Македонска Хип Хоп енциклопедија

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Денеска(Петок 20Април) на скопскиот саем ке биде промовирана првата хип-хоп енциклопедија на македонски јазик од авторите Славчо и Александар Ковиловски,се е ок,уште да ми беше јасно со која цел? ај некој попаметен нека ми образложи...

Attachments

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
со таа цел за која служи енциклопедија де

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
За неинформираните рапери да дознаат што е тоа хип-хоп, што слушаат, од каде е и тако даље(иако сметам дека веќе сите доста знаат за тоа)...... Не сум многу по хип-хоп, ама еве ја што најдов
Хип-хоп книга е насловот на првата хип-хоп енциклопедија на македонски јазик дело на браќата Славчо и Александар Ковилоски. Книгата е во издание на Детска радост, а им е наменета на сите почитувачи на хип-хоп културата, кои сакаат да прочитаат нешто повеќе за почетоците на рапот, за претставниците на старата и новата школа, за ривалството меѓу источниот и западниот брег, за главните елементи на овој музички правец, за сите изведувачи што значеле и се` уште значат на светската музичка сцена... Да не ви откриваме се`, побарајте ја првата хип-хоп енциклопедија кај нас на штандот на Детска радост, а во рамките на Саемот на книгата кој почнува од утре.

Хип-хоп книга, освен на саемот, можете да ја купите во сите книжарници на Просветно дело.
:helou:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Хммм...што има толку за рапот да се научи,а да не може да се најде на нет...ај да е некој поим,нација,кулура или нешто за кое би вредело да се ствара енциклопедија,мене лично не ми прави мерак идејава

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Ај кајзнаеш, може утре ќе излезе некоја книга "The history of trance" или "Bluzz and Jazz" - иако мислам дека веќе има:pos:
Мерак им било да напишат книга:toe: :pos:

p.s. Мене не ми се допаѓа идејава и не би дала пари за ова......

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Да де...ајде енциклопедии за секој можен музички правец

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
што има врска тоа, книгите се за читање, па за што сака нека биде. За било кој правец нека има, има толку интересни работи за музиката и нејзината историја што вакви книги се доста забавни и поучни да се читаат.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
За која цел? Целосна светска доминација, за што друго може енциклопедија да се искористи?

Што сакаат некаа си пишуваат, се надевам дека некој од бројните самопрогласени рапери од гетата (ака Карпош) ќе ја купи.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Овие пишуваат и книги :icon_eek:

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Хип Хоп не е музика, тоа е цела култура. Мислам дека имаше една ваква книга а ако не е и оваа таа само шо сеа е промовирана. Иначе што ви смета вас тоа што некој напишал книга и вложил труд кој може се исплати бидејќи се повеќе се декларираат како Хип Хопери а незнаат ни што значи самиот збор а некои други пак со дефинираат како поблага варијанта на рап музиката која што е составен елемент од Хип Хопот. Се согласувам со Гижо дека книгите се за читање и секоја книга вреди да се прочита и секоја нова информација е добродојдена.
Поздрав

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ова е книга за сите вистински рапери, не е за фејкери, хехе...

Шега на страна. Енциклопедија ко енциклопедија. Не можеме да идеме по таа логика дека шо ќе ни е енциклопедија или книга, пошто можеме да најдеме на нет. Книга си е книга, олд скул.

Сигурен сум дека кој и да ја прочита, па дури и тие кои се љубители на хип хоп културата, ќе прочитаат многу работи кои досега не ги знаеле.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
ама сепак ова е само мислење на двајца но не коментирам околу содржината додека не ја прочитам

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Абе им тргна на овие Мирко и Славко со книгиве, лани ова време излезе една друга ја читав али ништо посебно им била нешто ко дипломска работа мислам благе везе бла бла бла
За неинформираните рапери да дознаат што е тоа хип-хоп, што слушаат
Драгана иначе хип хопот е култура како што прочита во твоето цитирано:) а не музиката. Ајде нека пишуваат само мислам дека е за џабе, зашто тука се напраи и Храмот На Хип Хопот али на крај ги заебаа гадно дечките што сакаа да промовираат нешто што е на светско ниво

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
точкест напиша:
Драгана иначе хип хопот е култура како што прочита во твоето цитирано:) а не музиката. Ајде нека пишуваат само мислам дека е за џабе, зашто тука се напраи и Храмот На Хип Хопот али на крај ги заебаа гадно дечките што сакаа да промовираат нешто што е на светско ниво
Добро де, да ти кажам право не се разбирам многу така да изгледа ќе ми користи да ја прочитам. Иначе се зезав, онака пишав:helou:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
точкест напиша:
зашто тука се напраи и Храмот На Хип Хопот али на крај ги заебаа гадно дечките што сакаа да промовираат нешто што е на светско ниво
КОј ги зебал? Спирт?

Kajgana Shop

На врв Bottom