Македонска берза

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Samo eden malk kometar ovaa NLB beshe igracka banka ja napravija za da si gi rabotat parite od tutunot i na kraj ispaga deka e kralot vo banoarstvoto :)
Indeed. Гледаш како се еволуира и како се создава и гради moat i competitive ad.. Од банка на тутунарите во бренд институција пар екселанс. Сменија имиџ, избркаа тоа бабите по шалтери, кренаа колосален хед квотер кај Рамстор, зголемуваат плати, додатоци, бонуси но и се разбира нереални таргети и изживувања по вработените се со цел денес да ракоплескате на добивките. Видоа дека овој формер ЦЕО не е калибар како Јанчески и Рајевски и прекоманда. А не ќе го тужиме директорот шо ни ја изел у кафана дивидендата иако сме биле eligible 100% за неа.

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Indeed. Гледаш како се еволуира и како се создава и гради moat i competitive ad.. Од банка на тутунарите во бренд институција пар екселанс. Сменија имиџ, избркаа тоа бабите по шалтери, кренаа колосален хед квотер кај Рамстор, зголемуваат плати, додатоци, бонуси но и се разбира нереални таргети и изживувања по вработените се со цел денес да ракоплескате на добивките. Видоа дека овој формер ЦЕО не е калибар како Јанчески и Рајевски и прекоманда. А не ќе го тужиме директорот шо ни ја изел у кафана дивидендата иако сме биле eligible 100% за неа.
abe druze, so kalibrive gleam nesho si zapnal.
kako mislish ti toa se stanuva del od upraven odbor na vakva korporacija? dali nekoj porano od bliskoto ili dalecno minato od bilo koja regionalna banka "proshol" da zirne vo takov upraven odbor? dali ima drug nekoj pomoshnik izvrshen direktor vo takov odbor? Dali znesh nekoj drug shto ja izmenagiral bilo koja banka vo mkd pa i po shiroko po dobro od Argir? si ima brojki, se se meri.
i op po kazna u upraven :) .
eve probaj procepkaj po idnite izvestai kako go kaznile i so pay packet, ke ti se razjasni

Последно уредено:
Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Какви се тоа протоколарни?? Да не земаат и некаков кеш на рака?
Менаџерски договори бе брат, се надевам знаеш дека им следува осигурување и бонуси. Тоа на рака ќе си го заборавиш, помина тоа. Гледај малку подалеку. Бенефициите во 21 век во овој суров капитализам имаат посуптилен карактер.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Менаџерски договори бе брат, се надевам знаеш дека им следува осигурување и бонуси. Тоа на рака ќе си го заборавиш, помина тоа. Гледај малку подалеку. Бенефициите во 21 век во овој суров капитализам имаат посуптилен карактер.
Па овие бонуси ти се од менаџерски договори. Аргир не остварил скоро ништо од своите цели, за разлика од другите членови на УО коишто земале барем нешто покрај платите.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
dali ima drug nekoj pomoshnik izvrshen direktor vo takov odbor?
Сам си се подбиваш со Извршен помошник на Управниот одбор на НЛБ д.д. ... Шо не го ставија ЦЕО на НЛБ Љубљана. Аргир беше амбасадор на втора најдобра банка во цела групација, така да секоја титула помошник, вице или сл. ти е горка кнедла и мелење на суета. Соопштенијата како и образложувањата од компаниите ги составуваат пр експерти за да медиоритетите чешаат стомаци и мислат дека нешо прекрасно се десило.
Знаеш шо, небитно скроз. Позицијата на НЛБ ми трепка на најако. За месец дена пак постни: TNB 30 k . Cestito decki !
Автоматски споено мислење:

Па овие бонуси ти се од менаџерски договори. Аргир не остварил скоро ништо од своите цели, за разлика од другите членови на УО коишто земале барем нешто покрај платите.
Од кај да те знам мислев ме работиш во твој стил со иронија со све :)
Автоматски споено мислење:

Абе УНИ, утепа ли се бате ? уљето одамна ти тече :popce:

Последно уредено:
Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Се штрецнав, помислив да не е за увоз на смрзнато месо за сувомесни производи со којшто Владата ја рекетира месната индустрија. Меѓутоа, сепак било само за некакви си небитни електронски компоненти, такашто и даље ќе се ужива во мазниот вкус на Пекабета

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Овие па ЛИБЕРТИ (RZLV) подбација ова деветомесечие. Раст од маргинални 11.477,24%. Во бројки не се разбирам, да ми извнини економската заедница :(. Ме чуди пошо сме 2021 и споредувам со 2020 кога веќе се вдомија и кога направија 30 миљони евра профит но ок Q4, 2020 беше трнинг поинт. Се думам дали да цртам графикони, осцилации или некои прототип збунувачки предвидуваења за да на медиокритетите од ТНБ им се додворам. То ЕстТ нема потреба бе браќа, позицијата на РЗЛВ ја натоварив уше пред пола година. Сепак титулата шериф, добиена од Најдобриот помеѓу вас (да, со мало в) треба да се оправда .

*Please find enclosed клозет фирма со застарена технологија!

Attachments

Последно уредено:
Член од
26 март 2021
Мислења
69
Поени од реакции
104
Овие па ЛИБЕРТИ (RZLV) подбација ова деветомесечие. Раст од маргинални 11.477,24%. Во бројки не се разбирам, да ми извнини економската заедница :(. Ме чуди пошо сме 2021 и споредувам со 2020 кога веќе се вдомија и кога направија 30 миљони евра профит но ок Q4, 2020 беше трнинг поинт. Се думам дали да цртам графикони, осцилации или некои прототип збунувачки предвидуваења за да на медиокритетите од ТНБ им се додворам. То ЕстТ нема потреба бе браќа, позицијата на РЗЛВ ја натоварив уше пред пола година. Сепак титулата шериф, добиена од Најдобриот помеѓу вас (да, со мало в) треба да се оправда .

А кои се твоите очекувања од Либерти? Дивиденда, капитална добивка?? Друштвото веќе има доминантен сопственик (93,29% од акциите), а за останатите free float акции нудеше ДУРИ 40 денари по акција. Ликвидноста на оваа акција е мизерна. Не е е како ПКБ меѓутоа опасно и конкурира по овој параметар.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
А кои се твоите очекувања од Либерти? Дивиденда, капитална добивка?? Друштвото веќе има доминантен сопственик (93,29% од акциите), а за останатите free float акции нудеше ДУРИ 40 денари по акција. Ликвидноста на оваа акција е мизерна. Не е е како ПКБ меѓутоа опасно и конкурира по овој параметар.
Taman me pecna , ja spomna PKB i me prepoti. Likvidnost i PKB ti e oksimoron. Po deveti pati... Kaj ste ucele deka nekade vo svetot dividenda vi sleduva. Kapitalnata treba da vi e drajvot. Zoso me prasuvas koga bez da otvoris izvestai mozes da zaklucis deka dobivkata po akcija bez malku se kosi so segasnata vrednost na mse. Nova kompania, nova oprema, bez koncesii kon nikogo, vletana vo pravo vreme koga materijalite so gi proizveduvaat ti se vo inflaciski maksimum. Веќе не е забавно ова со ПКБ, oва стана de ja vu. Ќе си барам јас акции од утре . Оволку скршени срца и ,,тома здравкович'' саги кон ПКБ а јас да немам позиција, срамно е за шерифот.

Последно уредено:
Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886

Јипикаје, мадрфакрс! Има нов шериф во градот :zver:

Убаво освежи со анализиве друже, малце да се расвестат овие Captain Obvious типчиња што само споделуваат бескорисни линкови од вести што секој веќе ги прочитал. Исти се како онаа медиокритетска уфилмана невладина клиентела што лани на Фејзбук споделуваше како се мијат раце :pos:

Почнува да ми станува криво што гратис добиваат ваква квалитетна содржина, ама не затоа што сум скржав да споделам, туку затоа што ни по волку материјал не напишаа они нешто корисно.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
После 1.230 поста и ти пофали некого за преседан. Изглеа сум на добар пат :rolleyes: Чекај бе брат само шо почнавме :)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
После 1.230 поста и ти пофали некого за преседан. Изглеа сум на добар пат :rolleyes: Чекај бе брат само шо почнавме :)
Само со меѓусебно кревање цена се стига до врвот у вукоје.инава: ја тебе шерифе, ти мене војводо!

Kajgana Shop

На врв Bottom