Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Абе ќе го признаеме Косово, нема тука што да се дискутира, а според мене и треба да го признаеме.

На Србија ништо не и должиме, т.е. тие ни должат едно малечка територија што ни е неправедно оддземена.

Последно од тоа што го гледам и читам, Македонците и Алабанците повеќе пати биле на иста страна од колку спротивставени.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Македонците и Алабанците повеќе пати биле на иста страна од колку спротивставени.
Ова е точно. Колку и да не сакаат да признаат самите албанци и -филите и -маните...

Баталете тоа, предлагам филм на вечерта да ви биде Терорсторм

Ај поздрав.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ubavo za zoltiot, go zasluziv, ne znam samo brojot dali mi e zapishan.

Inaku, na nekolku navrati sum napishal deka ne sakam imeto na mojata nacija da bide napishano pogreshno. Bi prostil ednash, bi zamizal, i bi kazal deka "eve zgreshi, ne mu FATI tasterot", no ova veke stanuva dosadno, glupavo...

Албанците не само гоца него и цела македонија
ама фала сега дефинитивно си го покажавте лицето на неписменоста
зборувам за тие кои ме навредија
Ja pa obratno mislam, deka ti si pominala prvo oddelenie so "prijateli", ili tvojot tatko ili ocuv go podmitil tvojot nastavnik, i si pominala, bez prethodno da ja naucish azbukata, i pravilno da pishuvash i izgovarash iminja.
Procitav nekade, si bila na fakultet.... bla bla bla... Koj te pushtil na fakultet tebe? Ne znaesh da napishesh pravilno ime na eden narod.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Zashto Crna Gora referendumot da bide proglasen falce? Neli si se odvoija oni? Sea pu-pu ne vazi? Srbija za da gi vrati izgubenite teritorii, i edna koja vekje ja gubi, vtorava kje ja priznae?

Ne ja gledam pricinata. Kosovo i taka i taka e nezavisno. Inaku crvkite ne se chepnati. Ziv primer ti e taa vo Uroshevac vo ist dvor shto e so dzamijata vo centar na gradot.
Se odvoija albancite i muslimanite tamu i tie sto gi plajkaa od stranstvo da idat i da glasat.
Ako ne beshe namestan referendumot zosto ne mu dadoa na 600.000 vo srbija so crnogorsko poteklo pravo na glas?
Se gleda deka vie nemate tri cisti od nisto samo veruvate sve ali ke vi kaze vo stabot.:tapp:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Абе ќе го признаеме Косово, нема тука што да се дискутира, а според мене и треба да го признаеме.

На Србија ништо не и должиме, т.е. тие ни должат едно малечка територија што ни е неправедно оддземена.

Последно од тоа што го гледам и читам, Македонците и Алабанците повеќе пати биле на иста страна од колку спротивставени.
Mozda vo nekoj si son sto go sonuvash ti, samo pamtam kako najgolemite zlocini gi pravevte pod vreme na tursko isto taka vo vtoriot svetski rat a za 2001 nema nikogash ni da vi oprostam ni zaboravam.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
не е во прашање кој на која страна бил
туку дефинитивно македонија да небиде вовлечена во војна

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
[acko]®;1000800 напиша:
aj kazi mi so vrega toa Albanec?? od sekogas me interesiralo toa. zaso da ne se koristi toj zbor. megu sebe moze Albanci da se vikate a nie ne mozeme.

i mojot licen stav e deka TREBA kosovo da se priznae ama POSLE sad i eu toa go napisav vo nekoja od prethodnite strani!!
Posle sakam site vie da se vratete i da go pishete isto koga ke bide Republike Illyrie.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Албоз...во економијата...цветаш! :pos:

Косово неможе да дише без Македонските ресурси, ало. (тука не го сметаме шверцот на цигари и останата тровачка стока, збориме за основни ресурси за егзистенција...нафта, жито, суровини, готови производи - СТОБИ ФЛИПС! :) [видов на Косово дека на секој втор билборд е застапен овој МАКЕДОНСКИ БРЕНД, и се грицка на сите страни!])

Па види ти дали на некој му е дојдено до немири или до гола егзистенција која, рака на срце, е многу тешка на Косово...Инаку веднаш би киднал таму, признај! :)
Znaesh li shto e slobodna trgovija?

SE sekavash na OKTA???
Koj e zavisen sega

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ај мирни...без навреди и сл...и по темата.

N

n/a

Гостин
Zashto Crna Gora referendumot da bide proglasen falce? Neli si se odvoija oni? Sea pu-pu ne vazi? Srbija za da gi vrati izgubenite teritorii, i edna koja vekje ja gubi, vtorava kje ja priznae?

Ne ja gledam pricinata. Kosovo i taka i taka e nezavisno. Inaku crvkite ne se chepnati. Ziv primer ti e taa vo Uroshevac vo ist dvor shto e so dzamijata vo centar na gradot.
Kosovo e srpska teritorija.
So cinot na negovoto priznavanje se vrsi prekrojuvanje na megjunarodno priznatite granici.
Pri uslovi deka vo ex YU vo sekoja od republikite ima zaedno 12.milioni srbi...prekrojuvanjeto ne moze da odi samo na nivna steta.
Koga se pravi takov megjunaroden presedan se pravi ednas za da trae za sekogas.
Taka da...Bosna teritorijalno (spored imovinski list) 72% e srpska.Cenzusot za pripojuvanje na R.Srpska kon Srbija moze da bide i nad 95%,nema problem.
Isto mora da se preispita nezavisnosta na Crna Gora i da se postavi nov referendum.Crna Gora e naselena od srbi i albanci,so toa sto vo severnite delovi srbite si se smetaat za srbi,a samo na Cetinje i na moreto se smetaat za crnogorci.Idi u Berane i kazi im deka se crnogorci da vidis na koja bandera ke te obesat.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Pri uslovi deka vo ex YU ziveeja vo sekoja od republikite 12.milioni srbi...prekrojuvanjeto ne moze da odi samo na nivna steta.
12...puta 8...96 miljoni srbi...WoW...kaj isparija?

Zevs druzhe, with all due respect, ali Yugoslavija e veshtacka tvorba. Kosovo bilo srpsko samo deka bilo pod Jugoslavija? Krshenja na prava so toa shto se zimaat teritorii? Kazi im toa na grcite za Makedonija, i za Chamerija, i na Pirinska Makedonija.

Ako toa pominuva, kje pomine i Kosovo. Realizam.

Член од
16 август 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Zosto Kosova treba da dobie nezavisnost?

Zatoa sto toa sto e dobieno so vojna, nema sansi da bide izgubeno po miren pat. A srbite malku tesko deka preku vojna ke uspeat da jo osvojat Kosova.

Zosto Makedonija treba da ja priznae nezavisnosta na Kosova?

Zatoa sto vo Makedonija ziveat okolu 500 iljadi albanci, koi apsolutno ja podrzuvaat nezavisnosta na Kosova.

N

n/a

Гостин
Ednaska...
Koga ke se napravi edna vakva fer podelba...
ima da se napravi edna konferencija na site nivoa...
izmegju srbi i albanci.
I fino lepo...ima da se zatrpaat ratnite sekiri i da se dogovori koj penzija,koj reparacija...i na ednite i na drugite (zboram za osteteni gragjani vo izminatiov period) ima da se dade.
Posle toa ima da se pravi uste edna konferencija...na koja sto u tajnost ke se dogovara zaednicki nastap i zaednicki interesi.:vozbud:

Znam jas deka i na RYMZ i na Trn im e jasno sto zboram jas u megjuredovi...hehehe...
vec gori kuca suseda Ugakaledona znaci mnogu. :smir: Ama nemase koj da slusa.Cim taka...peki...dobro.

I molete se site do eden srpski politicari da se nesposobnjakovici i platenici kako onoj oximoron Dzelic.

N

n/a

Гостин
12...puta 8...96 miljoni srbi...WoW...kaj isparija?

Zevs druzhe, with all due respect, ali Yugoslavija e veshtacka tvorba. Kosovo bilo srpsko samo deka bilo pod Jugoslavija? Krshenja na prava so toa shto se zimaat teritorii? Kazi im toa na grcite za Makedonija, i za Chamerija, i na Pirinska Makedonija.

Ako toa pominuva, kje pomine i Kosovo. Realizam.
Cekaj druze...respectot e obostran...1001 pat sum go povtoril.

Ama sega pregovarame...a jas probuvam da ti objasnam kako treba da pregovara nekoj pameten i kako moze da vrati za ispadi kako onoj na Milosovski.:vozbud:
p.s Srbite ne isparija.Pak se 12 miilioni.Pak ziveat nasekade po ex YU.A taa...da taka e...bese vestacka tvorba na Aleksandar Karadzordzevic.I vreme e da ja zatrpame celosno.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
I fino lepo...ima da se zatrpaat ratnite sekiri i da se dogovori koj penzija,koj reparacija...i na ednite i na drugite (zboram za osteteni gragjani vo izminatiov period) ima da se dade.
TOP! Se slozhuvam. Celosna Makedonija, oh sho ubavo zvuci :) Egejsko more here i come. Ama i vo toa scenario Srbija pak go gubi Kosovo, duri i juzna denesna Srbija. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom