Македонска Втора Лига

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Убаво ти објасна Saber Rider, кога си слушнал за некој проблем од Вардар, Охрид, Брегалница, Пелистер ???
Значит, не се прајте на три и пол и сите знаеме што точно правите и мрси го на друго место, а не овде...
Секоја чест за тоа како иде публика за вас и никој не вели да не доаѓаат, но навивањето да биде во рамки на фудбалот и само на фудбалот, а не со насилства и притисоци и што уште не...
Прво, не си ти никој и ништо да ми забраниш кај да пишам и што да пишам, форумов е јавен и секој имат право да пишуват, така..? Друго вас ако ви смета навивањето тоа е друг проблем, никој од публиката не прави притисок кај судијата или нешто друго глупости, ќе слушните нешто и вие ќе мрсите тука муда, трето Ако мислиш дека сум Албанец не сум Албанец, и во Дебар не живеат само албанци а од такви како тебе и некои други со такво размислување, тешко на државава!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.066
Поени од реакции
74.734
Да не си делегат од ФФМ?:pos: па да знаеш дека играчите се држани во соблекувална по 30 минути глупости слушаш муабети од рекла казала, затоа да не се расправаме тука! Си има полиција и обезбедување на стадионот на судијата никогаш влакно не му фалит што повеќе сакаш? Да не треба приватно обезбедување да му се обезбедит на гостинската екипа, никој на играчите не ги чепкат публиката не смеет в натре да влези во стадион! Така да празни ви се дебатите на оваа тема дека во дебар живат селјанчиња и диво племе, прво не си бил никогаш во дебар и околината, па затоа не коментирај.
Хах, имам куќа во Мелничани, ти паѓа муабетот, често знам да отидам до Дебар :)
Не реков нигде дека живеат сељаци или диво племе, туку дека секогаш до бодовите се стига на неспортски начин (во случај кога противникот пружа отпор). Ако водите, никому ништо...
Се жалеа многу екипи годинава. Ѓорче го јадеа највеќе, играчите на Пелистер беа држени 30 минути во соблекувална. Ете сега и Лоте се жалат...
Допрва ќе загусти, пошто доаѓа време кога треба да се обезбеди опстанок, па нема сила која ќе ги спречи да дојдат до трите бода, милум или силум.
А едно обезбедување што да ти кажам :)
Тројца џандари од Дебар, кои попрво би се пуштиле да тепаат судии, отколку да ги штитат :)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Хах, имам куќа во Мелничани, ти паѓа муабетот, често знам да отидам до Дебар :)
Не реков нигде дека живеат сељаци или диво племе, туку дека секогаш до бодовите се стига на неспортски начин (во случај кога противникот пружа отпор). Ако водите, никому ништо...
Се жалеа многу екипи годинава. Ѓорче го јадеа највеќе, играчите на Пелистер беа држени 30 минути во соблекувална. Ете сега и Лоте се жалат...
Допрва ќе загусти, пошто доаѓа време кога треба да се обезбеди опстанок, па нема сила која ќе ги спречи да дојдат до трите бода, милум или силум.
А едно обезбедување што да ти кажам :)
Тројца џандари од Дебар, кои попрво би се пуштиле да тепаат судии, отколку да ги штитат :)
хахахха Абе како тројца џандари, сега секој утакмица одам на стадион и гледам и сега ти тука ми викаш дека ја сум слеп, од ск следиш колку џандари имат па имат преку 20-30 цајкани на стадион и ако си идеш до мелничани не значи дека си бил на стадион? 30 Минути во соблекувална играчите од пелистер да беа држани ама од кого од страна на полицијата! Бидејќи нивиниот автобус се наоѓаше во полициска станица за време на натпреварот ради безбедности прични нормално! Играчите беа држани додека неси замине публиката заради инциденти! А не за некоја друга ствар! Прво информирај се после коментирај! А да имаше некој ситен инцидент со пелистер дали со камен се фрлило на автобузот не знам ама тоа не било околу стадионот или во стадионот надвор некаде каде што ти неможиш тоа да го контролираше секаде се дешаваат ситни инциденти!

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Прво, не си ти никој и ништо да ми забраниш кај да пишам и што да пишам, форумов е јавен и секој имат право да пишуват, така..? Друго вас ако ви смета навивањето тоа е друг проблем, никој од публиката не прави притисок кај судијата или нешто друго глупости, ќе слушните нешто и вие ќе мрсите тука муда, трето Ако мислиш дека сум Албанец не сум Албанец, и во Дебар не живеат само албанци а од такви како тебе и некои други со такво размислување, тешко на државава!
Никој не ти забрани, а и неможам ... само џабе се потиш и објаснуваш некои работи, а знаеме сите во Македонија како прајте и што прајте ;)

А на кого му смета навивањето бе? Па не е криминал да се навива...ти напишав, навивање во рамки на фудбалот, со кореографии, навивачки песни итн. а не со пречекување и каменување на противнички играчи и нивно задржување во соблекувални....

И да си и да не си Албанец не ми е гајле, сум играл во Дебар сум видел како е, играл и сега другар мој за Мак.Ѓорче Петров и тој видел како е... Како велат, како што ќе ги пречекаш, така ќе те пречекаат.... (5:0 полувреме и збор не можело да им се чуе)

И да, тешко државава за такви ко мене? Хах, да не мислиш обратно ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.066
Поени од реакции
74.734
хахахха Абе како тројца џандари, сега секој утакмица одам на стадион и гледам и сега ти тука ми викаш дека ја сум слеп, од ск следиш колку џандари имат па имат преку 20-30 цајкани на стадион и ако си идеш до мелничани не значи дека си бил на стадион? 30 Минути во соблекувална играчите од пелистер да беа држани ама од кого од страна на полицијата! Бидејќи нивиниот автобус се наоѓаше во полициска станица за време на натпреварот ради безбедности прични нормално! Играчите беа држани додека неси замине публиката заради инциденти! А не за некоја друга ствар! Прво информирај се после коментирај! А да имаше некој ситен инцидент со пелистер дали со камен се фрлило на автобузот не знам ама тоа не било околу стадионот или во стадионот надвор некаде каде што ти неможиш тоа да го контролираше секаде се дешаваат ситни инциденти!
Не сум бил на стадион, али одам до Дебар, а тоа што го напишав беше во склоп на тоа дека не сум знаел какви луѓе живееле во Дебар.
Нека биде како што викаш, иако фактите говорат друго.
Ете пошто одиш на утакмици следна утакмица, сликај ми ги џандрите да видиме дали се 5 или 30, може?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Резултат од Победа - Скопје?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не сум бил на стадион, али одам до Дебар, а тоа што го напишав беше во склоп на тоа дека не сум знаел какви луѓе живееле во Дебар.
Нека биде како што викаш, иако фактите говорат друго.
Ете пошто одиш на утакмици следна утакмица, сликај ми ги џандрите да видиме дали се 5 или 30, може?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.066
Поени од реакции
74.734
Ќерата....:D

Што се овие зелениве бе? :pos:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ти Македоникус , навиваш за Кораб или па ...

Ова слика е поставена у фб на официјланта страна на Соколат !
Потврдувам само муабетот што го тераше сограѓанинот, кажувам вистина како е во Дебар.:)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Шумска полиција изгледа :свиркам:
ако не си запознаен во Дебар уште постои резервен состав на полицијата, така да ви паѓат во вода муабетот дека утакмиците во Дебар се играат без обезбедување и без полиција, т.е дека кај нас е дива лига ! Никогаш не коментирај пред време, кога не знаеш како е таму....

Kajgana Shop

На врв Bottom