Македонска Втора Лига

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Kaде го има изјавено ова ? :D
Везе немам која емисија беше. Вчера ја начекав на некоја телевизија :D
Му даваа некои исечоци од весник и тој коментираше во негов стил.
Му дадоа некој исечок дека на ФК Скопје му биле забранети трансфери, и овој се запењи целиот :)D) и го рече тоа што го пишав горе :pos:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.109
Џаро: Треска и Скопје ќе влезат во прва лига па макар и 500 Харалампиевци да има во федерација :pos:
дури ни џаро неможи да намести пелистер ова година да не влези во прва лига :)

П

Паспарту

Гостин
18 коло

Победа - Осогово 2:1
Дрита - Македонија ЃП 0:0
Тиквеш - Скопје 1:2
Беласица - Пелистер 0:0
Руфеја - Влазерими 5:0
Кораб - Локомотива 1:0
Гостивар - Охрид Лоте 1:1
Миравци - Еуромилк 1:0

Табела:

1. Миравци 35
2. Дрита 34
3. Скопје 34
4. Пелистер 33
5. Еуромилк 30
6. Македонија Ѓ.П. 30

Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Денешни Резултати , 19 коло

Миравци-Победа 3-0
Еуромилк-Гостивар 1-0
Охрид Лоте - Дрита 0-2
Ѓорче - Кораб 5-0
Локомотива-Руфеја 0-1
Влазерими-Беласица 1-4
Пелистер-Тиквеш 1-0
Скопје-Осогово 2-0

Табела

1.Миравци 38
2.Дрита 37
3.Скопје 37
4.Пелистер 36
5.Ѓорче 33
6.Еуромилк 33
......
13.Охрид Лоте 19
14.Кораб 18
15.Осогово 17
16.Беласица 13

Гостивар и дефинитвно нема шанси ни за Плеј Оф , поразени денекса кај Еуромилк 1-0 .

Дрита , победила у Охрид против Охрид Лоте 0-2 .

СУПЕР Руфеја .. - Тимот од Милетино , победила на гости кај Локомотива ( сигурно има нешто во овој натпревар ) :) имаат добар спонзор овие , не знам како успеаја толку лошо во првиот дел на првенството!

За овие Влазрими и немам појма како стојат , а Кораб пак поразе на гостински терен .. Но Кораб бодовите ќе ги земе на домашен терен и според мене останува у 2 лига.

Не знам по што к*р овие Миравци на 1 место , Пи*ки едни , сега одааат на Пелистет или Ѓорче да му помогнаат , јасно се гледа. Според мене Пелистер , Ѓорче заедно со Скопје ќе се бораат до крај за директен влез во 1 лига , а овие Дрита и Миравци можаат само да СОНУВААТ 1 лига :D

Сепак , ПО ИНТЕРЕСНА е 2 лигата отколку 1 .

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Миравци за наведените екипи е Реал Мадрид. Не играат за никого, се борат за прва лига.
Дрита ми се сомнителни, што е ова толку победуваат, нели е време да шиткаат утакмици? :icon_lol:
За второ место според мене ќе се борат Пелистер и Скопје, а се надевам Пелистер ќе влезе без проблеми.
Ѓорче чим ја наместија со Гостивар, немаат некои амбиции, а и со составот не ми стојат баш премногу амбициозно иако имаа поинакви најави.
И Еуромилк има амбиции, ама не ми се верува ни они да направат нешто премногу, освен ако Брацо не намести некоја утакмица :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Се борат, и кај да е ќе почнат да продават утакмици, таква му е политиката на тој што го води клубот, не е првпат да се најдат на оваа позиција, и после да ја усерат работата.

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.626
Поени од реакции
1.184
Вторава лига далеку поинтересна него ли ПМЛФ :eek:
Ќе биде интересно до крај верувам дека секоја од првопласираниве 6 екипи може да обезбеди пласман во прва...Предност им давам на Скопје и Пелистер најмногу ради “сомнителната“ политика на Дрита и Миравци кои досега покажаа најмногу... Ѓорче и Еуромилк својата шанса треба да ја бараат преку баражот...Тиквеш никако да мрдне од нулта брзина,Гостивар ги распродаде сите играчи и игра само со Гостиварци така да амбициите им се опстанокот...
Кораб е доста појачан дома никад не губи но за опстанок мора да “украде“ и некој бод на гости... Локомотива и Влазними очајни, Руфеја ќе видиме до кога ќе мести :)
П.С Беласица зема замав :vozbud:

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Скопје ќе си тера стандард шема, собираат бодови и после ќе шиткаат утакмици за на крај да завршат у бараж и да ја шитнат и таа утакмица. Не ми се верува дека ќе влеземе у прва.
А овие Миравци играат ко да се Вардар.:D

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Се мислам дека Млекарите ќе изникнат од втор план...
Сега некако таинствени се,штом Брацо е таму се е можно.....:гик:
Ќе купат некоја на гости,и ете ти пласман во врвот....
Ѓорче некако притаени се......или не се уиграни доволно,или местат...:unsure:
За Скопје,и јас мислам дека немаат амбиции за прва лига...
Е сеа Дрита е прашањето,дали ќе влегуваат или не?
Миравци си игра фудбал(барем засега),најмногу покажаа,ако продолжат вака влегуваат сигурно....
Се бара вториот патник,се надевам дека таа екипа ќе биди Пелистер...:pipi:
Мора по секоја цена да се избегни баражот,таму е се можно....
И реално доколку се оди на некоја екипа од калибарот на Охрид,посебно на Турново,се бива....никој не би сакал да влегува во лотарија и да игра бараж...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Миравци за наведените екипи е Реал Мадрид. Не играат за никого, се борат за прва лига.
Дрита ми се сомнителни, што е ова толку победуваат, нели е време да шиткаат утакмици? :icon_lol:
За второ место според мене ќе се борат Пелистер и Скопје, а се надевам Пелистер ќе влезе без проблеми.
Ѓорче чим ја наместија со Гостивар, немаат некои амбиции, а и со составот не ми стојат баш премногу амбициозно иако имаа поинакви најави.
И Еуромилк има амбиции, ама не ми се верува ни они да направат нешто премногу, освен ако Брацо не намести некоја утакмица :)
Брат заборави ли дека од оваа полусезона играат како домаќини во Чаир ај подразмисли малце зашто така играат сеа ќе изборат пласман во прва лига и ќе го сменат името во Шкупи

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.468
2 Лига е многу поинтересна од 1 лига....
Лани Шкендија се оддалечи и полека, полека си кинеа бодој и станаа шампиони, оваа сезона на истиот праг е и Вардар, многу блиску е до шампионската титула. Сакам да кажам дека на 11-12 кола до крај, веќе е јасно кој како ќе заврши, додека во 2 лига е сосема друга приказната !!!

За директен влез во 1 јас мислам ќе се борат Пелистер и Миравци ми се како прв пик. На полусезона мислев битката ќе биди меѓу Пелистер и Ѓорче, ама Ѓорче многу слабо го почна вториот дел од шампионатот, незнам која е причината, местат или пак не сакаат да влезат :eek:
Пелистер мора да почни да победува и на гости, оти со домашни победи ништо не прајме. Ако добијат 3-4 утакмици на гости тогаш сме сигурен 1 лигаш !!!
Битка ќе има за баражот кој да влези, тука има доста екипи: Ѓорче, Дрита, Скопје, Еуро Милк и јас исто така мислам ако сака Брацо можи во секој момент да купи утакмици за нив...
Тиквеш ако го решат побрзо проблемот можи и тие да го фатат последниот воз ако не тешко...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Брат заборави ли дека од оваа полусезона играат како домаќини во Чаир ај подразмисли малце зашто така играат сеа ќе изборат пласман во прва лига и ќе го сменат името во Шкупи
Една утакмица изиграа во Чаир зашто теренот им беше во лоша состојба. После се вратија пак во Боговиње.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Една утакмица изиграа во Чаир зашто теренот им беше во лоша состојба. После се вратија пак во Боговиње.
Добро не поради теренот, и јас слушнав некои муабети дека Шкупи може да им го купи местото.

Kajgana Shop

На врв Bottom