабеско. Абе земи продајси ги како мене. Си ги цепкав по 15 по 15 и скоро излегов.
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.453
Поени од реакции
1.882
Ти ќе попуштиш нервно со овие од Пекабеско. Абе земи продајси ги како мене. Си ги цепкав по 15 по 15 и скоро излегов.
Таман работа да распродавам толку вредна работа. Компанијата работи одлично, а нос ќе им излезат овие пари што ги крадат од малите акционери.

Овие дејства околу ПКБ се само во одредени периоди во годината и одземаат малку време. Тоа воопшто не ме попречува во инвестирањето или во водењето на мојата фирма.
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.931
Иако КМБ со 45% е топ скор сепак СТБ пак ги претркува убедливо со 11 миљони. Не мислам ни дека ТНБ ке напраи 38% да ја стигне.

#СТБ рулсс
 
Член од
4 декември 2012
Мислења
45
Поени од реакции
37
Таман работа да распродавам толку вредна работа. Компанијата работи одлично, а нос ќе им излезат овие пари што ги крадат од малите акционери.

Овие дејства околу ПКБ се само во одредени периоди во годината и одземаат малку време. Тоа воопшто не ме попречува во инвестирањето или во водењето на мојата фирма.
Епа купувај тогаш уште повеќе. Не да бидеш мал акционер туку голем. Не запирај тука. Ако земеш уште некој 15% се слободни тогаш ќе мораат да те слушаат ќе нема што да прават. Само напред
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.453
Поени од реакции
1.882
Епа купувај тогаш уште повеќе. Не да бидеш мал акционер туку голем. Не запирај тука. Ако земеш уште некој 15% се слободни тогаш ќе мораат да те слушаат ќе нема што да прават. Само напред
Нормално, цело време пишував дека би сакал акцијата да се тргува по половина од оваа цена. Компанијата е појака од што ја мислев во моментот на купување на поголемата позиција
 
Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
920
Таман работа да распродавам толку вредна работа. Компанијата работи одлично, а нос ќе им излезат овие пари што ги крадат од малите акционери.

Овие дејства околу ПКБ се само во одредени периоди во годината и одземаат малку време. Тоа воопшто не ме попречува во инвестирањето или во водењето на мојата фирма.
Na nos edino moze da im izlezat ako prejadat i prepijat dodeka slavat deka gi zaebale malite akcioneri uste edna godina vo niza.
 
Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
397
MPT го зголемуваат процентот на дивиденда 3.6%. Тоа е ново.
 
Член од
26 август 2013
Мислења
167
Поени од реакции
167
MPT го зголемуваат процентот на дивиденда 3.6%. Тоа е ново.
+ 300 милиони денари за откуп на сопствени акции, интересни 2 месеци следат за акционерите на MPT
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.115
Поени од реакции
8.908
+ 300 милиони денари за откуп на сопствени акции, интересни 2 месеци следат за акционерите на MPT
Немаат ли лимит, јас мислам дека тие се веќе на 10 проценти откупени сопствени акции.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom