Македонска берза

Член од
26 март 2021
Мислења
68
Поени од реакции
102
Овие од Бетон на својата web страна и на Facebook се пофалиле дека склучиле договор за работа во висина од 8.000.000 € во Хрватска.
Хрватскиот партнер оваа вест ја објавил на ZSE, како ценовно чувствителна информација
а нашиве абер немаат ова да го споделат на MSE иако на прв поглед е одлична вест...
А не да е ценовно чувствителна...не може да биде почувствителна... Доволно е малку да се прогуглаат овие Tehnika DD Загреб за да се види во кои тешки сра.а се наоѓа фирмата...

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2019
Мислења
310
Поени од реакции
312
Не да е добра, туку е убедливо најдобра. Камо да постоеја уште 3-4 такви акции на (сѐ уште) Македонската берза
Ниту расте, ниту е ликвидна ниту дивиденда. Единствено само по мавање секс, благо да се изразам :)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Ниту расте, ниту е ликвидна ниту дивиденда. Единствено само по мавање секс, благо да се изразам :)
Па ти ако сакаш ликвидно и да расте, купи си крипто, не се мафтај со акции

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Заборавив да додадам: ниту те шетаат низ погон
Еве сега има закажано акционерско за 16.6, па можеби ќе ја кренат корпоративната култура по завршувањето да нѐ прошетаат низ погонот

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.695
Здраво дечки, не сум многу упатен во тргувањето со акции но имам прочитано поголем дел од темава. Имам едно прашање, од каде може да се види на подолг рок каква вредност имала некоа акција, на mse.mk ми прикажува последните година дена само, но не од предходно, дали има некоа опција на мсе.мк или друго место да се види каква вредност имале акциите на одредена компанија неколку години предходно ?

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Здраво дечки, не сум многу упатен во тргувањето со акции но имам прочитано поголем дел од темава. Имам едно прашање, од каде може да се види на подолг рок каква вредност имала некоа акција, на mse.mk ми прикажува последните година дена само, но не од предходно, дали има некоа опција на мсе.мк или друго место да се види каква вредност имале акциите на одредена компанија неколку години предходно ?

Baraj so te interesira 10 god nanazad...

Imash pole za search...

Член од
22 февруари 2019
Мислења
318
Поени од реакции
309
Овај сајт до пред скоро ми беше од корист, но гледам се сјебал. Ако го средат за скоро ќе ефино. Не беше којзнае што и имаше работи за доработка, но далеку подобри графици и можности од она што е на МСЕ.

Член од
6 мај 2021
Мислења
34
Поени од реакции
61
https://kapital.mk/градежниците-и-хотелиерите-останаа-н/

Ete malce podatoci od vlijanieto na pandemijata i koi sektori se najpogodeni.
Ako ne se angazira domasniot gradezen sektor, ke patat gradeznicite, a ke nema i koj znae kolku godisno ekonomsko zgolemuvanje da ima.
Eh da ne se ponistese tenderot za gradba na klinickiot centar koj go dobija Granit i Beton, za site ovie 4-5 godini sigurno 80% od izgradbata ke bese zavrsena. A ke im dojdese i kako infuzija ova investicija na gradezniciti vo ova pandemisko vreme.
Kako sto planira vlasta stranski izveduvaci da go realiziraat klinickiot, izgleda deka domasnite gradeznici ke fakat minorni projekti od finansiski aspekt da realiziraat vo zemjata. Krupnite proekti e odluceno stranski izveduvaci da gi realizirat.:(
Edinstven spas na domasnite gradezni kompani, a da go nadomestuvaat toa sto ne se angazirani dovolno doma, e da dejstvuvaat vo stranski pazari. A kolku se sposobni toa da go napravaat, dosega imavme prilika da vidime-mnogu malce za zal.

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
https://kapital.mk/градежниците-и-хотелиерите-останаа-н/

Ete malce podatoci od vlijanieto na pandemijata i koi sektori se najpogodeni.
Ako ne se angazira domasniot gradezen sektor, ke patat gradeznicite, a ke nema i koj znae kolku godisno ekonomsko zgolemuvanje da ima.
Eh da ne se ponistese tenderot za gradba na klinickiot centar koj go dobija Granit i Beton, za site ovie 4-5 godini sigurno 80% od izgradbata ke bese zavrsena. A ke im dojdese i kako infuzija ova investicija na gradezniciti vo ova pandemisko vreme.
Kako sto planira vlasta stranski izveduvaci da go realiziraat klinickiot, izgleda deka domasnite gradeznici ke fakat minorni projekti od finansiski aspekt da realiziraat vo zemjata. Krupnite proekti e odluceno stranski izveduvaci da gi realizirat.:(
Edinstven spas na domasnite gradezni kompani, a da go nadomestuvaat toa sto ne se angazirani dovolno doma, e da dejstvuvaat vo stranski pazari. A kolku se sposobni toa da go napravaat, dosega imavme prilika da vidime-mnogu malce za zal.
А странските изведувачи едни способни, по мерка изберени... Шпанците се повлекоа од експресниот Градско-Прилеп, Германците се повлекоа од железницата на коридор 8, сега и Италијанците бегаат од експресниот на коридор 8, дали се нафатиле за премалку пари или едноставно мислеле ќе лапнат лесно тендер за клатење врата не знам, но барем Гранит не се откажа од ниеден проект и иако тешко, сепак си ја вршат работата..

Член од
6 мај 2021
Мислења
34
Поени од реакции
61
А странските изведувачи едни способни, по мерка изберени... Шпанците се повлекоа од експресниот Градско-Прилеп, Германците се повлекоа од железницата на коридор 8, сега и Италијанците бегаат од експресниот на коридор 8, дали се нафатиле за премалку пари или едноставно мислеле ќе лапнат лесно тендер за клатење врата не знам, но барем Гранит не се откажа од ниеден проект и иако тешко, сепак си ја вршат работата..
Dali nivnoto povlekuvanje ke znaci angaziranost na domasnite gradezni kompanii za realizacija na istite kapitalni investicii?- ili ne mora toa da znaci t.e. pak bi se izbrale stranski izveduvaci za realizacija na istite?

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
343
Поени од реакции
333
Dali nivnoto povlekuvanje ke znaci angaziranost na domasnite gradezni kompanii za realizacija na istite kapitalni investicii?- ili ne mora toa da znaci t.e. pak bi se izbrale stranski izveduvaci za realizacija na istite?
За патиштата големи се шансите да бидат изберени домашните (две) компании, но не сум сигурен дали ќе имаат капацитет бидејќи веќе се ангажирани на автопатите кај Блаце, Кичево и експресните кај Кочани и К.Паланка. За железницата дефинитивно ќе се бара друг странски изведувач, немаме фирма која би можела таков зафат да изведе.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Vo dva bloka proshla nedela kupila KMB 12100 akcii vo Granit sto znaci deka gori mnozinstvoto vo Granit i se nadevam deka vo idnina ke eksplodira akcijata so ogled na proektite koi sto se cekaat da gi sprovede !!!
Pomina vremeto koga gazdite so minorno mnozinstvo mozese da si drpaat od zaednickata torba :)
Za nivna zalost a nasha sreka sakale ili ne doaga vremeto koga i so edna skapana akcija ke mozes da go zaebavash golemior gazda :)
Mene na primer bash mi e interesno kako bankata moze da glasa da dobie 10 denari dividenda ako moze da bide 100 a uste poveke koj prpveruva kako na penziskite fondovi istovo im odgovara ????

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Vo dva bloka proshla nedela kupila KMB 12100 akcii vo Granit sto znaci deka gori mnozinstvoto vo Granit i se nadevam deka vo idnina ke eksplodira akcijata so ogled na proektite koi sto se cekaat da gi sprovede !!!
Pomina vremeto koga gazdite so minorno mnozinstvo mozese da si drpaat od zaednickata torba :)
Za nivna zalost a nasha sreka sakale ili ne doaga vremeto koga i so edna skapana akcija ke mozes da go zaebavash golemior gazda :)
Mene na primer bash mi e interesno kako bankata moze da glasa da dobie 10 denari dividenda ako moze da bide 100 a uste poveke koj prpveruva kako na penziskite fondovi istovo im odgovara ????
Побарајте Гранит да ги распродаде акциите што ги има во Комерцијална, па од тие пари да подели по 300 денари дивиденда

Kajgana Shop

На врв Bottom