Македонска берза

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Окта годинава веројатно ќе направи загуба од десетина миљони евра, ама тоа не спречува луѓе да ја купуваат над 4.000. Просто факин неверојатно! Исти к.р и за Макпетрол! Две апсолутно најпреценети акции кај коишто ќе има јако плачење...

А што се однесува на откупот на уделот во Га-Ма, се сомневам дека и најкорумпираната власт ќе смее да си стави нога во трн во ваков момент тоа да им го заврши, а парите ќе се ребалансираат за друга цел. Кога ќе помине шугар-хајот од новото задолжување и кога ќе се соочиме со траорната реалност, би имало жестока реакција со парадни судења и затвори за такви работи како што се сега за Боки и Катица.

Еве може да се организира кладилница дали Макпетрол у прв квартал ќе има повеќе или помалце од 5 миљони евра загуба :vozbud:
МПТ и јас очекувам да има загуба...доста поефтина беше пред 2-3 месеци. Сега како да ја прежалија загубата. А на долг рок може и проблеми да имаат сега се п/б 1.55 а п/е може и да пишува загуба наскоро така да не е за влез и една попреценетите акции. Но, и покрај тоа очекувам раст на речиси сите акции до крајот на годинава...
Автоматски споено мислење:

1589531208439.png
И официјално Рецесија!

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
МПТ и јас очекувам да има загуба...доста поефтина беше пред 2-3 месеци. Сега како да ја прежалија загубата. А на долг рок може и проблеми да имаат сега се п/б 1.55 а п/е може и да пишува загуба наскоро така да не е за влез и една попреценетите акции. Но, и покрај тоа очекувам раст на речиси сите акции до крајот на годинава...
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 251290
И официјално Рецесија!
od pak kade sega dojde ova? skroz ne ocekuvano :)

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
Ne znam od kade izlegoa tolkavi zsgubi za prv kvvartal koga krizata pocna negde od 10-15 mart.Zarem 15 dena rabota vo novonastanati uslovi ponisti 75 dena pozitivno rabotenje.Nekako mora da priznaeme deka nema logika.

Trpe car zasega cuvaj si gi parite, ke ima vreme za investiranje.Sve ovaa e edna golema igranka i namestaljka,ne nasednuvaj.

Член од
30 декември 2007
Мислења
795
Поени од реакции
330
Не ја разбирам еуфоријата со УНИ , таму најдобро направи директорот што продаде на 2600 пред повеќе од една година.
Извештајот вели дека имале одличен прв квартал. Раст на приходите од камати и од провизии.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
Не ја разбирам еуфоријата со УНИ , таму најдобро направи директорот што продаде на 2600 пред повеќе од една година.
Бившиот директор продаде на 2.400 денари, во време кога цената се тргуваше на 2.600 денари.

Каква еуфорија жити се. Ова реакција од пазарот кај UNI е се уште во јака депресија.
Еве ви уште еден силен квартал, кога сите други банки се на 1/3 пониски од лани. Може ова година пазарното учество ќе и дојде и на 10%+.

Едно време предложив да играме Квиско на форумов.

Сега предлагам кладба. Јас сметам дека UNI најбрзо од сите 15 акции што имаат над 100 дена тргување просек годишно ќе ја дуплира својата вредност, па од денешните 2.000 ќе стигне до 4.000 денари.

Ајде одберете една акција од поликвидните па да се кладиме на еден ручек.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Бившиот директор продаде на 2.400 денари, во време кога цената се тргуваше на 2.600 денари.

Каква еуфорија жити се. Ова реакција од пазарот кај UNI е се уште во јака депресија.
Еве ви уште еден силен квартал, кога сите други банки се на 1/3 пониски од лани. Може ова година пазарното учество ќе и дојде и на 10%+.

Сега предлагам кладба. Јас сметам дека UNI најбрзо од сите 15 акции што имаат над 100 дена тргување просек годишно ќе ја дуплира својата вредност, па од денешните 2.000 ќе стигне до 4.000 денари.

MPT ALK KMB за кладба, и да те почестам една софра, пошто со UNI на 4К јас одам да се пензионирам, иако се уште немам 15 години стаж :D

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
MPT ALK KMB за кладба, и да те почестам една софра, пошто со UNI на 4К јас одам да се пензионирам, иако се уште немам 15 години стаж :D
Сакаш да ми кажеш дека очекуваш:

ALK да стигне на 25.000,
MPT на 140.000,
KMB на 12.000

пред UNI да стигне до 4.000??

Ајде одбери една позиција, пошо ќе треба наеднаш на 4 ручеци да ме носиш :D :pijanco::pijanco::pijanco::pijanco:

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Сакаш да ми кажеш дека очекуваш:

ALK да стигне на 25.000,
MPT на 140.000,
KMB на 12.000

пред UNI да стигне до 4.000??

Ајде одбери една позиција, пошо ќе треба наеднаш на 4 ручеци да ме носиш :D
Секако дека НЕ! Јас само велам дека ќе те честам ручек по повод мојата предвремена пензија, а ALK MPT KMB и уште некои како нив ќе им ги оставам на Жиле, Андреа (ќерка му Марија) и Чифлиганец да ги возат во правецот кој го зацртале, ако воопшто го имаат зацртано :)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886

УНИ и други компании вака-онака некогаш и ќе ја дуплираат вредноста, ама слободно можеш да им понудиш облог и дали било која од индексираните БИЛО КОГА ќе ја дуплира вредноста :pos:

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
A од неликвидните во очекување на извештајот од ПКБ:

Дојде време на книжење на профитите кај Карпош (KPSS).

Се намалија трошоците веќе за изградба на зградите, а приходи од продажби на станови и од изградба на патишта и катни гражи ќе си идат секој нареден квартал.

Некои во кризата ќе имаат проблеми, овие книжат 7 пати поголеми квартални профити во однос на лани.

Еве и плус пари од каде ќе стигнат:

П.С. Ќе напишам нешто подоцна и за Адинг.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
УНИ и други компании вака-онака некогаш и ќе ја дуплираат вредноста, ама слободно можеш да им понудиш облог и дали било која од индексираните БИЛО КОГА ќе ја дуплира вредноста :pos:
Јас викам индексираните (барем подобрите) ќе дуплираат цена за 3-5 години.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Јас викам индексираните (барем подобрите) ќе дуплираат цена за 3-5 години.
Ете тогаш избери три индексирани што мислиш дека ќе се дуплираат од денешен датум за пет години и да се кладиме у ручек. Шансите ти се одлични пошто немам наплатено ниеден облог од тие што ги имам добиено на ваков начин

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ne znam za vas ama UNi vo momentov e najpotceneta akcija na berzava i da ne se sekirate nemozev da odoleam denes jas sum na kupovna da ne kazete deka pumpam :)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Ете тогаш избери три индексирани што мислиш дека ќе се дуплираат од денешен датум за пет години и да се кладиме у ручек. Шансите ти се одлични пошто немам наплатено ниеден облог од тие што ги имам добиено на ваков начин
Еве Типувам на КМБ, ТНБ и ГРНТ. Се гледаме за 5 години :)

Kajgana Shop

На врв Bottom