Докладваjте на европските институции. Веднага ке се вклjучат. Ние сме членове на ЕС, нели?Етничка Македонка е спречена да си го види синот од страна на Бугарската про Фашистичка влада само поради тоа што се чуствува како Етничка Македонка, а не како Етничка Бугарка.
Спаска wannabe volgar како да не е актерка а? хехеех. Абе ќеф ви се прави оти се дигна галама иначе кур ве боли за Спаска. Битно е да се оцрнува Македонија и пробавте тоа да го искористите а нема да ви го заборавиме. :smir:Докладваjте на европските институции. Веднага ке се вклjучат. Ние сме членове на ЕС, нели?
Ке ни покажат отгде изгрева сонцето, ако е вистина.
А таа ми прилича на мнооооогу лоша актриса. Трагедиjа. :pos2:
Нема коj да jа осуди на 3 мес. затвор.
Прочитај ми го потписот и кажи ми, колку деца Македонски имаме и треба да си ги видиме во Вулгарија?Докладваjте на европските институции. Веднага ке се вклjучат. Ние сме членове на ЕС, нели?
Ке ни покажат отгде изгрева сонцето, ако е вистина.
А таа ми прилича на мнооооогу лоша актриса. Трагедиjа. :pos2:
Нема коj да jа осуди на 3 мес. затвор.
Rymz bash koga koga nekoj ima privremen lichna karta toa znachi deka ne e drzhajanin na taa drzhava. Ako si drzhavjanin na nekoja drzhava nikogash nema da dobiesh privremena lichna karta, ili normalna lichna karta kako i sekoj drug drzhavjanin ili nikakva.1:03
Престојувала со привремена бугарска лична карта.
Наровоучение???
За да земеш бугарска лична карта, мора да се пишеш како бугарин.
Сега, се прави тука поголем католик од папа. Абе ај????
Не мора. АБЦ не научи дека лична карта и под рака се зимало.Наровоучение???
За да земеш бугарска лична карта, мора да се пишеш како бугарин.
glТочно така. Правете разлика между получаване на гражданство(вие казвате "државjaнство", нали?) и разрешение за "постојанно" и "прод'лжително" пребиваване. (разликите между краткотрајно, постојанно и прод'лжително пребиваване, и условијата са посочени в закона за чужденците - чл 22, 23 и следваштите от закона - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134455296 ) . Когато са налице условијата в закона се издава разрешение за пребиваване на чужденец, без значение дали е от б'лгарски произход или не. (само за информација-подобен закон на б'лг. закон за чужденците има в'в всички д'ржави от ЕСЗа да земеш привремена бугарска лична карта не ти треба ниту да се декларираш како бугарин ниту да се истакнуваш ( истакнуваш:pos2: ). Секој странец може да извади таква додека престојува во бугарија на одреден период.
За конкретнава ситуација би требало да е поинаку бидејќи странска државјанка е омажена за бугарски државјанин и би требало да има олеснувања. Значи за престој на подолг рок секако ти треба лична карта. Според логиката на Румз и Албанка омажена за Бугарин ли би требало се пише бугарка за да добие привремена лична карта?