Македонска берза

До колку очекувате да падне МБИ10 заради вирусната пандемија:

 • 3000

  Гласови: 36 25,9%
 • 2000

  Гласови: 43 30,9%
 • 1000

  Гласови: 15 10,8%
 • 0 (да го испоштуваме другарот Близард)

  Гласови: 14 10,1%
 • МБИ ќе иде у плус, какво паѓање

  Гласови: 31 22,3%

 • Вкупно гласачи
  139
Член од
30 март 2018
Мислења
1.195
Поени од реакции
1.540
нели Блгарија бара да го земе Телеком за ефтино, па да имаме 4 балканска војна :D , има да поефтини и мобилен и интернет, па и поефтин Роаминг со Грција и Блгарија
Автоматски споено мислење:


мене друго ме загрижува, формираа ракометен клуб... малку што дават пари за репрезентацијата
Реално, штета би било да исчезне скопската ракометната традиција само поради недостаток на кеш. Па ако сака идниот премиер Живко да си го подигне личниот пиар и перцепција за успешност на уште повисоко ниво, треба да фрли некоја паричка за сериозен ракометен клуб, а може во тоа да му се придружи и олигархиската екипа од КМБ, ГРНТ, МПТ, ТТК, ВИТА што моментално пали-гаси на берза. Само овојпат стравувам дека ќе дојде до израз чистото калкулантство, за разлика од Трифун, Минчо и Самсоненко што тоа го постигнаа со многу повеќе срце.
 
Член од
2 мај 2020
Мислења
62
Поени од реакции
93
К Р И Е Н К А

Врз основа на членовите 365 и 370 од Законот за трговските друштва и членовите 65 и 66 од Статутот на ГД Бетон АД Скопје, Годишното Собрание на акционери одржано на 29.07.2021 година, со мнозинство гласови од кворумот кој изнесува 28.002 акции со право на глас претставени на Собранието со ‘‘ЗА‘‘ 27.933 гласови, ‘‘ПРОТИВ‘‘ 42 гласови, ‘‘ВОЗДРЖАНИ‘‘ 27 гласови, ја донесе следната:

ОДЛУКА
за признавање на дополнителна награда на Претседателот на Одборот на директори за посебно доверени работи

Член 1
Се признава дополнителна награда на Претседателот на Одборот на директори за посебно успешниот ангажман за посебно доверените работи во врска со склучувањето на Договорот за изведба на станбено деловен комплекс на улица Хорвачанска во Загреб, Р. Хрватска во висина од 5% (пет проценти) од вредноста на делот од работите кој ќе ги изведува Друштвото, во бруто износ, каде персоналниот данок е обврска на Претседателот на одборот на директори.

Член 2
Се признава дополнителна награда на Претседателот на Одборот на директори за посебно успешниот ангажман за посебно доверените работи во врска со реализација на договорите за проектот „Боров Дол“ во Радовиш, во висина од 5% (пет проценти) од вредноста на договорите за работите кои ги изведе Друштвото, во бруто износ, каде персоналниот данок е обврска на Претседателот на одборот на директори.

Член 3
Се задолжува Секторот Економика врз основа на извршените калкулации за вредноста на склучениот договор и изведите работи за договорите од членовбите 1 и 2 на оваа Предлог Одлука да ја исплати дополнителна награда на Претседателот на Одборот на директори.

Член 4
Оваа Предлог Одлука да се достави до Собранието на акционери на ДГ Бетон АД Скопје на усвојување.

Член 5
Оваа Предлог Одлука влегува во сила со денот на донесувањето.

Претседавач на Собрание,

Коста Глигориевски


НАГРАДНО ПРАШАЊЕ ЗА МИЛИОН ДОЛАРИ:Дали некој во текстот на усвоената одлука за наградување на Претседателот на Одборот на директори успе(в)а да види, да забележи, да најде, да открие колку изнесува СУМАТА изразена во македоснки денари што Друштвото ќе треба да му ја исплати на првиот човек на Одборот на директори?!
 
Член од
1 февруари 2016
Мислења
196
Поени од реакции
139
Форум: Јас ќе си поспијам сега кога стана најжешко (на берза)
Сардини: Ние ќе си лапнеме двд од кмб
Китовите: Ние ќе си јаваме на бранот, па ќе ви се истовариме таман пред да ја лапнете двдендата
 
Член од
5 мај 2007
Мислења
95
Поени од реакции
48
Ај после блокадава да помуабетиме.
Шо се случува со ТНБ,
како поминавте со КМБ?
 
Член од
10 април 2013
Мислења
886
Поени од реакции
510
Форум: Јас ќе си поспијам сега кога стана најжешко (на берза)
Сардини: Ние ќе си лапнеме двд од кмб
Китовите: Ние ќе си јаваме на бранот, па ќе ви се истовариме таман пред да ја лапнете двдендата
Izgleda deka kitovite najdobro napravija.
 
Член од
27 ноември 2009
Мислења
694
Поени од реакции
549
Одлука на НБРМ за можност исплата на дивиденди....она што КМБ веќе го направи и пак ќе го прави, она што НЛБ го очекуваше и веќе е одразено во цената, а СТБ сеуште заспана, иако малку пркна по објавата.

Наградно прашање:

Која од овие 3 банки има најнизок П/Б и П/Е? Подпрашање - колку треба да е цената за да се изедначат параметрите?
Награда: можност за купување акции од компанијата која е содржана во одговорот по цени од 20 до 30% пониски!

пс. не се секирајте КМБ холдери и фанатици за падот, секогаш екс-дивиденд денот е таков, а најчесто е најдобро и да се продаде ден претходно. Сега можете да си докупите :)
 
Член од
12 октомври 2018
Мислења
9
Поени од реакции
7
Одлука на НБРМ за можност исплата на дивиденди....она што КМБ веќе го направи и пак ќе го прави, она што НЛБ го очекуваше и веќе е одразено во цената, а СТБ сеуште заспана, иако малку пркна по објавата.

Наградно прашање:

Која од овие 3 банки има најнизок П/Б и П/Е? Подпрашање - колку треба да е цената за да се изедначат параметрите?
Награда: можност за купување акции од компанијата која е содржана во одговорот по цени од 20 до 30% пониски!

пс. не се секирајте КМБ холдери и фанатици за падот, секогаш екс-дивиденд денот е таков, а најчесто е најдобро и да се продаде ден претходно. Сега можете да си докупите :)

za tebe nebitno. ti nisi na mse ušte od kovid kriza , ti si maher na NYSE i FTSE i DAX
 

Wau

Член од
5 јули 2021
Мислења
17
Поени од реакции
13
Финансискиот гениј, банкарот Хари со неговите маестрални вештини по не знам кој пат, успешно наплатил побарување во вредност од неколку милиони евра, кои секако преку дивиденда може и ке се поделат на акционерите:bravobe::bravobe::bravobe:
 
Член од
6 мај 2021
Мислења
14
Поени од реакции
23
Ako moze info od akcionerite koi poseduvat akcii na OKTA, dali im stigna dividenda na nekomu?
Blagodaram!
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.195
Поени од реакции
1.540
Добро што не работеше форумот кога дозволија исплата на дивиденди пошо нема да се трпеа акционерите од КМБ :pos:

Ваљда сега ќе научат математика дека цена по дивиденда + дивиденда < цена пред дивиденда
 

Wau

Член од
5 јули 2021
Мислења
17
Поени од реакции
13
Има уште многу што да учат, посебно од такви еминентни и реализирани личности
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.195
Поени од реакции
1.540
Член од
11 јули 2017
Мислења
848
Поени од реакции
597
Ne se sprema za penzija tuku samo Hari moze da im Dojde na site i da gi izmocha posto ima najbolja legitimacija :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom